הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עקמת בגב...ss?

• פותח/ת השרשור xpc
  • פורסם בתאריך

xpc

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
5
51
0
אס אס הרי נחשב כתוכנית לאתלטים שאין להם מספיק נסיון בעבודה עם מוט...כמוני למשל שרק לא מזמן עבדתי עם תוכנית של כוח אבל היא לא אפקטיבית כ"כ

סקאווט
בנ'ץ פרס
פרס בדמבלים בעמידה
מתח
מקבילים
בטן

יש לי עקמת קלה בגב...שהלכתי לאורטופד של ספורטאים הוא לא אמר שאסור לי לעבוד בחדר כושר אבל אורטופד אחר לא הסכים לי לעשות סקאווטים ודברים שיכולים ליצור עומס...אבל זה שטויות כי סקאווט בכלל לא תרגיל שאמור להזיק אם אתה עושה אותו נכון.

האם כדי לי לעבור לתוכנית של אס אס? (אולי מקסימום אני אצתרך לעבוד פשוט עם חגורת גב)

אתה כבר עושה את רוב התרגילים, אם לא קרה לך כלום עד עכשיו, אני לא הייתי דואג יותר מדי...
מצד שני, אם העקמת משמעותית, תתיעץ עם רופא ולא בפורום.

אם הוא נותן לך אישור להתאמן ונוח לך עם ההחלטה הזו, לך על SS. וחגורת הגב לא מגנה או שומרת על או מחזיקה את הגב, היא סה"כ עוזרת לך להרים יותר ע"י יצירת לחץ תוך-בטני חזק יותר. אל תשלה את עצמך שעבודה עם חגורה תהיה בטוחה יותר מעבודה בלי חגורה. הטכניקה היא זו שתעשה את ההבדל ותשמור עלייך מפציעות ו/או נזק.

• פותח/ת השרשור
טוב התייעצתי איתו, לגבי סקאווט הוא המליץ לי לעשות סקאווט חופשי ולאט לאט להעלות משקלים ובכלל לא לעשות עם מוט...לקחת צלחת לא כבדה מידי בערך 10 ליברות הוא אמר כי גם זה מה שיש לי בחדר כושר ולרדת לספסל...ברור שלא להגיע איתו למגע ישיר רק להגיע לזווית הזאת או לעשות האק סקאווט, שוב הוא מזכיר שלרגליים כדאי לי לעשות משקל נמוך לא ליצור עומס מספיק יש לי בכדורסל אבל הוא אמר משהוא משונה מאוד!

הוא המליץ לי לעשות דדליפט שזה יכול לעזור לי לשיווי המשקל ולעזור לי...בתנאי שהטכניקה תיהייה טובה כמובן

טוב התייעצתי איתו, לגבי סקאווט הוא המליץ לי לעשות סקאווט חופשי ולאט לאט להעלות משקלים ובכלל לא לעשות עם מוט...לקחת צלחת לא כבדה מידי בערך 10 ליברות הוא אמר כי גם זה מה שיש לי בחדר כושר ולרדת לספסל...ברור שלא להגיע איתו למגע ישיר רק להגיע לזווית הזאת או לעשות האק סקאווט, שוב הוא מזכיר שלרגליים כדאי לי לעשות משקל נמוך לא ליצור עומס מספיק יש לי בכדורסל אבל הוא אמר משהוא משונה מאוד!

הוא המליץ לי לעשות דדליפט שזה יכול לעזור לי לשיווי המשקל ולעזור לי...בתנאי שהטכניקה תיהייה טובה כמובן

למה זה משונה שהוא המליץ לך לעשות דדליפט?

👏

כיף לשמוע שיש רופאים שלא שוברים את הכלים ואומרים: "תשב ואל תתאמן עד שהפציעה תחלוף או אל תעבוד עם עומסים ....." ובכלל רופא אורתופד שמאשר עבודה עם סקוואט ודד ליפט זה די יוצא דופן לפי דעתי

• פותח/ת השרשור
אני דווקא הבנתי ע"פ ביקרורות כמו שאמרתם פה שבאמת דדליפט משפר את שרירי הגב...הוא המליץ לי להתחיל לעשות דדליפט עם משקל יחסית נמוך כדי לעשות אותו בצורה נכונה ואז לאט לאט להרים משקלים...הוא כל הזמן הדגיש את הענין של הטכניקה שבלעדיה שום דבר לא שווה ויכול להרוס הכל תלוי בטכניקה, סקאווט הוא ביינתים המליץ לי על מכרעיים....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית