הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לאירובי

steaua rosie

משתמש מתחיל
52
0
נק' מוניטין:
0
52
0
אהלן...
איפה אני שורף יותר אחוזי שומן?
אם אני עושה שעתיים על הקרוס וזה מראה לי ששרפתי בסביבות ה-1500 קלוריות, או שאם אני רץ 40 דקות על ההליכון {ולא דקה יותר כי אז אני גמור אחרי 40 דקות} וזה מראה לי ששרפתי בסביבות ה600 קלוריות ?
מצד אחד, כתוב לי שבקרוס אני שורף יותר, אבל מצד שני בהליכון אני מוציא בהרבה יותר אנרגיה....
אז מה יותר טוב לשריפת שומן וקלוריות? {אני עובד לפי פרוטוקול השומן העיקש ואני לא יודע באיזה מ2 האופציות הנ"ל לבחור כפעילות אירובי של לאחר הספרינטים..}
תודה

אם פה אתה שורף 600, ושם אתה שורף 1,500 הגרעון השלילי שלך מן הסתם יהיה יותר גדול במכשיר שבו אתה שורף 1,500 קלוריות.

• פותח/ת השרשור
אם פה אתה שורף 600, ושם אתה שורף 1,500 הגרעון השלילי שלך מן הסתם יהיה יותר גדול במכשיר שבו אתה שורף 1,500 קלוריות.
כן, אבל מה עם העובדה שלגוף שלי יותר קשה להתאושש מאימון של 600 קלוריות על ההליכון מאשר אימון של 1500 קלוריות על הקרוס? גם תהליך ההתאוששות צורך קלוריות, לא?

1,500 מבחינת גרעון קלוריות ושריפת שומן זה עדיין יותר.
אומנם בריצה אתה כנראה גם תשפר את הסיבולת לב ריאה שלך לעומת המכשיר השני שבו אתה סה"כ תוריד את הקלוריות האלה באותו היום.
הייתי הולך על הריצה בכל מקרה, שעתיים נראה מוגזם ויותר פשוט לשמור על תפריט לאורך היום ולא לצרוך כל כך הרבה קלוריות שתצתרך להוריד 1,500 בנוסף כדי להיות על מאזן שלילי.

• פותח/ת השרשור
1,500 מבחינת גרעון קלוריות ושריפת שומן זה עדיין יותר.
אומנם בריצה אתה כנראה גם תשפר את הסיבולת לב ריאה שלך לעומת המכשיר השני שבו אתה סה"כ תוריד את הקלוריות האלה באותו היום.
הייתי הולך על הריצה בכל מקרה, שעתיים נראה מוגזם ויותר פשוט לשמור על תפריט לאורך היום ולא לצרוך כל כך הרבה קלוריות שתצתרך להוריד 1,500 בנוסף כדי להיות על מאזן שלילי.
לשמור על תזונה קשה לי...יותר קל לי לעשות אירובי....עשיתי במשך חודש 3 פעמים בשבוע על הקרוס במשך שעתיים ושרפתי 1500 קלוריות בכל פעם...וראיתי תוצאות.....הקטע הוא שזה כבר נמאס לעשות 6 שעות בשבוע על הקרוס....ועכשיו גם התחלתי לעבוד לפי פרוטוקול השומן העיקש....
אז השאלה שלי בתכלס היא- איפה אני שורף בסופו של דבר יותר שומן/קלוריות:
במכשיר שבו אני עובד במשך 40 דקות בעצימות בינונית {ולאחר מכן אין לי אוויר לכלום...},
או במכשיר שבו אני עובד במשך 100-120 דקות בעצימות יותר נמוכה?
{ועזוב רגע מה שכתוב על הצג של המכשיר..}

---------- התגובה התווספה 04-09-2010 ב 17:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה 03-09-2010 ב 17:23 ----------

מישהו?

למה נראה לך שמישהו יוכל לענות לך על זה?

תעשה מבדקים של צריכה מטאבולית ותדע את התשובה

אל תשכח שאחרי שבוע-שבועיים כבר תתרגל לרוץ וזה יהיה לך יותר קל. וגם תוכל להגדיל את זמן הריצה אחר כך.
תחסוך זמן אימון ותגדיל את הסיבולת לב- ריאה.
יש לך גם את האופציה לעשות פעמיים בשבוע ריצה ופעמיים אימון ארוך על קרוס.
מבחינת שריפת שומן נטו קשה לומר מה עדיף.
מה שמראה המכשיר על שריפת הקלוריות לא ממש נכון אם אתה לא מכניס לשם נתונים של המשקל שלך. תנסה מחשבון הוצאה קלורית - למשל זה http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=23

נערך לאחרונה:
בעיקרון אלה מבדקים שנעשים בתנאי מעבדה לצרכים מחקריים בד"כ

יש מחקרים בנושא, בפרט יש שיטות לבדיקות כאלה במחקר הבא:
http://jap.physiology.org/cgi/repri...INDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT

יש לך בסוף למשל energetic cost in running
וכו'

(כאשר בסופו יש עוד הרבה מחקרים שמדברים על הנושא או נושאים דומים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית