הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מודם סלולרי

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
אני מנסה למצוא פתרון למשרדים/מקומות אחרים אליהם אני מגיע ואשר אין בהם
גישה אלחוטית לאינטרנט.
אני באמת שמבין מעט מאוד בדברים כאלה כך שאשמח לשמוע ממי שיודע ביחס ל:

1. האם משנה מאיזו חברה/ספק אינטרנט קונים (שוכרים?) את המודם?
2. מה מקובל/כדאי כיום כמודם טוב (בהנחה שיש סוגים)
3. יש ענין של מהירות גלישה או שכל המודמים אותו הדבר

מדובר בגישה למחשב נייד כמובן (מניח שלא משנה איזה סוג)

1. לא ממש, כל החברות הסלולריות המצ'וקמקות שלנו מציעות את אותם דילים פחות או יותר (שזה אומר 5 ג'יגה ב-80 ש"ח לחודש). דוגמה
2. יש לך כל מיני אפשרויות (מבחר סטיקים וכרטיסי PCMCIA). אני הייתי הולך על usb stick, הכי פשוט.
3. יש עניין של מהירויות אבל הרשתות הסלולריות גם ככה לא עובדות על מהירויות גבוהות (הם כותבים "עד 7.2Mps" אבל הרשת שלהם לא תומכת בזה עדיין. איך שלא יהיה כולם מסווגים כדור 3.5), אז כרגע זה לא פרמטר שלוקחים בחשבון.

לך על מה שזול, סה"כ אני יודע שלאורנג' יש את הפריסה הטובה ביותר אז אם הענין שלך הוא זמינות תשקול את זה.

כרגע המהירות עומדת על 3.2 מגה... בקרוב 7.2.

• פותח/ת השרשור
תודה לאטס. נרחיב רק בענין האפשרויות, מה משמעות 'הכי פשוט'? אני מחפש משהו שלא יהיה גדול
אבל הכי חשוב שיתן מהירות מה יותר גבוהה ויהיה אמין. הכרטיס הזה זה משהו שדוחפים באיזה שקע במחשב
או שהוא דורש טכנאי וכאלה?

הכרטיס הוא משהו שדוחפים בתוך ה-usb. יכול להיות שתצטרך להתקין איזה דרייבר שיבוא איתו. זה קטן, כמו דיסק און קי ולא תופס הרבה נפח. תסתכל על המחירים שליאור הביא למעלה, אם חברה מסוימת מוצאת חן בעיניך אפשר לברר איזה כרטיסים יש להם דרך האתר שלהם.

• פותח/ת השרשור
תודה גם למונלייט וראסטגו.
אגב, איך אני מעריך אם חבילה של 5 גיגה מספיקה או לא? בהנחה שאני לא מוריד שום סרט וכו' אבל
כן מחובר רוב הזמן ומקבל ושולח אימיילים...

קונים נט סטיק,זה כמו DISC ON KEY באותו הגודל בערך,פשוט תוקעים אותו בUSB במחשב ויש לך אינטרנט סלולרי.
לא משהו שאתה צריך טכנאי בשבילו.
למרות שאם יש יותר מבן אדם אחד שמעוניין בזה במשרד שלך(עובדים אחרים) הייתי ממליץ לקנות כבר ראוטר WIFI ולהתחלק בתשלום החודשי.
אבל זה כבר החלטה שלך

• פותח/ת השרשור
הכרטיס הוא משהו שדוחפים בתוך ה-usb. יכול להיות שתצטרך להתקין איזה דרייבר שיבוא איתו. זה קטן, כמו דיסק און קי ולא תופס הרבה נפח. תסתכל על המחירים שליאור הביא למעלה, אם חברה מסוימת מוצאת חן בעיניך אפשר לברר איזה כרטיסים יש להם דרך האתר שלהם.

מי זה ליאור (מונלייט?). הכתבה שם מ 2009. בכל אופן, אם גם את הכרטיס וגם את הסטיק דוחפים ל usb למה המלצת על הסטיק?

מי זה ליאור (מונלייט?). הכתבה שם מ 2009. בכל אופן, אם גם את הכרטיס וגם את הסטיק דוחפים ל usb למה המלצת על הסטיק?

את הכרטיס לא דוחפים ל-usb, דוחפים אותו לכניסת PCMCIA אם יש לך (במחשבים הישנים יותר יש). הסטיק עדיף כי אין מחשב נייד בלי usb היום.

• פותח/ת השרשור
קונים נט סטיק,זה כמו DISC ON KEY באותו הגודל בערך,פשוט תוקעים אותו בUSB במחשב ויש לך אינטרנט סלולרי.
לא משהו שאתה צריך טכנאי בשבילו.
למרות שאם יש יותר מבן אדם אחד שמעוניין בזה במשרד שלך(עובדים אחרים) הייתי ממליץ לקנות כבר ראוטר WIFI ולהתחלק בתשלום החודשי.
אבל זה כבר החלטה שלך

תודה.
עברתי היום בדרך לאנשהו באיזה קניון ליד עמדה כזאת של פרטנר, ולכן שאלתי כאן עכשיו.
בקיצור, היו שם כמה וכמה סטיקים כאלו ואני מנסה להבין אם יש הבדלים בין הסוגים השונים (ולא רק מה שהמוכר קיבל הוראה למכור)

אני ליאור 😃

האתר אמור לשמור על מחירים מעודכנים.

• פותח/ת השרשור
את הכרטיס לא דוחפים ל-usb, דוחפים אותו לכניסת PCMCIA אם יש לך (במחשבים הישנים יותר יש). הסטיק עדיף כי אין מחשב נייד בלי usb היום.

הבנתי (רשמת קודם לכן כרטיס לתוך usb ולכן לא היה ברור). בענתיקה שלי אכן יש כניסה כזו : )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית