ייעוץ קבלתי כרס אבל הגוף לא יתפתח מספיק..

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אני חייב לדעת איפה אני טועה.
אני כבר כמה חודשים מתאמן, אוכל נכון, יושן נכון ועולה במשקלים.
עליתי במסת שריר, כי מן הסתם לא הייתי עולה במשקלים. אני מרוצה בעיקר מההתפתחות של הרגליים שפשוט גדלו והם השריר הכי מפותח אצלי בגוף.
אבל בפלג גוף עליון פשוט לא הולך לי.. התרחבתי קצת ואני לא מקל כמו פעם.. אבל כל חבר שלי וגם ההורים שלי אומרים לי שהשמנתי ויש לי כרס ושזה לא יפה. לא אכפת לי כל כך כי FAT IS STRONG :D
מה שעצוב זה שאני מסתכל על עצמי והחזה לא במצב מי יודע מה מפותח. בגב נראה כאילו אין לי בשר והרוחב גבי שלי לא הכי גדול. רק הידיים גדלו קצת אבל גם שם יש די הרבה בשר חוץ מהשריר.. אחרי חיטוב אני יאבד הרבה מהידיים.

כנראה יש לי חרא גנטיקה, אבל אולי לא?🆘

אני חייב לדעת איפה אני טועה.
אני כבר כמה חודשים מתאמן, אוכל נכון, יושן נכון ועולה במשקלים.
עליתי במסת שריר, כי מן הסתם לא הייתי עולה במשקלים. אני מרוצה בעיקר מההתפתחות של הרגליים שפשוט גדלו והם השריר הכי מפותח אצלי בגוף.
אבל בפלג גוף עליון פשוט לא הולך לי.. התרחבתי קצת ואני לא מקל כמו פעם.. אבל כל חבר שלי וגם ההורים שלי אומרים לי שהשמנתי ויש לי כרס ושזה לא יפה. לא אכפת לי כל כך כי FAT IS STRONG :D
מה שעצוב זה שאני מסתכל על עצמי והחזה לא במצב מי יודע מה מפותח. בגב נראה כאילו אין לי בשר והרוחב גבי שלי לא הכי גדול. רק הידיים גדלו קצת אבל גם שם יש די הרבה בשר חוץ מהשריר.. אחרי חיטוב אני יאבד הרבה מהידיים.

כנראה יש לי חרא גנטיקה, אבל אולי לא?🆘

דבר ראשון אתה לא יושן אתה ישן.

דבר שני, תרשום פה את התכנית אימון שלך+תפריט תזונה עם ערכים סופיים של חלבון\פחמימה\שומן ונתונים שלך: גיל\גובה\משקל\וותק באימונים\תכניות קודמות שעשית.

• פותח/ת השרשור
SS.. הגעתי למשקלים בינוניים.
סקוואט 115 קילו
דדליפט 125 קילו
בנט אובר ראו 55 קילו
בנצ 61 קילו
פרס 42 קילו

גובה 170 משקל 71 גיל 18 מתאמן בסביבות ה7 חודשים בSS (לא ידעתי שצריך לסיים אותה בפחות זמן.. מרחתי תזמן עד שאחד המנהלים פה הסביר לי) והתוכנית הקודמת מן הסתם היית איזה AB או משו חח.

אני המון המון זמן תקוע על הבנצ' הזה, כשעשיתי איזה 4 ריסטים והוספתי כל פעם עוד קלוריות והתקדמתי בתרגילים אחרים אבל בזה נתקעתי. נראלי שאני פשוט לא עושה נכון כי כל פעם שאני מגיע לכשל החוסר כוח אף פעם לא מגיע מהחזה אלא מהידיים וכו'..

מומין אין לי תפריט קבוע, אבל אני מתבסס על התפריט הזה:

תפריט תזונה לאדם השוקל 80 ק"ג
ארוחה 1
• 1.5 כוס קורנפלקס\ 2 פרוסות לחם\ חצי כוס שיבולת שועל לפני בישול
• 2 כוסות חלב\ 1 קוטג' 3 % \ 2 גביעי יוגורט 1.5%
כף חמאת בוטנים
ארוחה 2
פיתה
גביע קוטג' \ טונה (בשמן)\ טונה (במים) + כף טחינה
ירקות
ארוחה 3
• 2 כוסות אורז \ פסטה \כוסמת לאחר בישול\קוסקוס\ 4 פרוסות לחם\ 3 תפוחי אדמה אפויים
• 150 חזה עוף\ הודו מבושל\דג
סלט ירקות+ כף שמן זית
ארוחה 4
• 2 מנות פרי
אחרי אימון

• 3 פרוסות לחם לבן\ פיתה \ לחמניה גדולה\ 1.5 סקופ סוכר ענבים
סקופ חלבון \ קופסת טונה \5 פרוסות פסטרמה\2 דנונה 0-1.5%
ארוחה 5
• 2 כוסות אורז \ פסטה \כוסמת לאחר בישול\ קוסקוס\ 4 פרוסות לחם\ 3 תפוח אדמה אפויים
• 150 חזה עוף\ הודו מבושל\ דג
סלט ירקות+ כף שמן זית
ארוחה 6
כוס קורנפלקס\ 2 פרוסות לחם
• 14 שקדים\ 4 אגוזי מלך
יוגורט 1.5 %\ כוס חלב 1% \ 0.5 גביע קוטג' 3%
סה"כ
קלוריות: 3000~
פחמימה: 380 גרם
חלבון: 205 גרם
שומן: 72 גרם

לגבי השינה, בעצם אני לא ישן כ"כ טוב. בסביבות ה7 וחצי שעות ללילה. זה יכול להיות משמעותי עד כדי כך?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה צריך לאכול יותר, אלה לא משקלים ל7 חודשים של ss

תאמין לי שאני מודע לזה שכבר הייתי צריך למצות את התוכנית בפחות זמן, אבל הייתי קצת אדיש ואני צריך להתחיל את התוכנית מחדש. בכל מקרה, איך זה שכבר שאני מתחיל להיות שמן ואני מתחזק בפלג גוף התחתון בעיקר, אבל בעליון זה לא גודל במקביל?

ההתפתחות בתוכניות האלה תלויה בהמון גורמים, יש אנשים שיזדקקו ליותר נפח בפלג גוף עליון בשביל לגדול. אבל קשה לי להאמין שעבדת כמו שצריך ושבשבעה חודשי SS הגעת ל-61 בנץ', ל-42 פרס ול-55 חתירה.

• פותח/ת השרשור
ההתפתחות בתוכניות האלה תלויה בהמון גורמים, יש אנשים שיזדקקו ליותר נפח בפלג גוף עליון בשביל לגדול. אבל קשה לי להאמין שעבדת כמו שצריך ושבשבעה חודשי SS הגעת ל-61 בנץ', ל-42 פרס ול-55 חתירה.
האמת שזה מצחיק כשאתה אומר את זה.. למרות שהתחלתי מ0. בכל זאת, משום מה עליתי יחסית הרבה באחוז שומן ופחות במסת שריר. זה יכול לנבוע בגלל שאני אוכל איזה 3-4 פעמים בחוץ? פיצה, שווארמה, המבורגר..

האמת שזה מצחיק כשאתה אומר את זה.. למרות שהתחלתי מ0. בכל זאת, משום מה עליתי יחסית הרבה באחוז שומן ופחות במסת שריר. זה יכול לנבוע בגלל שאני אוכל איזה 3-4 פעמים בחוץ? פיצה, שווארמה, המבורגר..

יכול להיות שאכלת יותר מדי. לא צריך להתפרע עם האוכל במשקלים הנמוכים, זו טעות שהרבה אנשים עושים בתוכנית הזאת. מצד שני יכול להיות שאתה סוחב על עצמך שק נוזלים, אתה יכול לנסות לעשות שבועיים של מאזן נייטרלי או שלילי קל (משהו כמו 200) ולהוריד נוזלים.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאכלת יותר מדי. לא צריך להתפרע עם האוכל במשקלים הנמוכים, זו טעות שהרבה אנשים עושים בתוכנית הזאת. מצד שני יכול להיות שאתה סוחב על עצמך שק נוזלים, אתה יכול לנסות לעשות שבועיים של מאזן נייטרלי או שלילי קל (משהו כמו 200) ולהוריד נוזלים.
האמת שזה נשמע רעיון טוב, כי אז שאני אתחיל מחדש את הSS אני אוכל לעלות יותר במסת שריר ✌️

וכנראה שזה באמת מה שקרה, כשנכנסתי לתחום אכלתי הרבה ג'אנק כדי להגדיל את הכיבה..

א. זה אשכול לעניין תזונה ופחות לקטע של אימונים (למרות הקשר בניהם)
ב. אם אתה עולה ומשמין - אז סימן שאתה צורך כמות גדולה מדי ואתה פשוט משמין (תומך במה שחיים אומר)
ג. 7 וחצי שעות שינה ללילה זה מספיק בהחלט
ד. מצב המשקלים לא ככ גרוע - יש מצב שאתה פשוט לא מבצע טוב\לא מתאמץ מספיק בחלק מהתרגילים

• פותח/ת השרשור
א. זה אשכול לעניין תזונה ופחות לקטע של אימונים (למרות הקשר בניהם)
ב. אם אתה עולה ומשמין - אז סימן שאתה צורך כמות גדולה מדי ואתה פשוט משמין (תומך במה שחיים אומר)
ג. 7 וחצי שעות שינה ללילה זה מספיק בהחלט
ד. מצב המשקלים לא ככ גרוע - יש מצב שאתה פשוט לא מבצע טוב\לא מתאמץ מספיק בחלק מהתרגילים

קצת מעודד 😃
העיניין שמטריף אותי הוא שאם אני צורך כל כך הרבה אוכל איך זה שהמסת שריר שלי בפלג גוף עליון על הפנים? נכון שהמשקלים לא מי יודע מה אבל עדיין לא הייתי מצפה להתקע במשקלים כ"כ נמוכים.. אימון הבא אני אשים יותר דגש על מה מפריע לי לסיים תבנצ' למרות שאני בדר"כ כן מסיים אבל אני מרגיש קושי מטורף.. עוד פחמימות?

אני לא חושב שזה תלוי בתזונה שלך, יכול להיות שיש איזה בעיה בביצוע התרגילים. אבל את זה אי אפשר לדעת עד שלא רואים סרטונים.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שזה תלוי בתזונה שלך, יכול להיות שיש איזה בעיה בביצוע התרגילים. אבל את זה אי אפשר לדעת עד שלא רואים סרטונים.
הבעיות לא נמצאות בדדליפט ובסקוואט.
אני אצלם תבנצ' פרס, פרס והבנט אובר ראו בזמן הקרוב.

אגב, החלטתי מאתמול לעבור לתוכנית AB ליצנית עד שיגמר לי המנוי במכון כי אין טעם להמשיך SS כשאין אפילו כלוב במכון. (עד היום לקחתי תמוט מהספה של הבנצ' פרס, עכשיו שינו את המקום ואי אפשר לצאת משם עם המוט) 😵
התוכנית עדיין תיהיה מורכבת מתרגילים מורכבים וקצת תוספות... אני אנסה לאלתר משהו לסקוואט (חופשי כמובן).

מה זה השטויות האילו... גם אצלינו אין כלוב אז אנחנו לוקחים את המוט של הבנץ' ומעמידים אותו על השיניים העליונות ויוצאים איתו... אם היו משנים את זה שאי אפשר יהיה לצאת היו עפות משקולות !
זה אחד הדברים שמעצבנים אותי בכל המכונים הליימרים האילו, אין כלוב? בסדר, אבל עוד יותר להרוס!?

• פותח/ת השרשור
האממ מנוחה? לא נחוץ לפי דעתי, אני גם לא כ"כ עייף פיזית.
wonder land כמה משקל אתה מרים מהבנצ'? חחח המנהל של המכון הומו. מישהו שבר לו תחלון בכניסה אז הוא הזיז את הבנצ' כדי שלא ישבר שוב..

אף אחד לא עושה SS שבעה חודשים. אם היית עושה SS שבעה חודשים היו לך כאן את המספרים הכי גבוהים בפורום. מה שהמספרים שלך מראים זה שפשוט לא עשית את התוכנית. אלה משקלים של חודש-חודשיים ראשונים.

הבעיות לא נמצאות בדדליפט ובסקוואט.
אני אצלם תבנצ' פרס, פרס והבנט אובר ראו בזמן הקרוב.

אגב, החלטתי מאתמול לעבור לתוכנית AB ליצנית עד שיגמר לי המנוי במכון כי אין טעם להמשיך SS כשאין אפילו כלוב במכון. (עד היום לקחתי תמוט מהספה של הבנצ' פרס, עכשיו שינו את המקום ואי אפשר לצאת משם עם המוט) 😵
התוכנית עדיין תיהיה מורכבת מתרגילים מורכבים וקצת תוספות... אני אנסה לאלתר משהו לסקוואט (חופשי כמובן).

חארות, גם אצלי עשו אותו דבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית