הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה על הבייספס

Blabla144

משתמש מתחיל
196
9
נק' מוניטין:
16
196
9
השאלה שלי היא באיזה צורה אני באמת יכול לגוון בתרגילים בעבודה על יד קדמית כי כל התרגילים לשריר הזה הם בביצוע תנועת כפיפה כך שבעצם כולם בערך אותו דבר
אולי לא הבנתי את העניין נכון
אשמח לקבל תשובה.
תודה

הבנת נכון פעולה העיקרית של שריר כפיפת מרפק עם סופינציה,תגוון בתרגילים בשיטות אימון,תנסה לעשות סופר סטים דרופ סטים לשנות טווח חזרות ,לגוון עם מוט פעם w פעם ישר,לעבוד עם דאמבלים בעמידה בישיבה בשיפוע, אין סוף...

השאלה שלי היא באיזה צורה אני באמת יכול לגוון בתרגילים בעבודה על יד קדמית כי כל התרגילים לשריר הזה הם בביצוע תנועת כפיפה כך שבעצם כולם בערך אותו דבר
אולי לא הבנתי את העניין נכון
אשמח לקבל תשובה.
תודה

קודם כל נכון.הגירוי הישיר לשריר הדו-ראשי (biceps brachii) הוא בתנועה של כפיפה במרפק.שכן הוא מניע את האמה אל כיוון מרכז הגוף.
רק לציין שאותו שריר (הראש הקצר) מסייע לתנועה של כפיפה בכתף וקירוב אופקי.
מבחינת התנועה - אותה תנועה
מבחינת הגירוי - אתה נתון למגוון אינסופי של תרגילים שמיועדים לקבוצת כופפי המרפק.
ההבדל ביניהם הוא בהתנגדות,טווח התנועה,קאורדינציה,תרומת שרירים מייצבים - שכן זה דורש מהמערכת השרירית 'מוכנות' ו\או 'דריכות' שונה ולכן הביטוי השרירי שונה

• פותח/ת השרשור
לדוגמא אימון ידיים יכול להיות כזה
כפיפה במשקולות בודדות
3x8
כפיפה במשקולות על הברכיים
3x10
כפיפה כנגד פולי תחתון
3x12

לדוגמא אימון ידיים יכול להיות כזה
כפיפה במשקולות בודדות
3x8
כפיפה במשקולות על הברכיים
3x10
כפיפה כנגד פולי תחתון
3x12

כפיפה כנגד מוט/דאמבלים בעמידה 4x8
כפיפה כנגד פיצר בישיבה/כפיפה בתמיכה על הברך 3x8

זה בהחלט מספיק.

• פותח/ת השרשור
כפיפה כנגד מוט/דאמבלים בעמידה 4x8
כפיפה כנגד פיצר בישיבה/כפיפה בתמיכה על הברך 3x8

זה בהחלט מספיק.
7 סטים זה לא קצת מידי זה אימון אחד בשבוע,ליד קידמית למרות שיש את הגירוי של האימון גב גם כן!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית