הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים אימון וגדילה

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
נתקלתי במחקר שמראה ששני אימוני התנגדות בשבוע לא משפיע לרעה על הגדילה (גובה) וחשבתי שזה יהיה שימושי לכל הילדים שצריכים להוכיח להורים כדי שיתנו להם להתאמן כמו שצריך.
לא סתם, זה אפילו פה מהארץ.

J Pediatr Endocrinol Metab. 2000 Sep-Oct;13(8):1129-35.
Quantitative ultrasound (QUS) of the tibia: a sensitive tool for the detection of bone changes in growing boys.
Falk B, Sadres E, Constantini N, Eliakim A, Zigel L, Foldes AJ.
Ribstein Center for Sport Medicine Sciences and Research, Wingate Institute, Netanya, Israel. [email protected]
Abstract
The purpose of this study was to determine whether growth-related changes in bone properties can be detected in prepubertal boys using quantitative ultrasound (QUS) and to determine whether resistance training stimulates bone changes. Two groups, each of thirty 9-10 year-old boys, participated in regular physical education classes or in resistance training. Tibial speed of sound (SOS) (SoundScan 2000, Myriad) was assessed at the beginning of the school year and after 8 months. At baseline, there were no differences between groups in tibial SOS, anthropometric measures or pubertal development. At the end of the year, the tibial SOS increased (p<0.001) in both groups to a similar extent. In addition, there were no differences in the increases in height between the two groups. This indicates that resistance training during the physical education program did not induce changes in bone beyond what would be expected by the mere effect of growing. We conclude that changes in tibial SOS, as obtained with QUS, can be detected in groups of prepubertal boys over a period of 8 months.

Ribstein Center for Sport Medicine Sciences and Research, Wingate Institute, Netanya, Israel.

זה נשמע מפציץ, אם אנשים היו רואים איפה הם יושבים..

טוב לדעת שבוינגייט יודעים אנגלית.
Sport Medicine Science- עוד יחשבו שיש דבר כזה בארץ.

לא צריך לזלזל? איזה מחקרים נחשבים נעשו בארץ בתחום רפואת הספורט?
(אני לא מתווכח, מתחכם או מזלזל. אני באמת סקרן ורוצה לדעת אם קיימים כאלו)

• פותח/ת השרשור
לא צריך לזלזל? איזה מחקרים נחשבים נעשו בארץ בתחום רפואת הספורט?
(אני לא מתווכח, מתחכם או מזלזל. אני באמת סקרן ורוצה לדעת אם קיימים כאלו)

תקרא קצת על המבדק האנאירובי של וינגייט, אם אתה רוצה לקרוא על מחקר ושיטה שפותחו בארץ ונחשבים.

באופן כללי יש לך ואחד chip on your shoulder שלא ברור לי איך הצלחת להשיג תוך שנה באקדמיה.

תקרא קצת על המבדק האנאירובי של וינגייט, אם אתה רוצה לקרוא על מחקר ושיטה שפותחו בארץ ונחשבים.

באופן כללי יש לך ואחד chip on your shoulder שלא ברור לי איך הצלחת להשיג תוך שנה באקדמיה.

:120ag:

אתה צודק. אבל זה לא נובע מהאקדמיה, זה נובע מהמדינה (שכוללת בתוכה גם אקדמיה)- ובה אני נמצא 23 וחצי שנים.
יש שיצחקו על זה, יש שיבינו את זה- אבל זה באמת ככה אצלי. אני מודע לכך ומודע לכך שיש אנשים שזה מעלה אצלם גיחוך או מעורר רחמים.
עוד משהו שישמע מוזר, לא יודע כמה השנת אקדמיה הזאת באמת תרמה לי לידע ולחיים. הקריאה שאני עושה באופן אישי הרבה יותר מועילה, מעמיקה ואוביקטיבית.
וקצת קשה לי לקבל את העובדה שיש מחקר בתחום רפואת ספורט או פיזיולוגיה של המאמץ בזמן שאין בכלל לימודים אקדמאיים מתקדמים בנושא. ולא, הלימודים של וינגייט לא תופסים. אני מדבר על לימודי תואר שני לפיזיולוגיה של המאמץ למשל.
כמה פיזיולוגים של המאמץ יש כבר בארץ? כמה מאלה שאתה מכיר כותבים ואומרים דברים שהם לא ליצנות לשמה?
אז איך אפשר לעשות מחקרים בתחום כאשר אין לך תחום בכלל?- זה מעצבן אותי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה צודק. אבל זה לא נובע מהאקדמיה, זה נובע מהמדינה (שכוללת בתוכה גם אקדמיה)- ובה אני נמצא 23 וחצי שנים.
יש שיצחקו על זה, יש שיבינו את זה- אבל זה באמת ככה אצלי. אני מודע לכך ומודע לכך שיש אנשים שזה מעלה אצלם גיחוך או מעורר רחמים.
עוד משהו שישמע מוזר, לא יודע כמה השנת אקדמיה הזאת באמת תרמה לי לידע ולחיים. הקריאה שאני עושה באופן אישי הרבה יותר מועילה, מעמיקה ואוביקטיבית.
וקצת קשה לי לקבל את העובדה שיש מחקר בתחום רפואת ספורט או פיזיולוגיה של המאמץ בזמן שאין בכלל לימודים אקדמאיים מתקדמים בנושא. ולא, הלימודים של וינגייט לא תופסים. אני מדבר על לימודי תואר שני לפיזיולוגיה של המאמץ למשל.

זה שאין לימודים מסודרים בתחומים האלה בארץ, לא אומר שאין אנשים שלמדו בחו"ל ועוסקים במחקר פעיל בארץ.

23 שנים מסביר הרבה 😛

אתה מתכוון לכך שעדיין יש לי דעות ו"אנטי" של ילד?
אשמח לשמוע על מחקר פעיל שמתנהל בתחום ואיפה הוא מתנהל בדיוק.
הפיזיולוג למאמץ שאני מכיר רוב היום ממלא את הפורומים בשטויות, מרצה שטויות ומברבר בלי סוף. והוא למד במיאמי (צור). שאר האנשים שמציגים את עצמם כפיזיו' של המאמץ בכלל לא פיזיולוגים של המאמץ (מולי אפשטיין)- וגם הם כותבים שטויות בלי סוף באתרים של וינגייט למשל.
אז אם המחקר מתנהל על ידי אנשים שמברברים שטויות כל היום, אני לא אמור לזלזל בו?

יש לך את המחקר המלא, אני אשמח מאוד לקבל אותו או עוד חומר בנושא

תחפש מאמרים של נעמה קונסטנטיני,רופאת ספורט.יש כמה במחשב שלי,אני יעלה אותם יותר מאוחר.

זה לא רלוונטי לצורך העניין עם יש לימודים גבוהים בנושא של פיזיולוגיה של המאמץ.בכל הקשור לרפואת ספורט,אם אני לא טועה,יש לימודי המשך בטכניון לבוגרי בית הספר לרפואה.
אותם מרצים שאתה מכיר הם אינם אנשי מדע והכתבות ׳מנטה׳ שלהם נועד למשוך קהל ותו לא.אלו דברים שאפשר לראות בכל העולם ולא רק בישראל

תחפש מאמרים של נעמה קונסטנטיני,רופאת ספורט.יש כמה במחשב שלי,אני יעלה אותם יותר מאוחר.

זה לא רלוונטי לצורך העניין עם יש לימודים גבוהים בנושא של פיזיולוגיה של המאמץ.בכל הקשור לרפואת ספורט,אם אני לא טועה,יש לימודי המשך בטכניון לבוגרי בית הספר לרפואה.
אותם מרצים שאתה מכיר הם אינם אנשי מדע והכתבות ׳מנטה׳ שלהם נועד למשוך קהל ותו לא.אלו דברים שאפשר לראות בכל העולם ולא רק בישראל
זה בדיוק מה שאני טוען. אז מדוע אנשים אלה לא פונים למדע אמיתי? אתה לא חושב שהם היו משלבים את זה בעבודתם? כמו כל רופא בכיר, או אפילו כירופרקט. כי אין בזה כסף? לא חושב.
לי היה מרצה שהוא הכירופרקט המוביל בארץ. תאמין לי שהוא עושה מספיק כסף באופן פרטי. אך הוא עדיין מבצע מחקר אצלנו בפקולטה באופן יומיומי.
לכן, לדעתי, הסיבה היא שאין להם איפה להשתלב. אבל אני לא בא וצועק את זה. אלא אני שואל, האם זה נכון? או שדווקא יש אחלה מדע ומחקר בנושא הנ"ל בישראל? אשמח לעובדות שמוכיחות אחרת.
ובבקשה תבדילו בין רפואת ספורט לפיזיולוגיה של המאמץ.
לפי ידיעתי, פיז' של המאמץ בכלל לא קיימת בארץ. רפואת ספורט עוד איכשהו קיימת אבל גם ברמה מאוד נדירה ונמוכה.
באיזה שנה נוסד מרכז ריבשטיין? 1957?
שזה אומר 53 שנה.
חיפוש Ribstein Center for Sport Medicine Sciences and Research, Wingate Institute בפאבמד העלה לי 35 תוצאות. 35 ב53 שנה נחשב הישג יפה?

נערך לאחרונה:

אתה מדבר על אחד. שנעשה לפני 25 שנה.

אין ספק שישראל ברמה נמוכה מבחינת מחקר, כי המדינה מבריחה את כל ה PHD לחו"ל ומנסה להחזיר אותם עם תנאים מגוכחים, אין מספיק תקנים במיוחד במקצועות הכימיה, ביולוגיה, ביוכימיה, תזונה, פיזיולוגיה וכל מה שקשור בכך, זה פשוט עניין של חוסר תקציב זה הכל. אני פעיל בפורום עוברים לארה"ב של תפוז ויש שם המון דוקטורנטים שפשוט לא מעוניינים גם לחזור לארץ ולא משנה מה, הם עשו פוסט-דוק בארה"ב ולא מריחים לכיוון אחר, כרגע המצב בארץ עלוב ואני באמת מרחם על אנשים שסיימו בארץ עשור של לימודים ( או קרוב לכך - PHD) ונשארים ועובדים בשביל 8-10 אלף ש"ח בחודש [ברוטו!!!], כאשר מילגה הכי מסכנה במוסד הכי מסכן בארה"ב בפוסט-דוק יתן להם הרבה יותר, כולל תנאים ואפשרויות קידום ופיתוח (אם זה מחקר, כלים, אמצעים ומה לא).
וזה גם קורה היום כשהמצב בארה"ב לא משהו, עדיין המצב של ישראל בקנטים, גם אם תהיה התמוטטות כלכלית לגמרי של ארה"ב לא נראה לי שבתחום הזה הם יגיעו אי פעם לרמה של ישראל.

ומכאן בדיוק נובע המרמור שלי. מדינה מגוכחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית