ייעוץ דלקת בכתף

• פותח/ת השרשור Thor
  • פורסם בתאריך

Thor

משתמש קבוע
1,332
1
נק' מוניטין:
4,265
1,332
1
אז ככה, יש לי דלקת בכתף, ולפני שבוע קבלתי זריקה, ואחרי חצי שעה הכאב נעלם, עכשיו בקשר לאימונים, סקוואט ודדליפט זה לא מפריע לי לעשות בכלל, אבל למשל כשאני עושה תרגיל לחיצה כמו בנץ למשל, אני מרגיש לא בדיוק תחושה של כאב, אלה תחושה שהיא לא נורמאלית בכתף או לפעמים כאב קטן, האם זה מסוכן וכתוצאה מזה הדלקת יכולה לחזור?

הרופא אמר לי לנוח שבוע-שבועיים, ובאמת נחתי שבוע, ורק היום ניסיתי לדחוק, וזה מה שהרגשתי... ניסיתי גם לעשות מתח אבל ברגע שהייתי תלויי הרגשתי שוב הרגשה לא נורמאלית בכתף ימין אז ירדתי...

בקיצור, מה כדאי לעשות?:/

• פותח/ת השרשור
למה זריקה???? למה????????????????????????? למה???????????? 😣😣😣

למה זריקה? קודם כל איזה סיבה יש לא לעשות זריקה?
דבר שני הייתי במצב שלא יכולי לעלות את היד ועם כאבים איומים, ואני גם עובד לפני תחילת הלימודים וזה משהו שהפריע לי ביום-יום, הרופא נתן לי את הזריקה ברגע שהוא ראה מה המצב ואפילו לא הייתי צריך לבקש ממנו את זה...

אחרי זה הכאב עבר אחרי חצי שעה...

למה זריקה? קודם כל איזה סיבה יש לא לעשות זריקה?
דבר שני הייתי במצב שלא יכולי לעלות את היד ועם כאבים איומים, ואני גם עובד לפני תחילת הלימודים וזה משהו שהפריע לי ביום-יום, הרופא נתן לי את הזריקה ברגע שהוא ראה מה המצב ואפילו לא הייתי צריך לבקש ממנו את זה...

אחרי זה הכאב עבר אחרי חצי שעה...

ברור שהכאב יעבור
הוא עבר בגלל הזריקה, לא בגלל שהדלקת החלימה
הגוף מנסה לשקם את הרקמות וכתוצר לוואי זה כואב
הזריקה דופקת אותך ומונעת את השיקום

מנוחה + קרח + הזרמת דם
זה מזרז את ההחלמה בצורה טבעית

אתה יודע מה קורטיזון עושה?

אתה מזריק ועולה לשחק שעה בלי כאב
ואז בהפסקה אתה מבקש מהרופא שלך שיזריק לך עוד כי יש מחצית שניה לנצח...

ואחרי המשחק אתה עושה קוקאין מתחת של שחקניות פורנו

אתה מזריק ועולה לשחק שעה בלי כאב
ואז בהפסקה אתה מבקש מהרופא שלך שיזריק לך עוד כי יש מחצית שניה לנצח...

ואחרי המשחק אתה עושה קוקאין מתחת של שחקניות פורנו

שאלתי את פותח האשכול, מנוול!

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי אותכם, אני לא ידעתי את זה מן הסתם, אבל צריך לקחת בחשבון גם עד כמה העניין הזה כואב כי מן הסתם זה משתנה, במקרה שלי לא יכולתי לשים עליי חולצה בלי למות מכאבים ולישון בלילה היתה חתיכת בעיה, ואם זה היה קורה לי בזמן הלימודים אז בכלל... יכול להיות שגם אם הייתי יודע את זה לפני הייתי עושה את הזריקה.

בקיצור, אתם אומרים לא להתאמן בכלל עד שזה יעבור? או שהאימון עצמו מחמיר את הדלקת או מאכב את ההחלמה?
אם למשל בדדליפט וסקוואט אין לי כאבים בכלל, זה בסדר לעשות אותם?

---------- התגובה התווספה ב 19:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:02 ----------

moo כשאתה אומר הזרמת דם, אתה מתכוון לעבודה עם משקלים קלים?
זה פעם ראשונה שאני עובר תדבר הזה:( לא יודע את הפרוטוקול...

מה שאתה יכול תעשה
מה שכואב תריץ פרוטוקול, קרח 20 דקות ON/OFF כמה שיותר, והזרמת דם עם משקל קל וכל פעם לנסות להוסיף קצת, תראה שאתה עובד קל אז שזה לא מחמיר את הכאב, אם זה מחמיר תנוח עוד קצת ותמשיך רק עם הקרח

תלחץ נכון בבנצ'
ואל תעשה יותר מלחיצה אחת באימון

• פותח/ת השרשור
לא משהו מיוחד, הלכתי לאימון לפני האימון הרגשתי באמת שהכתף שלי קצת תפוסה או משהו כזה, שום כאב, הלכתי לבנץ בrm5 100% באמצע הרגשתי מן כאב חד כזה בלתי מוסבר, כמובן שהפסקתי, ואז הכאב טיפה עבר, הלכתי הביתה ואחרי שעה לא יכולתי להרים תיד...

לא משהו מיוחד, הלכתי לאימון לפני האימון הרגשתי באמת שהכתף שלי קצת תפוסה או משהו כזה, שום כאב, הלכתי לבנץ בrm5 100% באמצע הרגשתי מן כאב חד כזה בלתי מוסבר, כמובן שהפסקתי, ואז הכאב טיפה עבר, הלכתי הביתה ואחרי שעה לא יכולתי להרים תיד...

עשית צילום?

• פותח/ת השרשור
אני לא ידעתי בהתחלה שזו דלקת, פשוט כאב לי, אבל עדיין היתה תנועה של היד, פשוט מלווה בכאבים אז פסלתי את זה שזה שבר, הלכתי לרופא הוא בדק ואמר דלקת, אחר כך עשיתי את הזריקה וזה עבר, אז כנראה שזה זה, הלכתי לאחד שהוא אוטופד מומחה עם שם אז לא פקפקתי בהבחנה שלו... הוא גם אמר לי שזה דלקת אחרי בדיקה של דקה, יענו ישר הוא ידע שזה זה.

---------- התגובה התווספה ב 19:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:40 ----------

עשית צילום?
לא רואים דלקת בצילום רנטגן...

תחשוב רגע, איך זו יכולה להיות דלקת אם זה קרה בפתאומיות בצורה חדה. ואיך הוא יכול להיות בטוח שזו דלקת בלי בדיקות מתאימות?

• פותח/ת השרשור
לא, אבל לעשות C.T חבל כי זה מלא קרינה, ואם הרופא יודע את ההבחנה אין צורך לעשות סתם, בדרך כלל נותנים את היצלומים האלה כדי לחסות על התחת שלהם למרות שהם כנראה יודעים מה הבעיה, אני יודע איך זה הולך אני לומד את זהP:

לא, אבל לעשות C.T חבל כי זה מלא קרינה, ואם הרופא יודע את ההבחנה אין צורך לעשות סתם, בדרך כלל נותנים את היצלומים האלה כדי לחסות על התחת שלהם למרות שהם כנראה יודעים מה הבעיה, אני יודע איך זה הולך אני לומד את זהP:

אתה דואג ש-C.T זה מלא קרינה, אבל לא דואג שקורטיזון הורס לך את הכתף?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית