אזזז... צמים?

• פותח/ת השרשור RONBBB
  • פורסם בתאריך
דוד ריפ אוהב את כולם,גם אותי כנראה כי התחלתי לעשות דיפים

המשםט לא תבשל גדי בחלב אימו למשל. למה לא מסתכלים על זה כעל מצווה מוסרית? איך הגיעו שזה מתייחס לבשר וחלב? נראה לי יותר הגיוני שמדובר פה על עניין מוסרי.

באמת, מה מוסרי בלמנוע ממיליונים את ההנאה שבצ'יזבורגר.

יום כיפור נהפך ליום הכי צבוע בשנה.

אנשים שעושים דברים רעים כל השנה חושבים שצריך לסלוח להם כי הם צמו במשך יום.

איזה כיף,הפורום הזה חילוני ברובו..

כבוד!!
ריצ'רד דוקינס אלוהי החילונות היה גאה בכם,אומנם הוא לא ריפטו אבל זה גם משהו...

אני חושב שצום יכול להיות מועיל אם הוא נעשה בחוכמה ומתוך כוונה אמיתית.
אנשים מסתכלים על צום כעל שחור או לבן. כלומר, צמתי, אז אלוהים אוהב אותי.
כאילו בחייכים, אין יותר זלזול באלוהים מאשר לחשוב שהוא מספיק אידיוט כדי להסתכל על זה בצורה כזאת.
כשאנחנו רוצים הוא כל יכול, כשבא לנו הוא אידיוט.

אותו הדבר מנהג הכפרות. מאיפה הזה הגיע בכלל? זה מנהג ממש פרימיטיבי. הגיע הזמן שאנשים יקחו אחריות על העולם ועל המציאות שלהם ויפסיקו להאחז בשקרים ולחשוב שהתרנגול יעלים להם את החטאים.
יש הרבה דברים לא ברורים:
המשםט לא תבשל גדי בחלב אימו למשל. למה לא מסתכלים על זה כעל מצווה מוסרית? איך הגיעו שזה מתייחס לבשר וחלב? נראה לי יותר הגיוני שמדובר פה על עניין מוסרי. כלומר, יש משהו לא מוסרי בלבשל גדי בחלב אימו, - או להרוג גדי שעדיין יונק מחלב אימו, כמו שיש משהו לא מוסרי בלהרוג תינוק. כאילו באמת נראה לאנשים שאלוהים קבע "ממממ לא מתאים לי שיאכלו בשר וחלב. למה? ככה". זה פשוט מתסכל. כל הדתות, בעיקר הנצרות נורא השתנו במהלך השנים, הם הפכו לבורות וחשוכות, כל טיפה של רוחניות נעלמה והן איבדו לגמרי את המקור שלהן. טוב זה לא מפליא, לא צריך לראות אילו אנשים מנהלים את הצד הדתי במדינה שלנו, הם לא שיא ההתפתחות האישית של האדם.

כיום נוטים לראות את האיסור לבשל גדי בחלב אימו כאיסור שנובע בעיקר בגלל שבתקופת המקרא היה קיים פולחן אלילים של בישול בשר יחד עם חלב. ההוספה הזאת של לא לבשל גדי בחלב אימו קרתה כנראה בשלב מאוחר יותר (בבית שני) והוכנסה לספרי המקרא (מה שנקרא "עריכה דויטרונומיסטית"), אפשר לדבר על האספקט המוסרי שלה עד מחר וזה עדיין יהיה איסור שנובע מהסיבה שעמים אחרים באיזור עשו דווקא את זה (אגב, זה איסור שלא נאכף עד המאה ה-12).

כיום נוטים לראות את האיסור לבשל גדי בחלב אימו כאיסור שנובע בעיקר בגלל שבתקופת המקרא היה קיים פולחן אלילים של בישול בשר יחד עם חלב. ההוספה הזאת של לא לבשל גדי בחלב אימו קרתה כנראה בשלב מאוחר יותר (בבית שני) והוכנסה לספרי המקרא (מה שנקרא "עריכה דויטרונומיסטית"), אפשר לדבר על האספקט המוסרי שלה עד מחר וזה עדיין יהיה איסור שנובע מהסיבה שעמים אחרים באיזור עשו דווקא את זה (אגב, זה איסור שלא נאכף עד המאה ה-12).

האם הביטוי "גדי בחלב אימו" הוא כלי ספרותי להדגשת החומרה של האיסור או שזאת היתה הכוונה טכנית? ואם כן, מאיפה ההכללה על כל שילוב בין מוצרי חלב ובשר בעת המודרנית הזו?

באמת, מה מוסרי בלמנוע ממיליונים את ההנאה שבצ'יזבורגר.

מה מוסרי בלמנוע ממיליונים לצום במשך חודש מהבוקר עד הערב? מה מוסרי בלהלביש אנשים בבגדים של אציל פולני מהמאה ה-19 בחום של 40 מעלות? מה מוסרי בלמנוע מאנשים את ההנאה שמבשר חזיר מעושן?
אפשר להמשיך עם זה עד אינסוף...

זאת תגובה שמעוררת כעס והזדהות מחלק מחברי הפורום והיא הולכת להיות התחלה של ויכוח דתי מוסרי פוליטי שיגיע לספאם וינעל בסופו של דבר

מה מוסרי בלמנוע ממיליונים לצום במשך חודש מהבוקר עד הערב? מה מוסרי בלהלביש אנשים בבגדים של אציל פולני מהמאה ה-19 בחום של 40 מעלות? מה מוסרי בלמנוע מאנשים את ההנאה שמבשר חזיר מעושן?
אפשר להמשיך עם זה עד אינסוף...

זה נאמר בציניות 😃

האם הביטוי "גדי בחלב אימו" הוא כלי ספרותי להדגשת החומרה של האיסור או שזאת היתה הכוונה טכנית? ואם כן, מאיפה ההכללה על כל שילוב בין מוצרי חלב ובשר בעת המודרנית הזו?

לא יודעים. האיסור מופיע 3 פעמים במקרא, פעמיים בספר שמות ופעם אחת בספר דברים. יש כאלה שחושבים שזה מכוון למעשה עצמו של בישול גדי בחלב אימו ויש שחושבים שמדובר באופן כללי. איך שלא יהיה, הספרים האלה עברו עריכה בסוף בית שני ויכול להיות שזו תוספת מאוחרת.

מסכים עם יוגי...כל הויכוחים נגמרים באותו דבר..

אי אפשר להוכיח על משהו שהוא קיים/לא קיים כשהוא לא קיים 😃

יש לך עוד אנקדוטות מעניינות על נושא המצוות השונות? (אני רציני)

יש לך עוד אנקדוטות מעניינות על נושא המצוות השונות? (אני רציני)

לאו דווקא מצוות, אבל לכל אורך התנ"ך (ואפילו בסיפור הבריאה) יש אלמנטים שעושה רושם שהם נכתבו כדי להצביע על עמים שהיו באותה התקופה ולהגיד "חה, אנחנו שונים מכם", או לחילופין לזלזל בהם ובאמונות שלהם. בנוסף לכך, יש לא מעט סיפורים מקראיים אשר מזכירים מאוד סיפורים של עמים אחרים מאותה התקופה.

לאו דווקא מצוות, אבל לכל אורך התנ"ך (ואפילו בסיפור הבריאה) יש אלמנטים שעושה רושם שהם נכתבו כדי להצביע על עמים שהיו באותה התקופה ולהגיד "חה, אנחנו שונים מכם", או לחילופין לזלזל בהם ובאמונות שלהם. בנוסף לכך, יש לא מעט סיפורים מקראיים אשר מזכירים מאוד סיפורים של עמים אחרים מאותה התקופה.

רק אתמול שמעתי מחבר שהסיפור על הנוח הועתק מהבבלים.. ועוד כמה סיפורים מהתנך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית