מידע כדור שינה "נייטול"

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
היי,

כיוון שהיו מספר פוסטים של אנשים עם בעיות שינה וכדומה פתחתי את הפוסט הזה על מנת להמליץ על כדור בשם "נייטול" שהוא כדור שניתן לטיפול באלרגיות, רגישות למזון וגם כפתרון לבעיות שינה.

בשבוע האחרון ישנתי כמות אפסית של שעות עקב משהו שחוויתי שאני לא אפרט עליו כאן ובעקבות אותו דבר לא יכלתי להירדם.

לקחתי כדורים כמו- לוריבן, קלונקס ועוד שהם כדורים פסיכאטרים שאמורים לעזור בהירדמות, אבל כלום לא עזר, ולכן החלטתי לקחת נייטול.

אתמול לקחתי 2 טבליות 20 דקות לפני השינה כמו שרשום בעלון ובדיוק 20 דקות לאחר הלקיחה נרדמתי כמו תינוק מ-8 וחצי בערב עד 12 בצהריים.

אז לחברים כאן שיש להם בעיות שינה אני ממליץ לנסות את הכדור הזה שעולה בסביבות 30 ש"ח עבור 16 טבליות ואין צורך במרשם רופא.

בזמנו בנצורם כתב שהוא לוקח אבץ לפני השינה וזה עוזר לו לישון טוב.
אני גם לוקח אבץ עם האומגה 3 לפני שינה וזה ממש עוזר לי לישון רצוף, לא היו לי בעיות שינה אבל עם השילוב הזה השינה רצופה ונעימה ✌️

• פותח/ת השרשור
בזמנו בנצורם כתב שהוא לוקח אבץ לפני השינה וזה עוזר לו לישון טוב.
אני גם לוקח אבץ עם האומגה 3 לפני שינה וזה ממש עוזר לי לישון רצוף, לא היו לי בעיות שינה אבל עם השילוב הזה השינה רצופה ונעימה ✌️

אני לוקח קבוע לפני השינה אבץ, מגנזיום ו-B6 אני מדבר על דברים שמפריעים לישון מעבר לשיגרה היום-יומית.

לפי מה שאתה מתאר אני מקווה שאחרי שהתקופה הלחוצה תעבור לך כל נושא השינה יתאזן ותחזור לישון טוב בלי עזרים .

נערך לאחרונה:
איך בשבוע אחד ניסית גם לוריבן גם קלונקס וגם נייטול? אבא שלך רוקח?
אני מקנא 😃

אני לוקח קבוע לפני השינה אבץ, מגנזיום ו-B6 אני מדבר על דברים שמפריעים לישון מעבר לשיגרה היום-יומית.
B6 לחלק מהאנשים יכול לעורר, גם ויטמין C לכן לא לוקחים אותם לפני השינה אם יש בעייה.
ניסיתי פעם נייטול (שהוא תחליף לקטופיפן כשלוקחים קלן, למרות שזה לא מוכח) הוא יכול לשקם רצפטורי בטא, זה לא ממש עזר לי כשלקחתי אפדרין לתקופה ארוכה ועדיין היה לי קשה להירדם, עד שגילתי שזה בגלל הקפאין של PROLAB וכשהחלפתי קפאין הכל חזר לקדמותו.

אני גם משתמש בנייטול לפעמים. לוקח לי קצת יותר זמן להרדם איתו ממך, אולי שעה בממוצע. הבעיה שיש לי איתו היא שאחרי שינה באורך סביר אני עדיין מסטול ביום אחרי - נניח אם אני לוקח בעשר, נרדם ב11 ומתעורר ב8, אני עדיין לא באמת עירני עד הצהריים. ניסיתי גם כדור אחד במקום 2 וזה קצת יותר טוב, אבל זה לא תמיד מספיק בשביל להרדם. אני לא יודע אם זאת בעיה טיפוסית, זה משהו שהיה לי עם כל כדור שניסיתי (סלייפ אייד וסטילנוקס) ובנתיים הנייטול הכי פחות בעייתי.

למה לא התחלת ממלטונין?
לי הייתה בעיה שכל יום הייתי נרדם ב4,קם ב7 וחצי בבוקר.
ככה חוזר וחוזר ובסופ''ש הייתי יושן את כולו.
התחלתי טיפול עם מלטונין,כל יום לקחתי 5מ''ג בשעה 10,נירדמתי ממש טוב,שינה איכותית.
הבעיה היא שאם ישנת בבוקר עד מאוחר,12 לדוג' ואתה רוצה ללכת לישון ב10 יהיה לך קצת קשה להירדם והשינה לא תהיה טובה כ''כ בהתחלה.
זה לא כדור חזק כ''כ אבל אהבתי אותו,לאט לאט הוא ''שינה'' לי את השעון הביולוגי שאני אתחיל להיות עייף ב10.
ובזמן הטיפול אם יום אחד לא לקחתי לא קרה כלום,אולי יהיה טיפה קשה יותר להירדם אבל הבדל של שמיים וארץ מלפני הטיפול.
לא יודע אם זה פסיכולוגית,אבל פעם כשהסתכלתי בשעון וראיתי שהשעה היא 10 אמרתי עוד מוקדם.
בזמן הטיפול ואחריו כשראיתי 10 כבר התחלתי לחשוב שממש מאוחר והתחלתי להרגיש עייף,למרות שלא לקחתי את הכדור.
הבעיה היא שבארץ הוא נורא יקר,120 ש''ח ל30 כדורים,חייב מרשם.
הכנה פרטית בסופר פארם.
בחופש לא עבדתי בערך שבועיים,לא היה יום ולא היה לילה,המצב קצת נידפק,אני עדיין הולך לישון ב12 אבל קם כל יום ב5 וחצי.
בקיצור אני צריך לקחת עוד כמה שבועות בשביל להמשיך ''לסדר'' את השעון.
אני מאמין שאם הייתי מקפיד כל יום לקחת בשעה 10 וללכת לישון ישר עכשיו השעון הביולוגי שלי היה בסדר,אבל זלזלתי ועכשיו קצת נדפקתי אבל לא נורא.
ודרך אגב,בפעמים הראשונות שלוקחים את הכדור,12 שעות אפשר לישון בסבבה,קשה מאד להתעורר בבוקר,כל החברים שלי שנתתי להם לנסות,ראו טלוויזיה או משהו,תוך חצי שעה התחילו לנכר ובום נפלו לשינה עמוקה.
אם יש עוד שאלות אני מוכן לענות,לקחתי מלטונין בערך חצי שנה,הטיפול נעשה ע''י רופאת המשפחה שלי,היחידה שלקחה אותי רציני לא כמו שאר הרופאים שאמרו לי ''תלך לישון מוקדם יותר''.
רופאת המשפחה התייעצה עם מכון שינה והם הורו לה מה לעשות,כמה ולמה.
חפירה חפירה אבל הרבה מידע מועיל שהייתי שמח אם הייתי קורא אותו לפני כמה שנים 😣

חשבתי גם לקחת כדורי שינה בשבוע שאני בבסיס אבל הבעיה היא שפעמיים בשבוע אני צריך לקום ב5 וחצי בבוקר כדי לפתוח ארוחת בוקר אז השאלה שלי האם יכול לקרות מצב שאני פשוט לא אצליח להתעורר עד שההשפעה של הכדור תחלוף?

חשבתי גם לקחת כדורי שינה בשבוע שאני בבסיס אבל הבעיה היא שפעמיים בשבוע אני צריך לקום ב5 וחצי בבוקר כדי לפתוח ארוחת בוקר אז השאלה שלי האם יכול לקרות מצב שאני פשוט לא אצליח להתעורר עד שההשפעה של הכדור תחלוף?

יכול להיות שיהיה לך קשה להתעורר והשעון המעורר לא יעיר אותך, אפילו לא תשמע אותו

B6 לחלק מהאנשים יכול לעורר, גם ויטמין C לכן לא לוקחים אותם לפני השינה אם יש בעייה.
ניסיתי פעם נייטול (שהוא תחליף לקטופיפן כשלוקחים קלן, למרות שזה לא מוכח) הוא יכול לשקם רצפטורי בטא, זה לא ממש עזר לי כשלקחתי אפדרין לתקופה ארוכה ועדיין היה לי קשה להירדם, עד שגילתי שזה בגלל הקפאין של PROLAB וכשהחלפתי קפאין הכל חזר לקדמותו.

לאיזה קפאין החלפת ?

למה לא התחלת ממלטונין?
לי הייתה בעיה שכל יום הייתי נרדם ב4,קם ב7 וחצי בבוקר.
ככה חוזר וחוזר ובסופ''ש הייתי יושן את כולו.
התחלתי טיפול עם מלטונין,כל יום לקחתי 5מ''ג בשעה 10,נירדמתי ממש טוב,שינה איכותית.
הבעיה היא שאם ישנת בבוקר עד מאוחר,12 לדוג' ואתה רוצה ללכת לישון ב10 יהיה לך קצת קשה להירדם והשינה לא תהיה טובה כ''כ בהתחלה.
זה לא כדור חזק כ''כ אבל אהבתי אותו,לאט לאט הוא ''שינה'' לי את השעון הביולוגי שאני אתחיל להיות עייף ב10.
ובזמן הטיפול אם יום אחד לא לקחתי לא קרה כלום,אולי יהיה טיפה קשה יותר להירדם אבל הבדל של שמיים וארץ מלפני הטיפול.
לא יודע אם זה פסיכולוגית,אבל פעם כשהסתכלתי בשעון וראיתי שהשעה היא 10 אמרתי עוד מוקדם.
בזמן הטיפול ואחריו כשראיתי 10 כבר התחלתי לחשוב שממש מאוחר והתחלתי להרגיש עייף,למרות שלא לקחתי את הכדור.
הבעיה היא שבארץ הוא נורא יקר,120 ש''ח ל30 כדורים,חייב מרשם.
הכנה פרטית בסופר פארם.
בחופש לא עבדתי בערך שבועיים,לא היה יום ולא היה לילה,המצב קצת נידפק,אני עדיין הולך לישון ב12 אבל קם כל יום ב5 וחצי.
בקיצור אני צריך לקחת עוד כמה שבועות בשביל להמשיך ''לסדר'' את השעון.
אני מאמין שאם הייתי מקפיד כל יום לקחת בשעה 10 וללכת לישון ישר עכשיו השעון הביולוגי שלי היה בסדר,אבל זלזלתי ועכשיו קצת נדפקתי אבל לא נורא.
ודרך אגב,בפעמים הראשונות שלוקחים את הכדור,12 שעות אפשר לישון בסבבה,קשה מאד להתעורר בבוקר,כל החברים שלי שנתתי להם לנסות,ראו טלוויזיה או משהו,תוך חצי שעה התחילו לנכר ובום נפלו לשינה עמוקה.
אם יש עוד שאלות אני מוכן לענות,לקחתי מלטונין בערך חצי שנה,הטיפול נעשה ע''י רופאת המשפחה שלי,היחידה שלקחה אותי רציני לא כמו שאר הרופאים שאמרו לי ''תלך לישון מוקדם יותר''.
רופאת המשפחה התייעצה עם מכון שינה והם הורו לה מה לעשות,כמה ולמה.
חפירה חפירה אבל הרבה מידע מועיל שהייתי שמח אם הייתי קורא אותו לפני כמה שנים 😣

מאיפה אתה משיג את המלטונין? יש מקום זול בארץ? ואם מחול אז איזה מוצר אתה מזמין?

• פותח/ת השרשור
מאיפה אתה משיג את המלטונין? יש מקום זול בארץ? ואם מחול אז איזה מוצר אתה מזמין?

בארץ זה מצריך מרשם רופא+יקר, עדיף לך להזמין מאתרים בחו"ל ואין כאן מקום ליותר מדי ברורים מלטונין זה מלטונין..

גם לי הייתה את אותה הבעיה עם PROLAB עכשיו עברתי ל-4EVERFIT.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית