הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דלקת בכתף

• פותח/ת השרשור Thor
  • פורסם בתאריך

Thor

משתמש קבוע
1,332
1
נק' מוניטין:
4,265
1,332
1
אז ככה, יש לי דלקת בכתף, ולפני שבוע קבלתי זריקה, ואחרי חצי שעה הכאב נעלם, עכשיו בקשר לאימונים, סקוואט ודדליפט זה לא מפריע לי לעשות בכלל, אבל למשל כשאני עושה תרגיל לחיצה כמו בנץ למשל, אני מרגיש לא בדיוק תחושה של כאב, אלה תחושה שהיא לא נורמאלית בכתף או לפעמים כאב קטן, האם זה מסוכן וכתוצאה מזה הדלקת יכולה לחזור?

הרופא אמר לי לנוח שבוע-שבועיים, ובאמת נחתי שבוע, ורק היום ניסיתי לדחוק, וזה מה שהרגשתי... ניסיתי גם לעשות מתח אבל ברגע שהייתי תלויי הרגשתי שוב הרגשה לא נורמאלית בכתף ימין אז ירדתי...

בקיצור, מה כדאי לעשות?:/

• פותח/ת השרשור
תחשוב רגע, איך זו יכולה להיות דלקת אם זה קרה בפתאומיות בצורה חדה. ואיך הוא יכול להיות בטוח שזו דלקת בלי בדיקות מתאימות?
תשמע כמו שאמרתי לך היתה לי הרגשה מוזרה בכתף עוד לפני האימון, אבל חשבתי שזה סתם כי זה לא כאב או משהו כזה, מן הרגשה שהכתף קצת תפוסה...
בכל מקרה מה זה משנה, זה מה שהרופא אמר, אני לא התחלתי לנתח לבד מה זה ולפי זה לטפל, הלכתי לרופא שיבדוק אותי...

לא, אבל לעשות C.T חבל כי זה מלא קרינה, ואם הרופא יודע את ההבחנה אין צורך לעשות סתם, בדרך כלל נותנים את היצלומים האלה כדי לחסות על התחת שלהם למרות שהם כנראה יודעים מה הבעיה, אני יודע איך זה הולך אני לומד את זהP:

איזה רופא זה היה? אני מהמר שאורתופד לא היה נותן לך זריקה, בייחוד אם הכאב פתאומי. לא שאנחנו מבקרים אותך, אבל בשביל מה לעזאזל לעשות כל מה שהרופא אומר?

עריכה: אם זה היה אורתופד אני באמת לא מבין איך הוא אבחן את זה בלי צילום.

• פותח/ת השרשור
השאלה אם כנראה יודעים זה מספיק.
בד"כ הם משערים את מהות הפציעה ואז בודקים את זה .(גם בצילום)

ב90% מהמקרים שרופא שולח בן אדם שבא לברר בעיה, הוא נותן לו סבב של צילום C.T ורנטגן ולפעמים זה מטופש כשלבן אדם עושים CT מוח ואז צילום גולגלת כי הרי במילא בCT רואים את הגולגלת...
לפעמים רופאים שולחים אותך לצילומים בלי פואנטה(כן זה נשמע מצחיק אבל זה נכון), צילום רנטגן אין לי בעיה אבל C.T זה כמויות קרינה מטורפות, וגם זה היה רופא אורטופד מומחה.

תשמע כמו שאמרתי לך היתה לי הרגשה מוזרה בכתף עוד לפני האימון, אבל חשבתי שזה סתם כי זה לא כאב או משהו כזה, מן הרגשה שהכתף קצת תפוסה...
בכל מקרה מה זה משנה, זה מה שהרופא אמר, אני לא התחלתי לנתח לבד מה זה ולפי זה לטפל, הלכתי לרופא שיבדוק אותי...

אני לא מאשים אותך. אני רק אומר שאתה צריך לחשוב ולדאוג לא פחות מהרופא, וללכת לבקש דיעה שניה גם.

• פותח/ת השרשור
איזה רופא זה היה? אני מהמר שאורתופד לא היה נותן לך זריקה, בייחוד אם הכאב פתאומי. לא שאנחנו מבקרים אותך, אבל בשביל מה לעזאזל לעשות כל מה שהרופא אומר?

עריכה: אם זה היה אורתופד אני באמת לא מבין איך הוא אבחן את זה בלי צילום.

זה היה אורטופד, אבל אתם צריכים להבין שכאב זה דבר אינדבידואלי, אמרתי לו איך זה כואב וזה, והוא החליט לתת זריקה, הוא פשוט עשה לי בדיקות בלי צילום, אמרתי לו איך זה קרה ומה עשיתי, והוא נתן הבחנה שזה דלקת...

---------- התגובה התווספה ב 19:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:50 ----------

אני לא מאשים אותך. אני רק אומר שאתה צריך לחשוב ולדאוג לא פחות מהרופא, וללכת לבקש דיעה שניה גם.
תשמע בעקרון אתה צודק ואני מסכים 100% שתמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת, אבל בוא נחשוב שניה, מה זה כבר יכול להיות, שבר זה לא היה, כי היתה לי תנועה מלאה של היד, הוא בדק לי את התנועתיות, ובידקת לחץ, וגם שאל אותי איך זה קרה, ולפי זה הוא הגיע למסקנה(וגם די מהר), שזו דלקת, עכשיו לקחתי את הזריקה(בין אם זאת היתה טעות או לא במקרה שלי, זה לא משנה), אבל הכאב פחת אז מן הסתם שהוא צדק...

זה היה אורטופד, אבל אתם צריכים להבין שכאב זה דבר אינדבידואלי, אמרתי לו איך זה כואב וזה, והוא החליט לתת זריקה, הוא פשוט עשה לי בדיקות בלי צילום, אמרתי לו איך זה קרה ומה עשיתי, והוא נתן הבחנה שזה דלקת...

---------- התגובה התווספה ב 19:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:50 ----------

תשמע בעקרון אתה צודק ואני מסכים 100% שתמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת, אבל בוא נחשוב שניה, מה זה כבר יכול להיות, שבר זה לא היה, כי היתה לי תנועה מלאה של היד, הוא בדק לי את התנועתיות, ובידקת לחץ, וגם שאל אותי איך זה קרה, ולפי זה הוא הגיע למסקנה(וגם די מהר), שזו דלקת, עכשיו לקחתי את הזריקה(בין אם זאת היתה טעות או לא במקרה שלי, זה לא משנה), אבל הכאב פחת אז מן הסתם שהוא צדק...

במה הוא צדק ?
שאם הוא הזריק לך קורטיזון אז הכאב עבר ?

• פותח/ת השרשור
ולגבי הזריקה, אז אוקיי אתם אומרים שזה פוגע בהתאוששת אבל זה יחסי, זה תלויי עד כמה זה כואב, ועד כמה זה פוגע, במקרה שלי, זה היה ברמה שהיה לי קשה להרים את היד... כנראה שאם רופא שהוא מומחה בדברים האלה נותן את הזריקה, אז היא אולי פוגעת בהתאוששות אבל לא ברמות שצריכה להיות הוראה חד משמעית לא לתת אותם, אני חושב שהשיקול פשוט זה עד כמה כואב לכל אחד...

---------- התגובה התווספה ב 19:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:56 ----------

ואגב, אני לא קבלתי זריקת קורטיזון, זה היה משהו אחר, זריקה תוך שרירית(והיא לא היתה בכלל באזור הכתף), ככה שאל תקפצו ישר למסקנות...
אולי אני אמצע פה תתופס של מה שהוא נתן להזריק ואז אני אכתוב פה תשם במדוייק...

כי על הזיין שלו
הוא נתן לך זריקה -> זה לא כואב -> אתה לא תחפור לו

והוא כיסה את התחת שלו ואמר לך לא להתאמן

דלקת של מה??

דלקת זוהי תגובה הגנתית של הגוף לגירוי חיצוני שמתבטא באדימות,נפיחות,הגבלה בטווח תנועה,כאבים.
בחלק גדול מהכאבים יש איזשהו תהליך דלקתי.
לאבחן שלמשהו יש דלקת זה כמו להגיד יש לך כאבים (או יש לך שתי רגליים).

תחשוב על זה ככה,זה כמו שתקבל הודעה לוירוס במחשב.מה שהרופא עשה זה מחק לך את ההודעה.
בעצם,זה לא ממש מחק יותר נכון העלים לפרק זמן.

נערך לאחרונה:
א) זה יכול להיות 1001 דברים אחרים. לא משנה כרגע.
ב) הוא לא פתר לך כלום, הוא רק הפחית לך את הכאב והשאיר אותך חשוף לפציעות נוספות בלי שהחלמת מהנוכחית.
ג) אפשר היה לנסות להשיג אותו אפקט עם איבופרופן קודם.

ולגבי הזריקה, אז אוקיי אתם אומרים שזה פוגע בהתאוששת אבל זה יחסי, זה תלויי עד כמה זה כואב, ועד כמה זה פוגע, במקרה שלי, זה היה ברמה שהיה לי קשה להרים את היד... כנראה שאם רופא שהוא מומחה בדברים האלה נותן את הזריקה, אז היא אולי פוגעת בהתאוששות אבל לא ברמות שצריכה להיות הוראה חד משמעית לא לתת אותם, אני חושב שהשיקול פשוט זה עד כמה כואב לכל אחד...

---------- התגובה התווספה ב 19:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:56 ----------

ואגב, אני לא קבלתי זריקת קורטיזון, זה היה משהו אחר, זריקה תוך שרירית(והיא לא היתה בכלל באזור הכתף), ככה שאל תקפצו ישר למסקנות...
אולי אני אמצע פה תתופס של מה שהוא נתן להזריק ואז אני אכתוב פה תשם במדוייק...

קיבלת זריקת וולטרן?

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה, זה היה לפני שבוע ועד עכשיו זה לא כואב, רק כשאני עושה תנועה מסויימת עם משקל גדול וגם אז הכאב הוא לא נורא בכלל...
בקשר לכתף אני עוד אעשה בירורים בקשר לעניין הזה, אני לא יודע לגבי הרופא, כי הוא אמור היה להיות אורטופד מומחה עם שם, אבל האמת הדאגתם אותי קצת עכשיו:P

---------- התגובה התווספה ב 20:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:02 ----------

קיבלת זריקת וולטרן?

כן!
יפה, ניסיתי להזכר מה זה היה:)

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה, לרופא הזה יש בטח הרבה ניסיון, ויש כל מני סיפטומים שהוא יודע אותם לפי הניסיון ולפי זה הוא ידע מה יש לי...

• פותח/ת השרשור
זריקת וולטרן? לדלקת? LOL LOL LOL

קיצר אני בכל מקרה הלך עוד הפעם, ויראה מה הולך עם זה, אני לא אשאיר את זה ככה

---------- התגובה התווספה ב 20:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:06 ----------

חחחחחח תהיה בריא, זה הדבר האולי הכי פחות נחוץ בעולם.

תשמע, נחוץ או לא, אני יודע ש30 דקות אחרי הזריקה כל הכאבים נעלמו, וכשממש כואב לך אין לך הרבה בראש אתה רק רוצה שזה יפסיק...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית