הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים + תזונה בצבא

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
שלום,
אני מתגייס בסוף נובמבר והולך לעשות טירונות קרבית כנראה (03)

כרגע אני שוקל 75 על 167, בתקופת מאסה SS. איבדתי כמעט את רוב הכושר הגופני שהיה לי לפני שנה שנתיים כי הפסקתי עם אירובי

עכשיו אני קצת מבולבל מה לעשות עכשיו בזמן כה קצר לפני הגיוס, ואיך אני אסתדר מבחינת תזונה בצבא.

- מה לעשות עד הצבא? להמשיך עם מאסה ולאכול ולהעלות משקל עד הגיוס?
-להתחיל חיטוב

מבחינת תזונה, לפי מה שהבנתי התזונה בצבא יחסית לקויה מבחינת חלבון ויש המון שומן.

- איך אני יכול לשמר מאסה בזמן טירונות עם כל כך מעט חלבון זמין?
- יש תוספים שמומלץ לקנות שיוכלו לעזור לי? (גם מבחינת החיטוב, וגם להסתדר עם המאמץ הגופני בצבא)

דבר נוסף, אני אחד שמאוד נלחץ משינוים גדולים, וזה מפריע לי לאכול לתקופה מסויימת עד שאני מסתגל (כמה ימים), היה לי גדנ"ע לפני שנתיים ושם חייתי ממש על 400 קלוריות או אפילו פחות מרוב לחץ (למרות שנבעו מסיבות אחרות כמו חוסר ידע והעובדה שהשירותים שם היו זוועה), מה אני יכול לעשות מבחינת זה? עד כמה זה ישפיע עלי ועל הגוף?

היה לי קשה מאוד לארגן כל כך הרבה שאלות עם נושאים שונים באשכול אחד קטן

לדעתי תמשיך רגיל פשוט תוסיף קצת אירובי, 03 לא דורש ממך יותר מדי כושר.
מבחינת התזונה, אצלינו למשל המקור הכי טוב לחלבון זה בארוחות בוקר וערב שאתה יכול לקחת גבינה לבנה 5% בלי הגבלה. אז אם אין לך בעיות עם זה אפשר לשרוד.

כשהייתי בגדנ"ע היה גבינות בקופסה בגודל של קופסת גפרורים, קח איזה 50 איתך לחדר\אוהל מה שלא יהיה.

• פותח/ת השרשור
כשהייתי בגדנ"ע היה גבינות בקופסה בגודל של קופסת גפרורים, קח איזה 50 איתך לחדר\אוהל מה שלא יהיה.
לא זוכר שהיה לי כזה
אין לי כל כך בעייה לאכול הרבה גבינה, אבל על גבול מסויים

שלום,
אני מתגייס בסוף נובמבר והולך לעשות טירונות קרבית כנראה (03)

כרגע אני שוקל 75 על 167, בתקופת מאסה SS. איבדתי כמעט את רוב הכושר הגופני שהיה לי לפני שנה שנתיים כי הפסקתי עם אירובי

עכשיו אני קצת מבולבל מה לעשות עכשיו בזמן כה קצר לפני הגיוס, ואיך אני אסתדר מבחינת תזונה בצבא.

- מה לעשות עד הצבא? להמשיך עם מאסה ולאכול ולהעלות משקל עד הגיוס? אתה יכול אבל לא מומלץ. חבל שתגיע עם כושר זוועה לטירונות קרבית, כי אתה תסבול.
-להתחיל חיטוב - לא יודע אם להפסיק את ה-SS, זו החלטה שלך מן הסתם, אבל הייתי ממליץ בחום להתחיל להכניס ריצות איפה שאפשר לשיפור הכושר הכללי. כמובן שיעזור לך מאוד לעבור לעבודה שונה לגמרי מ-SS ולהתחיל לעבוד חזק על הסיבולת שריר, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.. סיבולת שריר = חיים קלים יותר בצבא, כל השאר תלוי בך.

מבחינת תזונה, לפי מה שהבנתי התזונה בצבא יחסית לקויה מבחינת חלבון ויש המון שומן. התזונה היא באופן כללי לא משהו בכלל, במיוחד בטירונות. אתה הולך להוריד כמה ק"ג טובים בתקופה הזו.

- איך אני יכול לשמר מאסה בזמן טירונות עם כל כך מעט חלבון זמין? בטירונות קרבית אתה לא יכול. ההקרבה מתחילה כבר פה 😃
- יש תוספים שמומלץ לקנות שיוכלו לעזור לי? (גם מבחינת החיטוב, וגם להסתדר עם המאמץ הגופני בצבא) - ללא ספק כן, וזה אפילו פופלרי, אבל רק אחרי שתסיים את הטירונות, ואולי את כל המסלול ותגיע למבצעית. באימון מתקדם אתה כבר חי בתנאים יותר אנושיים אבל עדיין מזיינים אותך שם חזק. אני אישית מצאתי את הזמן לזה רק במבצעית.

דבר נוסף, אני אחד שמאוד נלחץ משינוים גדולים, וזה מפריע לי לאכול לתקופה מסויימת עד שאני מסתגל (כמה ימים), היה לי גדנ"ע לפני שנתיים ושם חייתי ממש על 400 קלוריות או אפילו פחות מרוב לחץ (למרות שנבעו מסיבות אחרות כמו חוסר ידע והעובדה שהשירותים שם היו זוועה), מה אני יכול לעשות מבחינת זה? עד כמה זה ישפיע עלי ועל הגוף? יש הבדל רע ומר בין הגדנ"ע לטירונות ידידי, ואולי דווקא בגלל זה יהיה לך יותר קל להסתגל. כולם שם פשוט כל כך עמוק בבוץ ובאותו החרא בלי יוצא מן הכלל, כי מי שיוצא מהכלל לא שורד הרבה.. זה לא כמו בגדנ"ע שזה חצי שכונה ואתה לא תמיד מוצא את עצמך שם.

היה לי קשה מאוד לארגן כל כך הרבה שאלות עם נושאים שונים באשכול אחד קטן

מקווה שעזרתי. טירונות 03 היא לא צחוק בכלל ואתה עושה עבודה חשובה ותורמת ביותר למדינה ובטחונה, היישר כוח 😃

לדעתי תעשה חיטוב עד ל68-70 קג ובנוסף הרבה אירובי(ריצות וכו כדי לשפר את זה לפני הטירונות)
אם תמשיך SS מאסה אתה תגיע שוקל משהו כמו 78 בלי כושר גופני בכלל וזה מאוד יקשה עליך בטירונות

לא יודע לענות לך על השאלות ששאלת אבל אם העלת הרבה משקל ואתה הולך על חיטוב(ומשלב ריצות) תזהר, אני אחרי שעליתי 23 קילו וחזרתי לרוץ הגעתי מהר מאוד לשברי מאמץ, אז כדאי לך להתחיל לרוץ על משטח רך כמו חול ים או דשא או כל דבר בסגנון

אני אגיד לך תכלס פשוט תעשה מה שטוב לך..
אם אתה נהנה כרגע לאכול מה שבא לך, להתאמן הכי חזק ולעלות מסה אז תמשיך עם זה, כי בצבא לא יהיה לך זמן לעשות את זה כמו שצריך (במיוחד בהתחלה, שהדבר היחידי שתרצה לעשות כשיש לך זמן פנוי זה לישון).

אתה יכול טיפה להתחיל אירובי כדי שהגוף שלך יהיה קצת פחות בשוק מהריצות בצבא, אבל את האמת מזה כבר משנה?
1) הכושר שלך לא הולך להשתפר דרסטית בחודש וחצי הזה, ובמילא אתה לא תכין את עצמך מבחינת ריצה עם משקל וכו'
2) אז יהיה לך טיפה יותר קשה בהתחלה, ביג פאקינג דיל. אני מבטיח לך שיהיו אנשים פחות מכושר ממך בטירונות. במילא הקושי הגדול בטירונות זה המסגרת, ולא המד"סים והמסעות המסכנים שיעשו לך.

לגבי חיטוב בטירונות - אם אתה מהבררנים באוכל, וסקי, קבבים, נקניקיות ושניצל סחוס זה לא הקטע שלך, אז וואללה לא יהיה לך קשה לעשות את זה בצבא. אומנם אני מניח שתאבד מסת שריר יותר מחיטוב באזרחות אבל מחוטב תהיה.
אם אתה כמוני ואוכל הכל כשאתה רעב. אז בוא נגיד שתהיה ממש רעב.. 😃 יש מצב שגם תעלה במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית