הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אזזז... צמים?

• פותח/ת השרשור RONBBB
  • פורסם בתאריך
מזכירים את זה בבצפר..
יכול להיות שהמורה בוחר איזה חלק ללמד לבגרות (כמו בספרות שהמורה בוחר איזה שירים/סיפורים ללמד)
ואצלכם לא הכניסו את זה.
אצלי לימדו את זה

עלילות גילגמש

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%92%D7%93%D7%AA_%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%92%D7%9E%D7%A9

ועדיין לא מבין מה זה מוכיח או מפריך שהאגדות האלו היו קיימות אצל עמים אחרים...

אפשר להשתמש בזה כטיעון נגד הטענה שהתנ"כ הוא דברי אלוהים חיים. או לפחות להאשים את אלוהים בפלגיאט. כמה מביך בשבילו.

סיפור המבול לא הועתק מאף אחד, הוא מופיע בכתבים (בווריאציות שונות כמובן) של בערך כל תרבות עתיקה שהייתה קיימת באיזור הזה של הים התיכון וסביר להניח שיש לו איזשהו עוגן במציאות.

לא רק זה, תעברו על אלי הכשדים, בבלים ומצרים ותופתעו לדעת כמה שמות של אלים השתרבבו לספר הקדוש (תמוז, תהום, אל. הרשימה ארוכה מאוד).

אפשר להשתמש בזה כטיעון נגד הטענה שהתנ"כ הוא דברי אלוהים חיים. או לפחות להאשים את אלוהים בפלגיאט. כמה מביך בשבילו.

עדיין לא הבנתי איך זה גניבה ספרותית.
היה מבול, עוד אנשים תיארו אותו בספר אחר.

תודה
זה לא מוכיח ולא מפריך כלום, אבל זה מוזר שלא מזכירים את זה בבצפר - או שפשוט לא הייתי בשיעור הזה.
יש מיתוסים בפקר של בראשית, בטוח למדתם אותו, אתה כנראה לא הייתה בשיעור כי הוא חלק מהבגרות (גילגמש, מיתוס מרד הים, אותנה פלישתי וכול)
ורק 75 בבגרות...זין :X

עד כאן אני צודק בעניין הויכוח הדתי מעניין אםם זה יגרר לספאם וינעל

אני אומר משה הטריל את עם ישראל וסתם המציא דברים על הר סיני 😃

והיה לו שם סטוק של אוראו סניקרס וחלב בגלל זה הוא שרד שם 40 יום והוא היה כל כך חזק שהוא הצליח לכתוב על אבןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

אני לא מבין למה להתווכח על דברים שהתווכחו עליהם כבר יותר מ1000 שנה,אנשים חכמים היו ועברו בעולמנו והוכיחו לנו את כוחו של התנ"ך גם לא לכל מי שדתי.
יש הרבה פילוסופיות דתיות מעניינות מאוד שיכולות ל"השלים" עם מה שאתם אומרים.
אבל בכ"מ תהיו בטוחים שעם דת לא מתווכחים,היא נוצרה בצורה כאשר היא מבוססת על אמונה בלבד ולכן סתירות מדעיות לא יהיו קיימות.
וכן אני צם(לא דתי)

ד"א אני ממליץ לכולם לחפש בגוגל "למה ירדתי לעולם הזה" או משהו בסגנון שתבינו טיפה טעמה של אמונה.

אני לא מבין למה להתווכח על דברים שהתווכחו עליהם כבר יותר מ1000 שנה,אנשים חכמים היו ועברו בעולמנו והוכיחו לנו את כוחו של התנ"ך גם לא לכל מי שדתי.
יש הרבה פילוסופיות דתיות מעניינות מאוד שיכולות ל"השלים" עם מה שאתם אומרים.
אבל בכ"מ תהיו בטוחים שעם דת לא מתווכחים,היא נוצרה בצורה כאשר היא מבוססת על אמונה בלבד ולכן סתירות מדעיות לא יהיו קיימות.
וכן אני צם(לא דתי)

ד"א אני ממליץ לכולם לחפש בגוגל "למה ירדתי לעולם הזה" או משהו בסגנון שתבינו טיפה טעמה של אמונה.
לצום עם מחשב זה מודרני.
בוא נקח דברים כאלו:
מדע יכול להוכיח איך העולם הזה נברא, אם זה יקח עוד כמה מאות שנים זה בסופו של דבר יקרה, דת לא יכול להוכיח את קיומו של העולם וזה עניין של "אחי תאמין לי".
מדע כן סתר דעות ואמונות, דת לא סתר לעולם מדע ולעולם לא יסתור כי מדע יותר חזק מדת ותמיד יהיה ותמיד היה.
המסקנה? מדע > דת

מוזמנים:
http://he.wikipedia.org/wiki/החד-קרן_הוורודה_הבלתי_נראית

לצום עם מחשב זה מודרני.
בוא נקח דברים כאלו:
מדע יכול להוכיח איך העולם הזה נברא, אם זה יקח עוד כמה מאות שנים זה בסופו של דבר יקרה, דת לא יכול להוכיח את קיומו של העולם וזה עניין של "אחי תאמין לי".
מדע כן סתר דעות ואמונות, דת לא סתר לעולם מדע ולעולם לא יסתור כי מדע יותר חזק מדת ותמיד יהיה ותמיד היה.
המסקנה? מדע > דת

מוזמנים:
http://he.wikipedia.org/wiki/החד-קרן_הוורודה_הבלתי_נראית

מדע מאוד מוגבל במה שהוא עושה, וכרגע הוא כמעט ולא יכול לענות על שאלות ששואלים בהן למה, ויותר על שאלות של איך, כמה, מתי וכדומה.
לעומת זאת דת כן יכולה לענות על שאלות של למה. עזוב אם ההסבר נכון או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית