הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע ל-SS

• פותח/ת השרשור TomShv
  • פורסם בתאריך

TomShv

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
אני בן 14 (68ק''ג ו-175 סנטימטר אם זה עוזר) והמטרות שלי הן: להיות מהיר יותר, חזק יותר וגדול יותר.

אני רציתי להתחיל לעשות SS והבעיה היא שאף אחד לא יכול ללמד אותי לעשות סקוואט, דדליפט, קלין ובנ'ץ.

אני רציתי להתחיל במשקל אפסי לכמה שבועות, לצפות במדריכים ולצלם את עצמי עושה את התרגילים בשביל להשוות.

השאלה שלי, האם זה בטוח לעשות את זה לבד ובגלי?

אני לא יוכל לעשות סקוואט בכלוב, בגלל שכלוב הוא יקר מדי. וגם אין כלוב בחדר הכושר שנמצא באזור.
אלה אם כן אתם מכירים כלובים ששעולים פחות מ-1000 ש''ח.

נערך לאחרונה:
1. תקרא את הספר ותראה את ה dvd, זה לא בעיה ללמוד לבד.
2.אם תצפה במדריכים לא תגיע רחוק, הדבר הכי הארדקור שתראה אותם עושים זה רבע סקוואט בסמית'.
3.זה בטוח לגילך כל עוד אתה עובד נכון, תקפיד על טכניקה בתרגילים וחימום כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
1. תקרא את הספר ותראה את ה dvd, זה לא בעיה ללמוד לבד.
2.אם תצפה במדריכים לא תגיע רחוק, הדבר הכי הארדקור שתראה אותם עושים זה רבע סקוואט בסמית'.
3.זה בטוח לגילך כל עוד אתה עובד נכון, תקפיד על טכניקה בתרגילים וחימום כמו שצריך.

אין לי בעיה לקרוא את הספר באנגלית, אבל עדיף בעברית. האם יש ספרים של ריפטו בעברית?

ביטיויב יש הרבה מדריכים איך לבצע סקוואט, דדליפט וכו' עם פרטים והכל. ומה שהכי טוב, זה שהם מראים את זה בפעולה. מה שאומר שאני יוכל לצלם את עצמי, ואז להשוות.

נערך לאחרונה:
אין תרגומים של הספר לעברית, נכון להיום.
גם ביוטיוב אתה עלול להיתקל בביצועים שגויים.
תראה את ה-DVD של SS.
אל תסתמך על המדריכים בשום אופן:
1. בסקוואט הם ידריכו אותך לרדת למקביל וחלקם יפנו אותך לרבע סקוואט עם מגבת ופוסי פאד בסמית'.
2. דדליפט - רובם לא יודעים לבצע. לפני כמה ימים מישהו בחדר הכושר שלי תרגל את הטכניקה של דדליפט והמדריך שאל אותו למה הוא מוריד את המוט עד לרצפה....אח"כ ביקש ממני להדגים DL וראה שגם אני מוריד את המוט לרצפה, ביקש ממני להדגים SLDL וגם התפלא שאני מוריד את המוט לרצפה. הייתי צריך להסביר לו שעוצרים את המוט בתלייה אך ורק בדדליפט רומני (וגילוי נאות - אין לי תעודת מדריך חדר כושר (לא שזה משנה משהו...)).
3. PC - רובם לא יודעים לבצע.
4. גם בלחיצות סביר להניח שהם לא יתנו לך את כל הדגשים לביצוע נכון של התרגיל.

• פותח/ת השרשור
אין תרגומים של הספר לעברית, נכון להיום.
גם ביוטיוב אתה עלול להיתקל בביצועים שגויים.
תראה את ה-DVD של SS.
אל תסתמך על המדריכים בשום אופן:
1. בסקוואט הם ידריכו אותך לרדת למקביל וחלקם יפנו אותך לרבע סקוואט עם מגבת ופוסי פאד בסמית'.
2. דדליפט - רובם לא יודעים לבצע. לפני כמה ימים מישהו בחדר הכושר שלי תרגל את הטכניקה של דדליפט והמדריך שאל אותו למה הוא מוריד את המוט עד לרצפה....אח"כ ביקש ממני להדגים DL וראה שגם אני מוריד את המוט לרצפה, ביקש ממני להדגים SLDL וגם התפלא שאני מוריד את המוט לרצפה. הייתי צריך להסביר לו שעוצרים את המוט בתלייה אך ורק בדדליפט רומני (וגילוי נאות - אין לי תעודת מדריך חדר כושר (לא שזה משנה משהו...)).
3. PC - רובם לא יודעים לבצע.
4. גם בלחיצות סביר להניח שהם לא יתנו לך את כל הדגשים לביצוע נכון של התרגיל.

טוב אני מניח שאני יכול להסתדר. בגלל שכבר קראתי הרבה מאמרים באנגלית.
איפה אפשר להשיג את הספר וה-DVD? וכמה זמן אתה חושב שייקח לי ללמוד את כל התרגילים שאני צריך דרך הספר\DVD, בשביל שאני יוכל להעמיס ולהתחיל לעשות אותם בצורה רצינית?

אפשר לרכוש באמזון או למצוא בתכנות שיתוף קבצים.
בגדול - התרגיל שדורש הכי הרבה זמן למידה זה PC (יכול לקחת לא מעט אימונים עד שזה מקבל צורה)
ואחריו סקוואט (אימונים ספורים לביצוע אופטימלי). שאר התרגילים יחסית פשוטים ללמידה.

• פותח/ת השרשור
אפשר לרכוש באמזון או למצוא בתכנות שיתוף קבצים.
בגדול - התרגיל שדורש הכי הרבה זמן למידה זה PC (יכול לקחת לא מעט אימונים עד שזה מקבל צורה)
ואחריו סקוואט (אימונים ספורים לביצוע אופטימלי). שאר התרגילים יחסית פשוטים ללמידה.

אוקי, תודה.

שאלה אחת אחרונה, אני אצטרך להתאמן בבית שלי. ולא יהיה לי כלוב. האם זה בטוח לעשות בנ'ץ כבד בלי כלוב כשאתה לבד? סקוואט זה לא בעיה כי אני ייתאמן בחוץ בגינה שלי, אז אני לא יוכל לשבור שום דבר אם אני ייצטרך להפיל את המשקולת.

נערך לאחרונה:
בסקוואט תשים ספסלים שישמשו כמוטות בטיחות. זה לא טריוויאלי (גם לא מי יודע מה מסובך, אבל יש בזה סיכון) להוריד מעצמך את המוט כשאתה בכשל והמוט נמצא על הגב.
בנץ' זה תרגיל שממש לא נעים להיות בו בכשל בלי ספוטר. אם אתה הולך לעשות את זה - תתרגל איך להטות את המוט כשהוא על החזה שלך כך שהמשקולות יפלו ממנו לאחד הצדדים במקרה הצורך (ואל תשתמש בסוגרים, כמובן).

• פותח/ת השרשור
בסקוואט תשים ספסלים שישמשו כמוטות בטיחות. זה לא טריוויאלי (גם לא מי יודע מה מסובך, אבל יש בזה סיכון) להוריד מעצמך את המוט כשאתה בכשל והמוט נמצא על הגב.
בנץ' זה תרגיל שממש לא נעים להיות בו בכשל בלי ספוטר. אם אתה הולך לעשות את זה - תתרגל איך להטות את המוט כשהוא על החזה שלך כך שהמשקולות יפלו ממנו לאחד הצדדים במקרה הצורך (ואל תשתמש בסוגרים, כמובן).

שוב תודה.

זה לא נראה כל כך מסובך להטות את המוט לצדדים, אפילו אם אתה בכשל.
גם כל כמה זמן כדי לי לבדוק את ה-1RM?

בסוף התכנית. למתאמן מתחיל ה-RM1 מתעדכן מדי אימון-שניים ולכן אין לבדיקה של RM1 משמעות מיוחדת מלבד ריצוי סקרנות.

• פותח/ת השרשור
בסוף התכנית. למתאמן מתחיל ה-RM1 מתעדכן מדי אימון-שניים ולכן אין לבדיקה של RM1 משמעות מיוחדת מלבד ריצוי סקרנות.

אוקי.

אגב יש לי בערך 4000 ש''ח שחסכתי מאז שהייתי בן 7-8. כמה מוט, צלחות וספסל יעלו?
אני רוצה לקנות 200ק ''ג עם צלחות של 1-2.5 קילו בשביל שאני יוכל להתקדם כל אימון או שתיים.

נערך לאחרונה:
זה אני לא יודע - תחפש ביד שנייה ספסל, מוט וצלחות ותקבל הערכה (חבל לקנות חדשים).

אוקי.

אגב יש לי בערך 4000 ש''ח שחסכתי מאז שהייתי בן 7-8. כמה מוט, צלחות וספסל יעלו?
אני רוצה לקנות 200ק ''ג עם צלחות של 1-2.5 קילו בשביל שאני יוכל להתקדם כל אימון או שתיים.
דבר ראשון שאתה צריך לקנות זה

כלוב נורמלי
ספת לחיצה שיכולה להחזיק משקל כבד
מוט אולימפי
כל השאר זה משקולות שמחיר נע בין 6-8 שקל לקילו

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון שאתה צריך לקנות זה

כלוב נורמלי
ספת לחיצה שיכולה להחזיק משקל כבד
מוט אולימפי
כל השאר זה משקולות שמחיר נע בין 6-8 שקל לקילו

אבל כלוב זה יקר מדי בשבילי. יש לי 4000 ש''ח ורק כלוב עולה כבר 2700-2000

• פותח/ת השרשור
אז או שתחסוך עוד כסף(עבודה הורים לא יודע איך..) או שתירשם למכון כושר...

בלי כלוב אתה לא יכול להתאמן כמו בנאדם

אני לא יכול להירשם למכון כושר כי אין לי דרך להגיע לשם.

עוד בעיה זה שההורים שלי לא מוכנים להרקיב את הכלוב. ואני גם לא יכול להרקיב את הכלוב בעצמי.

תרכיב שתי קורות מספיק חזקות שתוכל להוציא מהן את המוט ותשים שני ספסלים כמוטות בטיחות.

• פותח/ת השרשור
אולי אני פשוט צריך לנסות להרשם לחדר כושר ולהגיע לשם באוטובוס. אני לא בטוח אם ההורים שלי בכלל מסכימים לי לקנות משקולות אולימפיות וכו'....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית