הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נפח בטקסס מטוד.

alalalal

משתמש משקיע
3,205
1,888
נק' מוניטין:
29,773
3,205
1,888
שבוע הבא אני רוצה להתחיל טקסס מטוד.
עכשיו ככה בניתי את האימון:

אימון 1 נפח:
סקוואט 5X5
בנץ' 5X5
?

אימון 2 התאוששות:
פרונט סקוואט 3X3
פרס 3X3
פאור קלין 3X3

אימון 3 עצימות:
סקוואט 1X3
בנץ' 1X3
דדליפט 1X3

אני לא יודע איזה משיכה לשים בנפח, מתח אני מעדיף שלא..
מה אתם ממליצים?חשבתי אולי על בוקר טוב או דדליפט
ואם אני לדוגמא נתקע בבנץ' עצימות ובנפח, להמשיך להוסיף משקל בפרס?
ועוד משהו, להתחיל ישר לשבור שיאים באימון עצימות או להוריד כמה אחוזים מהמשקל המקסימלי ולהתחיל לשבור שיאים עוד כמה שבועות?
חג שמח לכולם!

באימון 1 אתה יכול להוסיף חתירה (אם כי זה יצור כבר עומס לא קטן על הזוקפים, עם הנפח בסקוואט). בפרס תתקדם בלי קשר להתקדמות בבנץ', זה תרגיל בפני עצמו. ובדרך כלל מחכים עם שבירת שיאים לשבוע שלישי או רביעי, כי אתה צריך להתרגל לנפח.

• פותח/ת השרשור
באימון 1 אתה יכול להוסיף חתירה (אם כי זה יצור כבר עומס לא קטן על הזוקפים, עם הנפח בסקוואט). בפרס תתקדם בלי קשר להתקדמות בבנץ', זה תרגיל בפני עצמו. ובדרך כלל מחכים עם שבירת שיאים לשבוע שלישי או רביעי, כי אתה צריך להתרגל לנפח.
תודה על התשובה.
אני לא ממש אוהב חתירה, תמיד אני מרמה בלי לשים לב בתרגיל..
מה דעתך על בוקר טוב בנפח?
בקשר לשבירת שיאים, חבל למה עד עכשיו התקדמתי יפה בדדליפט וחבל לי לשבור את זה...

אני הייתי עושה דדליפט בנפח וזה כבר נהייה קשה ביחד עם הסקאווט..
חתירה גם אני לא אוהב את זה..

אני חושב שדדלליפט רומני יכול להיות טוב בנפח,אני מתכוון לנסות את זה..זה תרגיל שיכול לתרום להתחזקות,ובנוסף המשקלים בו יותר נמוכים מדדלפיט קלאסי אז אפשר לעמוד בו בנפח...

יש הגיון??

אני גם לא סובל חתירה, אבל נראה כי זה התרגיל שמתבקש פה. מדדליפט/PC בכאלה מספרים אתה תתעלף.
ראיתי כאלה שמוסיפים מתח ודיפס במקום. מה דעתך?

• פותח/ת השרשור
אני גם לא סובל חתירה, אבל נראה כי זה התרגיל שמתבקש פה. מדדליפט/PC בכאלה מספרים אתה תתעלף.
ראיתי כאלה שמוסיפים מתח ודיפס במקום. מה דעתך?
תודה על התשובה,
הבעיה היא שאני מתאמן בבית ואין לי מקבילים והמתח שיש לי ממש עבה ומסתובב ככה שאני מאבד אחיזה בקלות..
מה דעתך על גוד מורנינג?

דדליפט רומני/סטיף לג דדליפט יכול להיות רעיון טוב..
אפשר גם מתח
ויש פאוור סנאצ' או משיכות גבוהות שהם גם תרגילים טובים אבל פחות מתאימים לאימון נפח

גוד מורנינג זה לא משיכה/חתירה. זה תרגיל עזר לסקוואט ודדליפט.
אתה צריך חתירה/מתח/פאוורקלין/דדליפט (לא אידיאלי).

• פותח/ת השרשור
חתירה כנראה..

---------- התגובה התווספה ב 15:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:32 ----------

תודה על העזרה, התוכנית תיהיה ככה:
נפח:
סקוואט 5X5
בנץ' 5X5
חתירה 5X5
התאוששות:
פרונט סקוואט 3X3
בנץ' קל 3X3
PC 3X3
עצימות:
סקוואט 1X3
בנץ' 1X3
דדליפט 1X3
אני לא עושה פרס..

אפשרי בלי פרס, בייחוד אם לא רוצים ליצור שום עומס ביום התאוששות. אבל אני (והרבה אנשים) למדתי שההתקדמות בפרס תורמת לבנץ' ושהנפח בבנץ' תורם גם לפרס.

• פותח/ת השרשור
2 דברים:
1. אני יבוא ליום התאוששות בטח גמור וסתם יגיע לכשל בפרס וזה לא ממש כדאי להכשל בהתאוששות.
2. אם הבנץ' יעשה אז הפרס גם, או לפחות לא ירד..
הפרס שלי גם במצב מעולה והבנץ' ממש חלש.

1. זה לא בדיוק נכון, הרבה אנשים מתקדמים בתוכנית הזאת בבנץ' ובפרס באותו שבוע. הפרס מתפקד כהתאוששות לבנץ' כי יש פחות עומס על הגוף.
2. אתה יכול לנסות ומקסימום להחליף.

חיים לא מומלץ בכלל להגיע לכשל בהתאוששות, אתה סתם הורס את התוכנית ומזיין את המערכת העצבית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית