הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים בסקוואט

• פותח/ת השרשור J_O_E
  • פורסם בתאריך

J_O_E

משתמש פעיל
750
1
נק' מוניטין:
414
750
1
התחלתי SS לפני כשבועיים. בגלל שסקוואט זה תרגיל ממש חדש אצלי (ממש אף פעם לא עשיתי אותו), ובגלל שהרגליים ממש לא מאומנות, התחלתי ממשקל ממש נמוך - 29 קילו (בסמית משין - אין אפשרות אחרת במכון שלי). זה היה ממש שטויות, אז המשכתי לעלות בכל אימון 4.5 קילו. היו דומס אחרי השניים-שלושה אימונים ראשונים, אבל שום דבר מיוחד.

באימון הקודם הגעתי ל-52 קילו, ובסט השני התחילו לי כאבים ב-Soleus של רגל ימין (עד שבדקתי באינטרנט חשבתי שזה התאומים). לא התייחסתי יותר מדי, רק הקפדתי יותר על טכניקה. אחר כך היו יומיים של מנוחה, אז הכאב דיי עבר.

באימון האחרון (אתמול) הגעתי ל-56 קילו - עדיין משקל מצחיק - אבל כבר בסט הראשון הכאב חזר והחמיר. מה שלא פחות גרוע - כנראה שהגוף מפצה ומעביר משקל לרגל שמאל, אז בסט השני התחיל לי כאב חד בארבע ראשי של רגל שמאל, בצד החיצוני-עליון שלו. סיימתי ברוב טיפשותי את הסט השלישי, עם כאבים חדים וחזקים, אבל אחרי הסט זה לא היה נורא, כנראה שהגוף היה חם מספיק בשביל לעמעם את הכאב. עד כדי כך שהסטים של דדליפט לא כאבו לי בכלל, למרות המעורבות של הארבע ראשי.

הבעיה התחילה כשהגעתי הביתה, בקושי יכולתי לדרוך על שתי הרגליים. גם עכשיו אני צולע, ואני במצב שלא יכול להגיע לכריעה אפילו בלי משקל. מישהו נתקל בזה? משהו שאני עושה לא נכון?

אתה לא עושה SS ואתה לא עושה סקוואט כל עוד אתה עובד בסמית' משין. חבל לך על הזמן.

• פותח/ת השרשור
אני עושה בסמית כי אין לי ברירה. אין שום אפשרות להעלות מוט לגובה הכתפיים במכון שלי.

אבל אתם לא קצת מגזימים? כל מי שעושה בסמית ישר נפצע, ועוד במשקלים כאלה נמוכים?

לא ישר נפצע.. אבל זה גרוע
זאת לא תנועה טיבעית לגוף + אתה בעצם מוריד כמעט את כל המייצבים שעובדים עם מוט חופשי...

סקוואט בסמית'.... זה לא סקוואט

אם אתה עושה בסמית' יכול מאוד להיות שאתה מרים את העקבים טיפה כשאתה בסוף התנועה (אתה לא יכול להתיישב אחורה בסמית ואם אתה לא עושה עם גב מאונך לרצפה אז קורה הרבה פעמים).

• פותח/ת השרשור
מאד יכול להיות. השתדלתי להקפיד שלא, כי שמתי לב שלפעמים לחצתי יותר באיזור האצבעות ואז העקבים התרוממו טיפה. אתה אומר שבגלל זה התחילו הכאבים בשוק השמאלית? יש פתרון לזה, אולי לקחת את הרגליים יותר קדימה, או שבכלל אי אפשר להמשיך עם הסמית?

---------- התגובה התווספה ב 11:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:57 ----------

ולא פחות חשוב - כמה זמן לחכות עד שאני חוזר לסקוואט - עד שמפסיק לכאוב, או עוד כמה ימים אחרי זה? להמשיך מאותו משקל, או להוריד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית