הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS בלי פוואר קלין

אם אתה רוצה לעשות את התוכנית תעשה PC ותלמד לעשות אותו - כי פשוט ככה התוכנית בנויה

גם בלי PC ניתן להגיע לתוצאות יפות עם BOR/מתח או שניהם
במקביל ממליץ ללמוד PC

לא בהכרח. לעשות פאוורקלין עם מוטות לא מסתובבים זה עונש. גם מתח/חתירה יביאו תוצאות יפות.

לא אמרתי שלא, אבל ע"פ הספר של SS ה-PC יותר יעיל בתוכנית.
פותח הדיון גם לא ציין מה הסיבה שהוא לא עושה את ה-PC, אם יש סיבה טובה לזה אז אפשר להחליף אותו והתוצאות גם יהיו יפות, אבל אם זה סתם מעצלנות ללמוד את התנועה הוא מוותר על - ציטוט מהספר:

"People without access to bumper plates may choose to use the barbell row instead of the power clean. This is not a terrible substitution, but be aware of what you're giving up if you do.
Cleans are important to the deadlift in that they add an element of power to the pull off the floor, and in the long run this contributes to the strength in that pull. The row is a different movement entirely, dand contributes to deadlifting only in that it works the hip extensors and provides isometric work for the low back. If you are avoiding the clean because you don't want to have to learn how to do it, it is suggested that this might not be the best way to approach your training."

לא אמרתי שלא, אבל ע"פ הספר של SS ה-PC יותר יעיל בתוכנית.
פותח הדיון גם לא ציין מה הסיבה שהוא לא עושה את ה-PC, אם יש סיבה טובה לזה אז אפשר להחליף אותו והתוצאות גם יהיו יפות, אבל אם זה סתם מעצלנות ללמוד את התנועה הוא מוותר על - ציטוט מהספר:

"People without access to bumper plates may choose to use the barbell row instead of the power clean. This is not a terrible substitution, but be aware of what you're giving up if you do.
Cleans are important to the deadlift in that they add an element of power to the pull off the floor, and in the long run this contributes to the strength in that pull. The row is a different movement entirely, dand contributes to deadlifting only in that it works the hip extensors and provides isometric work for the low back. If you are avoiding the clean because you don't want to have to learn how to do it, it is suggested that this might not be the best way to approach your training."

זה לא חדש, הוא גם שכח להזכיר שחתירה (כמו שאנחנו עושים) מעייפת גם את הזוקפים ובשילוב עם סקוואט 3 פעמים בשבוע זה לא רעיון הכי טוב בעולם. ובכל זאת, אם אין ציוד מתאים אני לא יודע כמה חשוב לשבור את הראש על זה, הדדליפט יתקדם עם או בלי PC.

יש 2 סיבות עיקריות לא לעשות פאוור קלין
א.עצלנות ללמוד טכניקה,שלדעתי זה לא נדיר ללמוד פאוור קלין לבד
סתם עושים יותר מדי רעש על "כמה קשה ללמוד אותו"
ב.ציוד..עוד תירוץ
מה כבר יהיה ההבדל בין ציוד לדדליפט וציוד לפאוור קלין
מקסימום מחזירים את המוט לגובה האגן כמו פה
http://www.exrx.net/WeightExercises/OlympicLifts/HangClean.html
ומורידים לרצפה.

אני גם לא מבין מה כל כך בוכים על PC כמה הוא קשה. לי אישית היה יותר קשה הסקוואט והוא עדין לא מושלם to say the least. הPC מרגיש טבעי לגמרי..קצת סבלנות ולעבוד עם מוט ריק ואפשר ללמוד הכל.

אני גם לא מבין מה כל כך בוכים על PC כמה הוא קשה. לי אישית היה יותר קשה הסקוואט והוא עדין לא מושלם to say the least. הPC מרגיש טבעי לגמרי..קצת סבלנות ולעבוד עם מוט ריק ואפשר ללמוד הכל.

צלם את הPC ותעלה לפה

דווקא יש הרבה יתרונות לתכנית עם המתח על פני הפאוור קלין. אם הייתי עצלן ורוצה לעשות רק אחד מהם - הייתי הולך דווקא על המתח:
1. בלי מתח אין עבודה קונצנטרית ב-SS של הרחב הגבי והיד הקדמית.
2. אימון B עם פאוור קלין הרבה יותר מעמיס על הגב התחתון, לטוב ולרע.
3. לפני שהדדליפט והסקוואט לפחות 100 ק"ג, אין מה לעשות פאוור קלין, שלא לשם לימוד הטכניקה (עדיף לעשות מתח עם משקל הגוף, מאשר פאוור קלין עם 40 ק"ג).

להתעקש שפאוור קלין יותר טוב כי "ריפ אמר" זה לא טיעון תקף.

אני עושה חתירה (וגם קצת מתח כתרגיל משני) במקום PC, ומרגיש שהעבודה על הרחב גבי והטרפזים יותר משמעותית. אבל אני מרגיש את הגב התחתון טוב טוב, אולי טוב מדי. אני מפחד שבמשקלים יותר כבדים תהיה תנועה לא נכונה תוך כדי החתירה, ואז... יהיה שבוע של מנוחה כפויה.

דווקא יש הרבה יתרונות לתכנית עם המתח על פני הפאוור קלין. אם הייתי עצלן ורוצה לעשות רק אחד מהם - הייתי הולך דווקא על המתח:
3. לפני שהדדליפט והסקוואט לפחות 100 ק"ג, אין מה לעשות פאוור קלין, שלא לשם לימוד הטכניקה (עדיף לעשות מתח עם משקל הגוף, מאשר פאוור קלין עם 40 ק"ג).

1.דדליפט ופאוור קלין
2.בטח שיעמיס,אז מה אתה עושה באימונים,מלטף את השריר?
3.לא כולם מצליחים מספיק חזרות(או בכלל) במתח כדי שהוא יהיה יעיל..וסקוואט ודדליפט מגיעים מהר מאוד ל100 קילו עם SS ,ועד אז אפשר לעשות דדליפט בכל האימונים כדי לתרגל חצי מהתנועה בפאוור קלין.מתח פחות קשור למטרה של התוכנית לשפר משקלים..ככה שהוא האופציה האחרונה

1.דדליפט ופאוור קלין
2.בטח שיעמיס,אז מה אתה עושה באימונים,מלטף את השריר?
3.לא כולם מצליחים מספיק חזרות(או בכלל) במתח כדי שהוא יהיה יעיל..וסקוואט ודדליפט מגיעים מהר מאוד ל100 קילו עם SS ,ועד אז אפשר לעשות דדליפט בכל האימונים כדי לתרגל חצי מהתנועה בפאוור קלין.מתח פחות קשור למטרה של התוכנית לשפר משקלים..ככה שהוא האופציה האחרונה

1. הם עובדים איזומטרית ולא קונצנטרית (אלא אם כן אתה מושך עם הידיים בפאוור קלין ואז זה לא פאוור קלין אלא חתירה בעמידה או ריוורס קרל עם קפיצה).
2. אמרתי - מעמיס, לטוב ולרע. סקוואט כבד + פרס כבד זה לא עומס מספיק?
3. גם במתח אפשר לעבור למתח עם משקל לחמישיות ולא צריך להישאר עם משקל הגוף עד 15 חזרות כי" ריפ אמר".
4. גם ריפ אומר שמתח יותר מתאים למטרה של מרבית המתאמנים שזה לרוב היפרטרופיה וידיים גדולות.

כאמור - אני אישית עשיתי את שניהם ב-SS. למי שמתעצל - דווקא התכנית עם המתח יותר טובה בעיניי.

1. יש בתוכנית מתח גם ככה, אבל קשה לדעת את זה אם לא קוראים את הספר.
2. לא בצורה שמשנה משהו עבור מתחיל.
3. ככה זה עובד עכשיו? כל מי שמגיע להדר יוסף אומרים לו לעשות רק סקוואט עד שהסקוואט מגיע למשקל הזהב של 100 קילו? מה הקשר בין הדברים בכלל?
4. ריפ אמר זה לא טיעון תקף, אבל הוא נוהג לבסס את הטענות שלו רוב הזמן - דבר שקשה לדעת אם לא קוראים את הספר.

1. יש בתוכנית מתח גם ככה, אבל קשה לדעת את זה אם לא קוראים את הספר.
2. לא בצורה שמשנה משהו עבור מתחיל.
3. ככה זה עובד עכשיו? כל מי שמגיע להדר יוסף אומרים לו לעשות רק סקוואט עד שהסקוואט מגיע למשקל הזהב של 100 קילו? מה הקשר בין הדברים בכלל?
4. ריפ אמר זה לא טיעון תקף, אבל הוא נוהג לבסס את הטענות שלו רוב הזמן - דבר שקשה לדעת אם לא קוראים את הספר.

דווקא קראתי את הספר (גם את SS 2nd edition וגם את PP).
הוא לא ממש מסביר שם למה מתח שונה מבנץ' פרס וצריך לחכות עד 15 חזרות על משקל גוף כדי להמשיך להתקדם.
אני יודע שיש שם מתח, אבל עדיין רוב מי ששואל כאן שאלות דווקא נמצא תחת הרושם שמתח הוא "תחליף לעצלנים" למי שלא רוצה ללמוד PC.
למה 100 קילו? הסברתי - כי כמה תרים פאוור קלין עם פחות מזה? לכן עדיף בוודאי בשלב הראשון של התכנית לרוץ עם מתח ולעשות פאוור קלין רק לשם תרגול הטכניקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית