הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הפסקת האימונים בגיל מבוגר

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
נאמר לי היום שללב שלנו יש כמות ממוצעת של פעימות שהוא יכול לספק לאדם במהלך החיים (מליארד וחצי או משהו כזה), ושעבודה מאומצת עם משקולות, במידה והיא מופסקת בגיל מבוגר יותר, יכולה לגרום לבעיות. יענו "לגמור על הלב" (בקיצור, לקצר את תוחלת החיים). ושעדיף לעשות פעילות מאוזנת יותר, ופחות "תחרותית".

🆘
יש אמת בדברים?

(בבקשה בלי הטרלות ושטויות...)

אני ארחיב קצת את השאלה. אם מסתכלים מבחינה בריאותית ותוחלת חיים נטו, איזו פעילות גופנים הכי מומלצת?

נערך לאחרונה:
חבר שלי אמר לי פעם שיכול להיות שחדר כושר מאריך את החיים, אבל השנים שתרוויח עקב זה זה בדיוק הזמן שבזבזת בחדר כושר 🤡
תשאל אותו כמה זמן הוא ביזבז בלראות את היפים והאמיצים.

...איך פעילות אירובית ואנאירובית משפיעות על הלב ומערכת כלי הדם (בלי להתייחס לתוחלת חיים ובריאות כללית). אחד המיתוסים שקיימים בתחום זה שפעילות אנאירובית "מקשיחה" את הלב והעורקים ופעילות אירובית "מגמישה" אותם - כמו כן מגדילה פיזית את הלב. (הרבה טמבלים בחדר כושר לא מרימים כבד כי הם "מפחדים שהלב יהפוך לקטן וקשיח ושהם יקבלו דום לב" 😵) אני לא יודע כמה זה נכון וזה נשמע כמו עוד מנה גדושה של 🤡 אבל אם זה נכון אז ברור שאנחנו רוצים עורקים "גמישים" יותר לא? 😛
אשמח לשמוע דעות ובמיוחד מחקרים בנושא! ✌️

תודה!

אין אף אחד שיודע לענות על זה?

אם אני ישתמש בהגיון של הרופא שלך, אז גם כדורגל וכדורסל הם פעילויות לא מאוזנות. כי במשחק הזה אתה עושה כמה ספרינטים, וחלק מהזמן אתה רק מתהלך או שעושה ריצה מאוד איטית. רוב הילדים בישראל עושים את זה ולא נראה לי שהם דופקים את הבריאות שלהם מזה, אלה מכל המזונות המאובדים שהם אוכלים. ספרינט וסט של משקולות שניהם משתמשים באותו סוג שריר (fast twitch) וגם מעלים את הדופק לב לקצב מקסימלי.

נערך לאחרונה:
יש את העניין של איכות חיים,שכן שלי בן 70+ ועדיין רץ מרתון 😃 אני יכול להעיד שהבן אדם נראה מאוד בריא וחזק יחסית לגילו.
אני חושב (סתם הגיון בריא) ששילוב בין אירובי לאנאירובי ברמה לא תחרותית תתרום לתוחלת חיים ואיכות חיים בעיקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית