הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה נכון המאמר הזה?

edronax

משתמש מתחיל
25
0
נק' מוניטין:
0
25
0
http://www.harim.co.il/articles/1315/פעילות-אירובית-ממושכת.htm
ודרך אגב,אותו ד'ר כותב ואני מצטט:מתוך ניתוח ביו מכני של פעולת הדיווש קבוצות השרירים העיקריות המשתתפות ברכיבה על אופניים הן :
1) כופפי כפית של כף הרגל – שרירי התאומים והסוליה הנמצאים מאחורי עצמות השוק והשוקית.
2) פושטי הברך – שריר ארבעת הראשים.
3) כופפי הברך ופושטי הירך – שריר ההם סטרינג ( חצי גידי, חצי קרומי, והדו ראשי הירכי ) הנמצאים מאחורי עצם הירך + שרירי העכוז.
4) כופפי הירך – שריר מותן כסל.
מכאן נגזרים התרגילים הנדרשים לפיתוחה של קבוצת שרירים. כדאי להסתייע במדריך חדר כושר שעבר הכשרה כדי לבנות תכנית שתפתח את השרירים הקשורים בפעולת הרכיבה על האופניים ולא רק.
ברצוני להתעכב על תרגיל אחד שאני מאוד מאמין בו. זה ה – squat . אם עושים את הסקואט בצורה נכונה הוא מלך התרגילים של שרירי הרגליים. ה – squat הוא תרגיל מצוין שמפתח עד מאוד את שתי הקבוצות העיקריות של השרירים הנדרשים לצורך רכיבה על אופניים – ארבעת הראשים ושרירי העכוז.
כדאי ללמוד ולבצע את התרגיל בצורה נכונה אחרת הוא גורם נזק ובעיקר לגב.
ניתן ללמוד איך לעשות squat נכון בארבעה שלבים :

שלב א – עמוד בעמידת פשוק עם הגב לקיר כשהכתפיים נוגעות בקיר, הרגליים מעט לפנים כשהפיקות של הברכיים נמצאות מעל לכפות הרגליים ובאופן איטי רד למטה תוך חיכוך של הגב בקיר עד לישיבה של כמעט 90 מעלות ועלה את כל הדרך עד ליישור כמעט מלא!. חשוב מאוד להקפיד ולשמור על המשכיות של התנועה ולא לעשות פריז בתנועה.

שלב ב – לנסות ולעשות את ה –squat עם מוט מעץ עם הפרופיל לכיוון של מראה כדי לראות שהתנועה נכונה ואיננה מעקמת את הגב. הכפיפה למטה והפשיטה חזרה למעלה מתבצעות תוך הקפדה מרבית על גב ישר !!!.

שלב ג – ביצוע התנועה עם משקולות נמוכים בידיים וחגורת גב !.

שלב ד – תרגיל ה – squat המלא.

• פותח/ת השרשור
הפסקתי לקרוא כשראיתי
מאת: ד"ר איתי זיו
חחחח...
עד כדי כך?
בקיצור שטויות או לא?אני אציין בפעם האלף שמכל הפורומים העדכניים בנוגע לתוכניות אימונים
ותזונה הפורום הזה הוא הרבה יותר מקצועי ומעודכן מכל הפורומים היעודיים בנוגע לרכיבה...
הבעיה היא שכאן אף אחד לא מתעניין ברכיבה ולכן התגובות שאני מקבל על שאלות שואפות ל-0.
אני מחפש תוכנית עבודה שתעזור לי לבנות כח מתפרץ וסיבולת שריר ברגליים בחדר כושר.
העניין הוא שאני מחפש כמה שפחות היפותרפיה ועלייה במסה ( יותר משקל בעליות.)
זה אפשרי בכלל?:120ag:
תודה.

באמת שאין לי מושג כי לא קראתי.
עצה ידידותית: תעבור לפורומים באנגלית.

זה אפשרי עד גבול מסויים כל עוד אתה תהיה קרוב לנייטרלי

עד כמה שאני יודע דדליפט פחות היפרטרופי מסקווט

אין לי הסבר פיזיולוגי לזה

אני יודע שPAVEL TSASOULINE מדבר על כך בספר שלו POWER TO THE PEOPLE כדרך להוספת כח במינימום הוספה של מסה(לא קראתי את הספר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית