הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חזה בSS

~ZiBeNbErG~

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
0
72
0
אני מתכנן להתחיל SS בקרוב מיד אחרי שאני אגמור לקרוא את הספר..ובינתיים חשבתי על משו מעניין. לדעתי החזה קצת מוזנח בSS כלומר למה הסקוואט מקבל 3 פעמים בשבוע(כן כן שמעתי שהסקוואט הוא התרגיל הכי טוב שקיים) והחזה לא? מה אם אני ארצה שהסקוואט והבנץ פרס יהיו קבועים וכל השאר אני אפצל. אני יודע שזה התוכנית של מרק ריפטו וכל מילה שלו היא כמו של אלוהים לפי כמה מדבריהם של חברי הפורום. אבל תחשבו על זה למתאמן מתחיל החזה כבר מתאושש אחרי 48 שעות ולפצל אותו למתחיל יהיה קצת בזבוז של זמן(כן יש כאלה שהחזה הוא השריר הכי אהוב עליהם 🙄) הרי בדדליפט, הובר הד פרס ופאורקלין (תקנו אותי אם אני טועה) החזה כמעט לא עובד אז מה הקטע הכתפיים מקבלים יותר יחס מהחזה?

כששאלתי את המדריך כושר שלי את השאלה הזאת(וכן קיים כזה דבר מדריך כושר בחדר כושר שמבין משהו:161bd:) הוא אמר שהSS לא מתמקדמת בשרירים מסויימים אלה המטרה שלה היא לפתח פלג גוף עליון) התשובה הזאת לא סיפקה אותי אז בבקשה אם מישהו יכול לענות לי האם קיימת דרך לעשות SS ככה שסקוואט והבנץ פרס קבועים והשאר מפוצלים?(חח ותנסו קצת לענות עם ראש פתוח ולא להעיף אותי מהפורום או משו)

זה ממש attack of the clones. בבקשה קרא את הנושא הזה ואת התשובות שנתנו לו, הוא פתח את זה אתמול והשאלות שלו זהות לשלך:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=15333

וגם

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=15290

אבל אתה כנראה לא תקרא הכל אז אעתיק לך חלקים רלוונטיים לשאלתך:

אוקיי הבנתי... ואם נגיד אני עכשיו אחריי חודש וחצי אימוני SS והכל הולך טוב מרים כבד אוכל טוב ויושן מספיק ואחריי כל זה והחזה עדיין לא מרוצה ממנו.. להוסיף לו עוד איזה 2 סטים?

אתה לא מוסיף כלום. כל הרעיון של SS הוא שכל אימון אתה ניגש לשבור שיא חדש. כי כל אימון הוא ה-RM5 שלך שאתה מנסה להתקדם בו מאימון לאימון, תמיד, כל אימון. לכן אם בחזה למשל אתה כבר במשקל המקסימלי שלך ואתה עובד 5X3 ואתה לא מצליח להתקדם, הוספה של 2 סטים נוספים על אותו המשקל, או 5X5, לא יעזור לך, כי אם היית יכול לבצע את 2 הסטים הנוספים במשקל הספציפי הזה, אז כנראה יכולת להתקדם. מה שאתה לא יכול במצב שמתואר.

אני לא יודע להסביר את זה... עוד יומיים אני מתחיל להתאמן
העניין הוא שב SS הכל גדל יפה חוץ מהחזה. עכשיו בחזה עליתי אולי 5 קילו במשקלים ממה שהייתי עושה לפניי שהתחלתי SS
ובסקוואט ודדליפט שהתחלתי עם הSS ההתקדמות הייתה יפה כמובן.

מה שאני רוצה לעשות זה SS רגיל אבל להוסיף עוד 2 סטים של תרגיל אחר לחזה. מקווה שהסברתי את עצמי טוב הפעם 😃 תודה.

הבנתי בדיוק מה אתה רוצה לעשות, ולא עושים את זה. אם משהו לא עובד תאשים קודם את עצמך לפני שאתה מצביע על התכנית. עבודה על החזה ב-RM5 קבוע 5X3 כל אימון שני לסירוגין היא יותר ממספיקה.

תבין את הרעיון הזה, אם יש לך אפשרות לדחוף עוד תרגיל "אחר" לחזה אז כנראה אתה יכול לעבוד עם משקל כבד יותר כשאתה עושה את ה-5X3 שלך לפי התכנית. הנה, זאת התקדמות.

למה אתה עושה SS אם אתה לא מבין מה התכנית מציעה ומה הפילוסופיה שלה? תקרא את המאמר על SS בפורטל המאמרים ותנסה לקרוא את הספר.

הבייספס הינו שריר קטן ולא חשוב. הוא שריר שמשתתף בתנועות גדולות ולא אחד שמוביל אותם. SS בנויה על תנועות גדולות כאלו. תנועות משיכה ולחיצה לסירוגין. מתי שתתחיל להתקדם בתנועות כמו הסקוואט, דדליפט ופרס, ותתחיל להיות מסוגל לעשות פאוורקלין במשקלים הולכים וגדלים, אתה תבין מה חשוב לך ומה לא. לדעת שהגב שלך מחזיק ומושך מהרצפה או שהירכיים דוחפות מהבור של הסקוואט מעל ל-100 קילו ולדעת שאתה מסוגל להרים את המשקל של הבחור הרזה שהיית מהרצפה עד למעל הראש.

אלו הם הדברים החשובים. מתי שתבין זאת ותתחיל לאתגר את עצמך עם משקלים הולכים ומתעצמים הגוף שלך יגיב בהתאם ובאופן פרופורציונלי. וגם הבייספס יגדלו כחלק ממכלול המנגנונים שמאפשרים לך לבצע את הפעולות הללו. ואתה תעלה בקילוגרמים רבים של מסה ושריר ויהיה שלום על כולנו. אמן.

הנה, אביא לך לינק למאמר שהיית אמור לקרוא וגם אגדיל לעשות ואצטט לך כל חלק שהיית אמור להסיק ממנו תשובות לשאלותייך. דברים שהיית אמור ויכול לעשות לבד.

הלינק למאמר על התכנית: http://startingstrength.wikia.com/wiki/FAQ:The_Program

מה הסיבה שהסקווט הוא בכל אימון מבעוד שהתרגילים האחרים מפוצלים ?
איך זה ייתכן שיש להעלות משקלים בסקווט בכל אימון כשסקווט זה גם ב A וגם ב B ?
התרגילים האחרים מקבלים יותר מנוחה והעלייה במשקלים מאימון לאימון היא הגיונית,
אבל נראה שהרגליים נחות הכי פחות ובכל זאת הומלץ בתור התחלה להעלות בסקווט הכי הרבה (7 ק"ג בכל אימון).

הסקוואט הינו התרגיל הכי חשוב וחובה לעשות אותו כמה שיותר. למה הוא חשוב?

http://www.kilogram.co.il/158/הסקוואט/
http://www.kilogram.co.il/1157/כל-הסיבות-לעשות-סקוואט-מלא/

ואתה צריך לעשות סקוואט כל אימון ולהעלות בו משקל כל אימון כי אתה יכול ואתה חייב. אני אשאיר למישהו בכיר יותר לתאר את החשיבות של זה בצורה יותר פואטית.

ותתחיל לקרוא! למה אני או מישהו אחר צריכים להעתיק לך לכאן את הכל?

אוקיי Cygnus תודה...
האם זה יכול להיות שבגלל שעד היום תמיד עבדתי עם תוכניות אימון בעלות נפח גבוהה (סטים) לחזה ובכללי לגוף
שהחזה שלי מגיב בצורה פחות טובה ל3 סטים... כי בתכלס הייתי עובד על 12 סטים לחזה פעם והוא היה גודל טוב ופיתאום שהתחלתי SS הוא לא מתקדם זה קצת לא הגיוני...

החזה ייגדל כל עוד אתה תחזק אתו משבוע לשבוע. סקוואט זה התרגיל הכי טוב, לא רק בגלל שזה מושלם לכוח בכללי, מהירות ופלג גוף תחתון גדול (למרות שלדעתי זה מספיק). זה גם מוציא אורמוני גדילה שייעזרו לחזה שלך לגדול, ושעמתי שלעשות רק סקוואטס יכול לחזק את הגוף העליון ב-10%. אבל אני לא בטוח לגבי זה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית