הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קריאטין מונע שריפת שומן? huh?

Someone...

משתמש קבוע
1,450
4
נק' מוניטין:
3,637
1,450
4
בקצרה, עשו מחקר עם קריאטין - 2 קבוצות התאמנו, הקבוצה שלקחה קריאטין שיפרה את הכח שלה בבנצ' משמעותית לעומת הפלצבו, אך קבוצת הפלצבו איבדה מסה משמעותית של שומן (כ-2.4 ק"ג) - וקבוצת הקריאטין לא

... Fat mass did not change significantly with creatine but decreased after the placebo trial (-2.4 +/- 0.8 kg, P < 0.05).
...
...
Changes in substrate oxidation may influence the inhibition of fat mass loss associated with creatine after weight training.​
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12391059

לא יודע איך להתייחס לזה כי אין לי את המלא (מישהו? 🙄) ולא רשום הרבה באבסטרקט (מה שכן רשום שהיה 4 שבועות wash-out, ואני לא בטוח שזה מספיק זמן בשביל שרמות הקריאטין יחזרו למה שהיו לפני).
בנוסף לא ראיתי שמדברים על זה בפורומים \ מחקרים אחרים.
סך הכל נראה לי דיי קשקוש הדבר הזה.

תעשה חיים.
כתמורה אני מצפה לקבל ניתוח קצר של המחקר 😛

קבצים מצורפים

• 2018.pdf
    KB 96.3 · צפיות: 218
אני על קריאטין והורדתי 0.8 אחוז שומן בשבוע. יש כל כך הרבה גורמים שלא בדקו פה תזונה אירובי מאזן קלורי ככה שלקבל את המסקנות האלה בלי מחקרים נוספים שבודקים במיוחד את זה נראה לי דבילי

קליפר. אני יודע שזה לא מדוייק ויש סטיות אבל אני תמיד נמדד באותה סיטואציה ככה שאם יש סטיות או לא הם בהתאם לסיטואציה.. וזה נותן לי אינדיקציה מסויימת לגבי ההתקדמות שלי. (אני לא צובט את עצמי)

תמדוד עם הנוסחא של ה 7

זה די דבילי לא לבדוק נוסחא בלי לבדוק את הירך ..
יש אנשים שצוברים הרבה שומן בירך..

הנוסחא של ה 7 נקודות די "סוקרת" את כל הגוף .. לדעתי הרבה יורת מדוייקת

כן אני יודע למרות שעדיין תהיה סטיה. אותי יותר מעניין השינוי בין מדידה למדידה מפני שזה מראה על התקדמות או עמידה במקום. אם המדידה מראה שאני על 9% ובעצם אני על 10% זה פחות מעניין אותי

• פותח/ת השרשור
תעשה חיים.
כתמורה אני מצפה לקבל ניתוח קצר של המחקר 😛
תודה 🤡

סה"כ, זה אולי controlled בקטע של קריאטין ואימוני משקולות, אבל לא שלטו בתזונה, ולא שלטו בפעילות גופנית נוספת. לקחו סטודנטים לא מתאמנים, ולקחו רק 10, אז בהחלט יתכן שדווקא אלו בקבוצה של הפלצבו יצא להם לאכול פחות או לרוץ יותר או ללכת למסיבה איזה יום או דברים אחרים, ולא בהכרח הנתונים שהם מסרו מדויקים (בהשוואה למחקרים הנעשים על אתלטים שסביר להניח יהיו יותר מדויקים בדיווחים שלהם, כי הם יותר מבינים את החשיבות של מחקר בנושא).

שחכו לציין נתון חשוב שעלה בטבלה של ה-substrate utilization at rest. אמנם השריפת שומן אצל הפלצבו יותר גדולה, אך גם 'שריפת' חלבון יותר גדולה אצלם. במהלך המחקר שימוש בחלבון בשביל אנרגיה קטן בקבוצת הקריאטין ב-0.1% אך גדל בקבוצת הפלצבו ב-3.7%.

- בנוסף יתכן שה-4 שבועות wash-out לא לגמרי הספיק ולכן השלב הראשון הפריע לשני.

- השתמשו ב-bod pod, שזה דיי ליצני. אם כבר עושים מחקר מה הבעיה לעשות רנטגן או שקילה במים.

לסיכום בינתיים אני לא מייחס לזה יותר מידיי חשיבות, אם יהיה עוד מחקר בנושא אז אולי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית