הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אז מה אני עושה...[?]

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
טוב כמו שכבר כתבתי פה התחלתי להתאמן כדורסל כרגע זה 4 אימונים בשבוע ימי ראשון שני שלישי ושישי
בהמשך זה יהיה שלושה אימונים +משחק

אני מתאמן במכון כושר בימי ראשון,שלישי,חמישי וכמו שראיתם יוצא מצב שמתנגש לי עם האימוני כדורסל
אני אחד שלא אוהב להפסיד אימונים במכון לכן אחרי שאני מסיים אימון כדורסל אני בא הביתה אוכל והולך למכון אחרי חצי שעה..
הכל טוב ויפה אבל ברגע שאני מגיע לסקוואט אני פשוט מתפרק.. הרגליים שלי ממש כאילו עוד שנייה מתפוצצות ואני לא מסוגל.. זה גם משפיע על חלק מהאימון..

כרגע אני מתלמד ב SS ועובד על הטכניקה אבל ממשיך עם המשקלים.. ועכשיו בטוח שיהיה לי קשה להתקדם עם משקלים בתוכנית כמו SS וגם להיות באימוני כדורסל..

מה אני אמור לעשות עכשיו? להתאמן FBW עם מורכבים\מבודדים(כן ליצנות..) אבל אני שואל כדי לא לעשות טעויות וכדי להמשיך ולגדול ולהתקדם בפיתוח הגוף..

המתכונת שאני אמור לעשות עכשיו זה FBW? עם מורכבים ועלייה של משקלים פעם בשבוע?

אני אשמח שמישהו ייעץ לי פה..

תודה:120ag:

אני בספק אם תצליח להתחזק וגם לשחק כדורסל..
תחליט מה יותר חשוב לך ותלך איתו, אין דרך אחרת.
או שפשוט תן 2 אימוני SS בשבוע והשאר כדורסל, ותאכל המון.

• פותח/ת השרשור
אני בספק עם ה SS אין לי בעיה להמשיך עם המורכבים אבל לא נראלי שאני יוכל להתקדם כל אימון עם המשקלים..
או שכמו שאמרתי אני יתחיל לעשות תרגילים מבודדים(כן אני יודע שזה ליצנות) אבל אולי ככה אני יתאושש יותר מהר..
בשביל זה פתחתי את האשכול..

מתי האימוני כדורסל ? ימים ושעות ? ומתי משחק ?
מתי מתחילה העונה ?

אפשר לעזור לך לחלק, מלבד האימון כדורסל אתה רק עובד על כוח בחדר כושר או שגם אירובי, ספרינטים, קורדינציה ?

תגיד מה אתה רוצה להשיג ונוכל לעזור לך

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה מתי האימוני כדורסל?(כתבתי את הימים)
שעות שיתחילו הלימודים זה יהיה לקראת 5\5וחצי והאימון נערך שעה וחצי..
משחקים אני עוד לא יודע מתי יהיו כי העונה מתחילה חודש הבא..
במכון כושר אני עובד גם על אירובי במקביל לאימוני סיבולת לב ריאה.. המאמן פשוט הורג אותנו שם וצריך לחזור לכושר..
ספרינטים אנחנו עושים באימונים, עושים גם ריצות התאבדות כאלה...

בעיקרון אני רוצה להמשיך עם המסה ולהתחזק.. כמו שכתבתי התחלתי SS ואני עדיין בתרגול על הטכניקה(אני בקרוב יעלה סרטונים לביקורת) ואני לא יודע מה לעשות עכשיו.. ב SS אני לא יצליח להתקדם לדעתי כי אני לא יספיק להתאושש ובטח לא לעלות משקלים כל אימון.. חשבתי לעבור ל FBW עם תרגילים מבודדים ולנסות להעלות משקלים..

אשמח לעזרה ממך תודה.

אני אעבור על זה אחר כך
אם האימוני כדורסל עצימים תוכל לשלב רק 2 אימוני כוח ובצורה של סקוואט+לחיצה+משיכה + אפשרי גם קפיצות
בלי שטויות של תרגילים מבודדים

אם המאמן הורג אותך אין סיבה שתעבוד על סיבולת לב ריאה בחד"כ
היא תשתפר לך באימונים

• פותח/ת השרשור
תראה זה לא ממש הורג.. הכוונה יש ריצות התאבדות וכאלה.. , הוא רוצה לשפר לנו את הכושר.. הבנתי שאחנו נעשה איתו גם אימונים בים.. בקיצור אני יכול לשרוד את האימונים שלו וגם לתת קצת סיבולת לב ריאה בחדר כושר.. אבל השאלה שלי היא עלה אימוני כוח .. מה אני עושה עם זה..

רן, אתה אומר לא להתחיל מבודדים? להישאר עם המורכבים במתכונת של SS עם עלייה במשקלים מתי שאני יוכל?

כן
יכול להיות האימוני כדורסל שלך יהיו עצימים מדי ותצטרך לחלק את האימון אבל לא נראה לי
תתחיל עם 2 אימונים 5X5 בצורה של הליניארית של ביל סטאר מבחינת הסטים/חזרות
שיהיה לך פרמידה,אבל לא 3 אימונים אלא 2 ככה:

סקוואט 5X5 פרמידה
בנצ' 5X5 פרמידה
דדליפט סט אחד של 5
מתח 3XMAX כל אימון להוסיף חזרה מאימון קודם

סקוואט 5X5 פרמידה
פרס 5X5 פרמידה
חתירה 5X5 פרמידה
קפיצה לקופסאות 5X5

אפשר לשנות

• פותח/ת השרשור
נשמע טוב.. אני יקרא גם תתוכנית מהפורטל ..
הפירמידה אמורה להיות בקפיצות קבועות?(אם כן של כמה?)
שאמרת אפשר לשנות, אז מה הכוונה?
דרך אגב הקפיצה לקופסאות יש לזה סרטון או משהו? זה אמור להתבצע עם משקל עליי?

תודה על העזרה

קפיצה לקופסאות זה פשוט לקפוץ לקופסא, בלי משקל
אתה מוסיף לקופסא גובה כל אימון/סט איך שבא לך לחלק את זה

התוכנית היא דוגמא, ניתן לשנות אותה במידת הצורך

כל סט אתה צריך להוסיף בערך 10-15% מהסט הקודם ככה שהסט האחרון הוא הסט עבודה שלך שכל אימון/שבוע אתה מוסיף את המשקל הכללי 2.5% ~ (נניח לדדליפט 7 קילו, סקוואט 5 קילו, לחיצות 2.5 קילו, תלוי ברמה שלך )

אתה צריך לאכול די הרבה כי אתה תהיה די מותש מכוח ככה ו4 אימוני כדורסל, רק תזהר לא להשמן (לא נראה לי שזה יקרה, תכניס המון חלבון ומספיק שומן, וקלוריות באופן כללי)

כדאי לך ללמוד הרמות אולימפיות כמו פאוורקלין + פאוורסנאצ'
זה יעזור לך מאוד בהמשך, ותוכל לשלב אותם
בנתיים הקפיצות זה התנועה המתפרצת היחידה בתוכנית שלך

• פותח/ת השרשור
אוקיי נראלי שהבנתי..
עכשיו רק איך אני יודע מה המשקל שאני אמור להגיע אליו לסט האחרון? (סט העבודה)
בהקשר לקופסאות להוסיף גובה כל אימון שאמרת כיצד זה יכול להתבצע לשים כמה קופסאות אחת על השנייה או שאיך אני אמור להגביה אותה?
דרך אגב באמת חיפשתי משהו לכוח מתפרץ זה יכול לעזור לי בכדורסל

המשקלים שאתה עובד איתם עכשיו, אם אתה רוצה תוריד קצת בשבוע שבועיים הראשונים ל 90%

כוח מתפרץ אתם בטח עובדים על ספרינטים וכל מני דברים באימון כדורסל
ויש לך קפיצות או הרמות אולימפיות שתלמד
בוקס סקוואט, אבל כרגע תעשה סקוואט רגיל ותתמקד בו

לגבי הקופסאות אתה שם קופסאות אחת על השניה וצלחות אולימפיות (אל תנסה עם של המכון אם הם לא שטוחות)
אתה יכול לשחק עם זה, למשל לשבת על הברכיים לתת קפיצה אחת ולעמוד על הרגלים ומיד קפיצה שניה על קופסא, ואז אין לך בעיה של לבנות קופסאות גבוהות כי לא תוכל לקפוץ גבוה

תחפש חומר על זה לא חסר
מהאתר של דפרנקו:
http://www.defrancostraining.com/ar...p-15-exercises-for-higher-vertical-jumps.html

תחפש גם בEliteFTS של דייב טייט, יש שם המון חומר לספרטאים
http://articles.elitefts.com/

http://articles.elitefts.com/articles/training-articles/plyometric-training-for-basketball-players/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי אותך אני יקרא על זה עוד קצת בקטע של הקופסאות..
רק הקטע של הצלחות אולימפיות שאני ישים על הקופסאות לא הבנתי איך זה תורם לגובה..

קראתי את התוכנית עכשיו בפורטל וראיתי באימון השני של הסקווט שעושים 4 סטים ובסט 3 ו-4 אמורים לעשות עם אותו המשקל..
לעשות מה שכתוב שם או כמו שאמרת לי?

אני מקווה להעלות כבר סרטוני טכניקה ולהתחיל לתת בראש..

המון תודה

אוקיי הבנתי אותך אני יקרא על זה עוד קצת בקטע של הקופסאות..
רק הקטע של הצלחות אולימפיות שאני ישים על הקופסאות לא הבנתי איך זה תורם לגובה..

קראתי את התוכנית עכשיו בפורטל וראיתי באימון השני של הסקווט שעושים 4 סטים ובסט 3 ו-4 אמורים לעשות עם אותו המשקל..
לעשות מה שכתוב שם או כמו שאמרת לי?

אני מקווה להעלות כבר סרטוני טכניקה ולהתחיל לתת בראש..

המון תודה

התוכנית שם בנויה ל3 אימונים בשבוע באוף סיזן
אתה כבר משלב אימוני כדורסל די אינטנסיביים אז התאמתי אותה לך ל2 אימוני כוח
כמובן שצריך לראות מה הולך ולשנות בהתאם (יכול להיות שלא תוכל להתאושש ואז צריך לשנות)

תפתח לוג ותרשום בגדול גם מה עשיתם באימון כדורסל כל אימון בלוג ונוכל לעזור לך
בנוסף תעלה סרטונים כל תקופה שנראה שהטכניקה טובה

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך..
אני יפתח לוג אבל לפני שאני יפתח אני יעלה סרטונים לביקורות על הטכניקה שלי בתרגילים ויקווה להתחיל טוב את האימונים
תראה עד עכשיו האימונים בכדורסל היו אינטנסיבים אבל לא כל כך קשים כי עדיין לא הוחלט על הסגל של הקבוצה ומה קורה עם כל אחד..
אבל אתמול כבר סגרו הכל ואיפה כל אחד משחק והמאמן אמר שמיום ראשון נתחיל לעבוד קשה.. אני לא יודע מה זה אצלו קשה אבל אני מקווה שהוא לא יהרוג אותנו לתחילת הליגה..(הוא יותר מדי רציני עשינו ריצת התאבדות עד זמן מוגבל ובגלל שילד אחד לא הגיע בזמן לסוף עשינו עוד פעם בסוף כבר הרגשתי שאני עומד למות.. כל הגוף שלי היה רותח כמו לא יודע מה..)

תודה על הכל רן אני יעדכן פה הכל בקרוב ויקווה שהכל ילך כמו שצריך.

יש לי שאלה, אתה רוצה להתאמן בכדורסל או פיתוח גוף? אתה לא יכול שתיהם ביחד....
אם אתה רוצה כדורסל, תעבוד בחדר כושר בעיקר על הקפיצות וכוח מתפרץ.
אם אתה רוצה פיתוח גוף, תפסיק להתאמן בכדורסל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית