הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביצוע סקוואט. הדרך הנכונה

• פותח/ת השרשור MuGi
  • פורסם בתאריך

MuGi

משתמש מתחיל
255
0
נק' מוניטין:
28
255
0
אז ככה.. אני מבצע סקאווטים כבר במשך חודשיים.. הבעיה, שאני חושב שאני לא עושה את התרגיל כמו שצריך שכן כל פעם אני משנה קצת....

איך אני עושה:
*רגליים מקבילות (כפות הרגליים מקבילות אחת לשניה וללא הטיה פנימה או החוצה)
*הרגליים ברוחב כתפיים
*פלטה בין הרגליים כדי למנוע הטית כפות הרגליים פנימה/החוצה עקב העומס
*ירידה ל90 מעלה בברכים תוך כמה שיותר המנעות מהוזזת הברכיים קדימה/אחורה (אני משתדל במקסימום שהברך תהיה בקו אצבעות הרגליים במצב שפוף.
*תחת מוביל ירידה
*שמירה כמה שיותר על הגב כמבנה אחד ולא מתכופף בשלבים.

למה אני חושב שאני לא מבצע טוב:
*אני מרגיש עומס על הגב התחתון (שזה אגב הכי מפחיד אותי...)
*אני מרגיש עומס על הקרסוליים בגלל שאני נשען על צד כף הרגל ולא על כל הרגל
*לא תמיד אני מרגיש את התחת כואב (שזה מעציב אותי כי אני רוצה שהוא יתפס!!@!@!@!@)
*ההאמסטרינג לא עובד כמעט ביחס ל4 ראשי.
*כואבות לי הכתפיים כתוצאה ממשקל המוט על הטרפזים והחזקת היידים מעל גובה הכתפיים..
אשמח לעצות, תמונות, הסברים וכל מה שיעזור :]
תודה מראש

אז ככה.. אני מבצע סקאווטים כבר במשך חודשיים.. הבעיה, שאני חושב שאני לא עושה את התרגיל כמו שצריך שכן כל פעם אני משנה קצת....

איך אני עושה:
*רגליים מקבילות (כפות הרגליים מקבילות אחת לשניה וללא הטיה פנימה או החוצה)
*הרגליים ברוחב כתפיים
*פלטה בין הרגליים כדי למנוע הטית כפות הרגליים פנימה/החוצה עקב העומס
*ירידה ל90 מעלה בברכים תוך כמה שיותר המנעות מהוזזת הברכיים קדימה/אחורה (אני משתדל במקסימום שהברך תהיה בקו אצבעות הרגליים במצב שפוף.
*תחת מוביל ירידה
*שמירה כמה שיותר על הגב כמבנה אחד ולא מתכופף בשלבים.

למה אני חושב שאני לא מבצע טוב:
*אני מרגיש עומס על הגב התחתון (שזה אגב הכי מפחיד אותי...)
*אני מרגיש עומס על הקרסוליים בגלל שאני נשען על צד כף הרגל ולא על כל הרגל
*לא תמיד אני מרגיש את התחת כואב (שזה מעציב אותי כי אני רוצה שהוא יתפס!!@!@!@!@)
*ההאמסטרינג לא עובד כמעט ביחס ל4 ראשי.
*כואבות לי הכתפיים כתוצאה ממשקל המוט על הטרפזים והחזקת היידים מעל גובה הכתפיים..
אשמח לעצות, תמונות, הסברים וכל מה שיעזור :]
תודה מראש

כפות רגליים החוצה, פיסוק קצת יותר רחב, להשעין את המוט על הגב/טרפזים ולא לנסות להחזיק אותו, תרד עד שמפרק הירך נמוך ממפרק הברך או יותר נמוך.

• פותח/ת השרשור
רגליים החוצה הכוונה אצבעות החוצה ולא עקב נכון?
אגב השימוש בהיפ דרייב הוא חלק מהתרגיל או שהוא תוספת על מנת להוריד עומס מההאמסטרינג?

נערך לאחרונה:
ניסיתי לדמיין את מה שכתבת (וכתבת יפה) אבל הגעתי למסקנה שלפחות אני לא מצליח להפוך את כל המכלול של המילים לסרט שינוע בראש

תמונה אחת שווה 1000 מילים וסרטון שווה מיליון, אז תעלה סרטון ואז נהיה יותר חכמים ונדע להגיד לך מה ומי

• פותח/ת השרשור
צילמתי סרטון וברגע שחבר שלי שצילם יחזור הביתה אני אעלה אותו.. אני מקווה שזה יקרה מחר.. צילמתי מהצד ואני מקווה שזה מספיק

אוקי הורדתי וקצת קשה לי להבחין בבעיות שהזכרת כי צריך לסובב ת'ראש 😆

בכללי נראה שאתה מתיישב טוב וגם עולה בסדר, הגב נראה די ישר אבל בכל זאת תנסה לדחוף יותר את החזה והבטן החוצה.
אתה נראה כאילו אתה נופל בחזרה ולא בדיוק יורד אליה, תשאר יותר "מכווץ", ממש תכין את עצמך שאתה צריך להתפוצץ מלמטה. אתה נראה נורא רפוי בירידה.

אגב, אי אפשר לתת לך חוו"ד על המיקום של המוט כי צילמת רק מהצד.

• פותח/ת השרשור
המיקום של המוט על הטרזפים העליונים לא על הצאוור ולא מתחת.
המ מזאת אומרת רפוי?
חבר אמר לי שאני צריך לנסות לישר מעט יותר את הגב, בעבר הגב שלי היתה מעט יותר ישר, אבל אז הייתי מרגיש את כל העומס על ה4 ראשי. ברגע שהגב שלי מכופף יותר אני מרגיש הרבה בהאמסטרינג ומעט ב4 ראשי.
מה שכן אני לא מררגיש את התחת..

עריכה:
ColdFire. תראה, באמת שאני לא בא להעביד אותכם קשה..
הורדה מראפיד שר אינה מסובכת במיוחד (לא שחס וחלילה אני רוצה להגיד משו)
הקובץ שוקל פחות ממגה, ואין בעיה להוריד אותו במהירות גם באינטרנט איטי..
אני אשמח אם תוכל בכל זאת להוריד מראפידשר.. ולתת לי חוות דעת על התרגיל
תודה מראש

נערך לאחרונה:
תצלם באימון הבא עוד סירטון לא רק מהצד אלא שגם נראה קצת באלכסון את הגב שלך.
ותגיד לחבר שלך להחזיק את הפלאפון לרוחב ולא לאורך אחרת ישבר לי הצוואר 😵

המוט צריך לשבת ממש על הכתף האחורית (רק אתמול מצאתי את הנקודה) בהנחה שאתה רוצה לעשות סקוואט LOW BAR ולא אולימפי (HIGH BAR), תשחק קצת עם המיקום בתחילת האימון עד שתמצא.
אחרי הסירטון הבא יהיה יותר קל להעביר ביקורת.

המיקום של המוט על הטרזפים העליונים לא על הצאוור ולא מתחת.
המ מזאת אומרת רפוי?
חבר אמר לי שאני צריך לנסות לישר מעט יותר את הגב, בעבר הגב שלי היתה מעט יותר ישר, אבל אז הייתי מרגיש את כל העומס על ה4 ראשי. ברגע שהגב שלי מכופף יותר אני מרגיש הרבה בהאמסטרינג ומעט ב4 ראשי.
מה שכן אני לא מררגיש את התחת..

עריכה:
ColdFire. תראה, באמת שאני לא בא להעביד אותכם קשה..
הורדה מראפיד שר אינה מסובכת במיוחד (לא שחס וחלילה אני רוצה להגיד משו)
הקובץ שוקל פחות ממגה, ואין בעיה להוריד אותו במהירות גם באינטרנט איטי..
אני אשמח אם תוכל בכל זאת להוריד מראפידשר.. ולתת לי חוות דעת על התרגיל
תודה מראש

ואם כבר הורדתי משהו מראפיד שייר ואין לי חשבון שם? אתה רוצה שאני אחכה כמה שעות? או שאני אתנתק ואתחבר בתקווה שאני אקבל כתובת IP שונה?
אם יש לך gmail, אתה יכול בקלות להרשם ל youtube ולעלות סרטונים.

למה האגן שלך זז קדימה כשאתה מעלה את המוט? תוריד משקל ותמשיך להתאמן על טכניקה תראה עוד קצת סירטונים ביוטיוב...

תודה.

קשה לראות משהו מהסרטון הזה. פעם הבאה תצלם מזווית 45 מעלות מאחורה. ממה שכן הצלחתי לראות, נראה לא רע, פרט לזה שאתה לא יורד נמוך מספיק ואני חושב שאתה לא מוציא את הברכיםי החוצה.

למה יש לך משקולת בין הרגליים?

• פותח/ת השרשור
הפלטה בין הרגליים היא בשביל לשמור על כפות הרגליים מקבילות.. בגלל העומס אני מכניס עקב פנימה ומוריד לעצמי מהעומס...
ולא יורד עד הסוף? אמרו לי, שאני צריך לרדת למצב בו מפרק הירך והאגן נמוך יותר ממפרק הברך. וכך עשיתי לפחות ככה אני חושב.. או שאני צריך לרדת יותר?
משה האגן זז קדימה, כי זה חלק מתנועת ה HIPDRIVE צפיתי בסרטונים של מישל וכך מוסבר לעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית