הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית אימונים חדשה.

יעלי :)

משתמש מתחיל
153
0
נק' מוניטין:
7
153
0
היי, כיוון שכבר חודשיים לא עשיתי תרגילים כ"כ טובים בחדר כושר ולא ידעתי אם אני עושה אותם טוב החלטתי לקחת מאמן אישי לכמה שיעורים בשבילי ללמוד איך לעשות נכון, ולהתאים תכנית אימונים המתאימה לי!
הוא הביא לי תכנית אימונים לחודשיים, רציתי להתייעץ איתכם האם התכנית הזאת מתאימה לי וטובה בשבילי.

יש לציין שאני עכשיו בתכנית של "מסה" ורוצה להתנפח (עד כמה שאפשר כמובן).
את התכנית הזאת אני רוצה להביא לדיאטן ספורט שיתאים לי תפריט תזונה.

יש לציין שאני בת 18
וגובה של 1.50

1. פרפר חזה אנכי, 3 סטים 10 חזרות
1. פולי עליון אחיזה רחבה 3 סטים 10 חזרות
1. מכרעיים עם משקולות 3 סטים 10-12 חזרות

2. לחיצת חזה במשקולות 3 סטים 10 חזרות
2. פשיטת רגליים, רגל אחד כל פעם, 3 סטים 10 חזרות
2. חתירה במשקולות עם שיפוע (על הבטן) 3 סטים 10 חזרות

3. דלתא, הנפה לצדדים משקולת יד 3 סטים 10 חזרות
3. סקווט בפיסוק (מכשיר) 3 סטים 10-12 חזרות
3. כפיפת מרפק במשקולות 3 סטים 10 חזרות

4. דלתא קידמי, הנפה לפנים עם משקולות 3 סטים 10 חזרות
4. מקרבים, פולי תחתון כל רגל 2 סטים 15 חזרות
4. פולי עליון יד יד 3 סטים 10 חזרות

בטן:
אלכסונים לכל צד 2 סטים 15 חזרות
בטן תחתונה 2 סטים 15-20 חזרות
כפיפת בטן 3 סטים 15 חזרות

יש לציין שעשיתי עד לפני כמה חודשים דיאטה קיצונית שפירקה לי את השרירים וכימעט ואין לי כח, מה גם שהמאמנת אמרה לי שביד אחת יש לי יותר כח מהיד השניה
ובגלל זה התכנית שלי עובדת עם משקולות חופשי ולא מכשירים..

מה אתם אומרים על התכנית הזאת? היא תשיג את מה שאני רוצה?
אשמח להתיעצות מימכם! תודה, יעל!

עצה גרועה, אבל שיהיה. אם יש משהו שלמדתי זה לעולם לא להקשיב למישהו אחד שאומר משהו אחד, בגלל שהתחום הזה הוא אפור כמו הקיר שלי אחרי ששמתי עליו רגלים במשך חמש שנים בלי צביעה.

שתתאמץ קצת, שתקרא ותקשיב ובעיקר תלמד ממגוון רחב של מקורות ובסופו של דבר תנסה מה שהכי טוב בשבילה.
בסופו של דבר מגבשים דעה. יש כאלה שגיבשו דעה שאימון כמו SS הוא הכי טוב בשבילם וממליצים אותו, יש כאלה ש ABC עובד להם הכי טוב והם ימליצו אותו.
הרמה של המדריכים בארץ היא לא טובה כל כך, ולהגיד למישהי להקשיב למישהו אחד שמשהו מסויים עבד עליו טוב, לא בהכרח יטיב עמה.

אגב, בחורה שרוצה אימון אישי שתפנה אלי במסרים D:
מסכים פחות או יותר

אגב, נראה לי פתרתי את הכאבי גב שלי בסקוואט. הפיסוק צריך להיות רחב יותר, זה מונע את ה PPT וכנראה גם את הכאבים. אני אנסה שוב היום =]
שמח לשמוע.
אצלי זה היה לנסות לכופף את המוט וככה לשמור על גב תחתון חזק יותר (ולדחוף ברכיים החוצה בהיסטריה)

מציע לך לצלם את עצמך, מניסיון זה מאוד עוזר לתת לעצמך ביקורת (ולשמוע ביקורת מאחרים זה הכי טוב)

אגב, נראה לי פתרתי את הכאבי גב שלי בסקוואט. הפיסוק צריך להיות רחב יותר, זה מונע את ה PPT וכנראה גם את הכאבים. אני אנסה שוב היום =]

מגניב. רק אל תלך על רחב מדי, שלא יפריע לך לרדת עד הסוף 😃

starting strength... תתרגמו את זה לעצמכם ותבינו למה התוכנית נועדה.
אז יעלי כניראה לא מתכננת על האולימפיאדה הבאה וכניראה שדדליפט 300 קילו זה לא המטרה הניכספת שלה.

starting strength... תתרגמו את זה לעצמכם ותבינו למה התוכנית נועדה.
אז יעלי כניראה לא מתכננת על האולימפיאדה הבאה וכניראה שדדליפט 300 קילו זה לא המטרה הניכספת שלה.
התוכנית נועדה ליצור בסיס טוב למתחילים בשביל להתקדם הלאה... אני מסכים איתך שזאת לא המטרה שלה, אלא לגדול, וזאת תוכנית שתשרת אותה בתור התחלה

Smasher, אתה כנראה לא קראת את הספר ולא מבין למי התוכנית מיועדת. תפסיקו את הוויכוח הזה ותחזרו לנושא. שכל אחד ימליץ על מה שנראה לו.

אני לא צריך לקרוא שום ספר כדי לראות תוכנית ולדעת למי להתאים אותה, קראתי חלקים אבל לא באופן שוטף וסדיר.
מה הנושא בכלל? חיפשתי וראיתי 3 עמודים של כן ss לא ss... 😵‍💫🥊

אני לא צריך לקרוא שום ספר כדי לראות תוכנית ולדעת למי להתאים אותה.
מה הנושא בכלל? חיפשתי וראיתי 3 עמודים של כן ss לא ss... 😵‍💫🥊

מה אתה אומר? חשבת על זה שאולי מה שכתוב בספר שונה ממה שילדים מעתיקים לאינטרנט?

הנושא הוא תוכנית אימונים של יעלי 😃

אז לצורך העיניין ליעלי לא הייתי מביא תוכנית שמבוססת על 3-5 חזרות עם תרגילים שעובדים על רוב חלקי הגוף בו זמנית. ולא משנה איזה תוכנית או ספר זה יהיה.
מה שיותר מעניין, מה הותק שלה באימונים בכלל?

לפי התוכניות שהיא מציעה אני מאמין שלא גדול מדי.

איזו תוכנית כן היית מציע לה? ומה הבעיה עם תרגילים שעובדים על רוב חלקי הגוף בו זמנית? אתה רוצה למנוע ממנה תוצאות?

לפי התוכניות שהיא מציעה אני מאמין שלא גדול מדי.

איזו תוכנית כן היית מציע לה? ומה הבעיה עם תרגילים שעובדים על רוב חלקי הגוף בו זמנית? אתה רוצה למנוע ממנה תוצאות?
לפי התוכניות שהיא מציעה רק אפשר להבין שהניסיון שלה בתחום לא גדול, של המדריכה שלה גם לא...

אז אתה כניראה מאלה שכל תוכנית תיהיה בנצ'/דדליפט/סקואט. יש הרבה יותר תרגילים מה-3 האלה.
היא לא צריכה תכנית שהיסוד שלה הם תרגילים שנועדו למקסימום משקל באותם תנועות.
אין שום בעיה עם תרגילים שרוב חלקי הגוף עובדים, יש בעיה שזה הדבר היחיד בתוכנית למישהי עם מטרות שונות מהנפות אולימפיות. על להתאים תכנית למיתאמן בהתאם ליכולות, ותק, מטרות אני לא צריך להסביר לך, כניראה שמעת על זה ומה לעשות שהתכנית שהמליצו לה כאן נועדה למתחילים שמטרתם להרים משקלים כבדים בכל וריאציה שהיא עתידה להישתנות בהתאם. זה שהתוכנית גם מעלה מסת שריר כבר נימאס לי לשמוע כי גם תוכנית של 20 חזרות ו-2 חזרות יתנו מסת שריר.
כבר הגענו למצב של או אימון מוכן של מאמן אמריקאי או אימון טיפוסי של חדר כושר טיפוסי.

סמשר, אתה מפספס את הנקודה! אף אחד לא אמר שזה כל מה שצריך, אלא שזה הבסיס!
ומתאמן מתחיל לא צריך יותר מזה... נאי מסכיןם שמתאמן יותר מתקדם חייב לשלב עבודה נוספת, אבל מתאמן מתחיל יסתפק בבנץ'\סקוואט\דדליפט ואולי גם פאוור קלין\בנט אובר\מתח

משה קצת הקצין את הכל אבל גם דעתי כמו שלו בנושא, הגזמתם עם המלצות ל SS, אני בניגוד למשה חושב שזאת באמת תוכנית מעולה למתאמן מתחיל, אבל שוב לא לכל אחד!!!! אני מנסיון יכול לומר שלא אהבתי את התוכנית היא משעממת, אין שום גיוון, הרגשתי כאילו אני בעונש ומקובע כל הזמן עם אותם התרגילים. לא הרגשתי שום עצימות ותאמת הרגשתי שאני משחק ב****. אני לא פסול את התוכנית, כמו שאמרתי זה פשוט לא מתאים לכל אחד, למי שיש נסיון עבודה עם נשים ונערות יודע שאין מצב שהן יבצעו את התרגילים שבתכונית ולאו דווקא בגלל שמוט אוליפמי שוקל 20 ק"ג, מכון כושר זה סוג של מעדון כל אחד מושפע מהשני. לנשים זה לא כל כך פשוט לבוא ולעשות מילטרי פרס במקום שבו מפוצץ גברים והפחד התמידי שלהנפח ומלא נשים מסביב שמספרות להם מלא חרטות איך שהן מכירות את נורית גילה שנהיה להם בייספס 45 ועד כל מיני הנפצות. אין שום דבר רע בתוכנית FBW עם תיכנון נכון לא צריך לשלוח את כל אחד ל SS כי אתם עושים את זה, לא כולם מחפשים את אותה המטרה ולא זה לא כזה פשוט במיוחד לנשים. חוץ מSS יש עוד הרבה תוכניות אימונים שאפשר לעשות עם שילוב של תרגלים בסיסים מורכבים על בסיס התקדמות לינארי לא חייב דווקא SS בשביל זה.
וזו גם הייתה הכוונה שלי, שאנשים פה רק בפורום ולא באמת עובדים עם אנשים ויכולים לדעת רצונות של אנשים, הכל חושבים HARDCORE וחושבים שאין אין חייבים תרגילים מורכבים כדי לקבל משהו, חייבים X כי Y בפורום אמר, אבל בתאחלס אנשים שעובדים עם אנשים במכוני הכושר מבינים שזה לא כזה קל ולא לכל אחד אפשר לדחוף SS (אני לא מדבר על פותחת האשכול שמצטער שזה נגרר בכלל לאשכול שלך כל הדיון הזה, אבל זה היה חייב להיפתח מיתשהוא).
כשתתחילו לעבוד עם אנשים תתחילו להבין שיש גם אנשים מטורפים שלא באים מהתחום ויש פה גם הרבה בושה (כן בושה) במכוני הכושר במיוחד לנשים שהן פשוט מפחדות לנגוע במשקולות מסיבות כאלו ואחרות ולא לכולן/ם אפשר להסביר הכל מ A ל Z כי זה פשוט לא יעזור ולא יעבוד.
צריך לדעת בתור מאמן וגם יועץ כזה או אחר שיש סוגי אוכלוסיות מסויימות וצריך לכל אחת מהן לתת את התשומת לב שלהן, את זה למדתי עם הזמן בתפריטי תזונה יותר מאשר תוכניות אימונים אבל הכלל נוגע לשני הצדדים.
מצטער אם משהו נפגע או משהו בסיגנון מהתגובות שלי לפני כן, פשוט זה עבר כל גבול באתר הזה וזה היה צריך לצאת כבר,
שיהיה לכם אחלה סופ"ש.

Smasher, אמרתי שאם יש לך תוכנית תמליץ אני לא רוצה וויכוח על SS. אני לא מסכים עם מה שאמרת, אבל אני לא אתווכח על זה פה. פשוט תמליץ לה על תוכנית.

אם תשים לב אני לא נותן תוכניות אימון בפורום, אני לא יודע כמה זמן היא מיתאמנת ואיך היא מיתאמנת ומה צריך לשפר או להשקיע פחות זמן, ולא בגלל שאני חושב שכל אחד חייב תכנית פרטית אישית ומותאמת.
מה שבטוח, התוכנית שהייתי ממליץ לה אתה לא היית מסכים לה. 😉

לכולם, אתם לקחתם את זה רחוק מדי, אף אחד לא אמר שזאת תוכנית שאם לא תעבוד איתה אתה לא תתפתח. אני סה"כ אמרתי שלדעתי זאת התוכנית המוכנה הכי מתאימה למתחילים! שום קשר להארדקור או ריפטו, שאני בכלל לא מעריץ...
אני מסכים שיש עוד מלא תוכניות שיתאימו למתאמן המתחיל, וגם כאלו לא מוכנות, אבל אני לא רואה סיבה להתחיל לשבור את הראש כשיש לך תוכנית מצוינת מוכנה!

אם תשים לב אני לא נותן תוכניות אימון בפורום, אני לא יודע כמה זמן היא מיתאמנת ואיך היא מיתאמנת ומה צריך לשפר או להשקיע פחות זמן, ולא בגלל שאני חושב שכל אחד חייב תכנית פרטית אישית ומותאמת.
מה שבטוח, התוכנית שהייתי ממליץ לה אתה לא היית מסכים לה. 😉

אל תהיה כזה בטוח 😃

אבל כן, אני מבין אותך למה אתה לא נותן תוכניות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית