הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כוח או מסה?

• פותח/ת השרשור xpc
  • פורסם בתאריך

xpc

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
5
51
0
גובה: 190 ס"מ.

משקל: 85 ק"ג.

שומן: 10%.

אז לשאלתי...בזמן האחרון אני עובד על תוכנית של כוח אבל אל מדובר על דדליפט או תרגילים כאלה למרות שזה כולל סקאווטים...

התוכנית שלי מורכבת מסקאווט, תאומים, לחיצת חזה במוט, לחיצת כתפיים עם משקולות, מתח ומקבילים.

כמו שאתם שמים לב השאלה שלי היא האם לחזור לתוכנית הרגילה שלי.

A: יד קידמית ואחורית.

קידמית: כפיפת מרפק במוט.

כפיפת מרפק במשקולות.

כפיפת מרפק במכונה.

אחורית:

מקבילים.

לחיצת חזה במוט אחיזה צרה.

הרחקה בחבל...עד לנעילה.

אימון B:

חזה וגב.

חזה:

לחיצת חזה במוט חופשי.

לחיצת חזה שיפוע עליון עם משקולות.

פרפר במכונה.

גב:

פולי.

מתח.

מסור.

C:רגליים וכתפיים.

רגליים:

תאומים.

סקאווט.

כתפיים:

הרחקת כתפיים במשקולות.

מיליטרי פרס עם משקולות.

אני אוסיף עוד תרגיל בהמשך לא עלה לי לראש משהוא כרגע...

כמה חזרות בסטים ומספר הסטים , מהי תדירות האימונים השבועית?

• פותח/ת השרשור
אם אני אחזור לנפח אני אעשה 4 אימונים בשבוע כשכל הסטים הם שלושה על 8חזרות.

בכוח אני עושה רק שלושה אימונים 3סטים ו5 חזרות.

היו פה בפורום דיונים על תוכניות כוח (שמאופיינות מעט חזרות 1-5) לעומת תוכניות שמאופיינות במספר חזרות רב יותר (5+), על כל סוגי ההיפרטרופיה (נדמה לי שיש 2 סוגים).

בכל מקרה מניסיון אישי - גם למטרת גדילה (עליה גדולה יותר במסת שריר) וגם מטרת כוח ניתן להשיג בתוכניות כוח ששם מרבית הסטים מאופיינים ב5 חזרות (SS, מדקאו) עם תדירות תלת שבועית בעיקרון.

יש מצב שגם בתוכניות גדילה HST ששמות דגש עד טווח חזרות משתנה גדול (5,10,15) ופחות על עצימות - ההיפרטרופיה עשויה להיות גדולה יותר (אבל אם או בכמה אין לי מושג)

בכל מקרה לפי דעתי כדאי לך במידה ואתה כן רוצה ללכת על תוכנית של "בודי-בילדר" אל תמציא משהו חדש קח משהו מוכן כמו AB (שיש בפורטל) או HST.

• פותח/ת השרשור
אוקי...אז אני אמשיך בתוכנית הכוח שלי:)

---------- התגובה התווספה 12-10-2010 ב 16:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה 11-10-2010 ב 22:41 ----------

טוב חשבתי על זה....אני חושב שאחזור לתוכנית מסה רגילה אבל לא איי'ץ טי סי האימון ארוך וזה יותר מידי עומס בשבילי אני חושב שאני אבנה תוכנית אחרת מה אתה אומר? כי גם ככה יש לי כמעט כל יום אימון כדורסל

אני חושב שאתה צריך תוכנית כוח - לעבוד על הדדליפט, סקוואט וחזה.

אם זה אינטנסיבי אז תוכל לעבור לפעמיים בשבוע (לשלב עם האימונים שלך)

לא ממליץ לך לעבוד לפי תוכנית שאתה בנית.

HST לא תתאים לשגרה שלך כרגע. אבל תוכל לבנות את עצמך עם הSS

• פותח/ת השרשור
hts באמת לא תתאים....אני אלך לאורטופד עוד השבוע לבדוק את מצב הברכיים והגב שלי אחרי כל העומסים ונראה מה הוא ימליץ...אני רוצה לחזור לss.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית