הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

--אשכול החידות-- כי לחשוב גם צריך!

AnaRhisT

משתמש פעיל
992
1
נק' מוניטין:
-38
992
1
אוקיי אז כל יום אני אביא לפה מספר חידות, ואתם תפתרו, אם לא תצליחו אז אני אביא את הפיתרון.
עדיף שגם תצרפו הסבר קצרצר כדי שאני אראה שלא ניחשתם.
אני אתחיל עם חידה קלה.
חידה:
חתול נמצא בבור בעומק 10 מטר, הוא מטפס ביום 3 מטר ובלילה הוא יורד 2 מטר,
כמה ימים יקח לחתול לצאת מהבור?
------------------------------------------------------------
*הערה: תנסו להשאיר את האשכול כמה שיותר מסודר, מבנה החידה יהיה כזה:
[שם החידה בצבע אדום ואז נקודתיים]
[גוף החידה]
והכל יהיה מודגש.
תגובות באשכול(חוץ מפירסום חידה),תשובות,הסברים וכו' יהיו בלי דגש על האותיות ובצבע שחור בלבד.
חשוב להדגיש שאם יש חידה פעילה תימנעו מלפרסם עוד אחת בכדי למנוע בילבולים מסויימים, ונקווה לזרימה 😃

נערך לאחרונה:

תלוי, אתה שאלת את החידה "כמה ימים יקח לו" שזה אומר שהתשובה היא שלושה ימים ושליש יום.
מצד שני אם אתה התכוונת ל"כמה ימים יקח לו לצאת מהבור כולל הירידה של הלילות" אז זה 7 ימים (אני מניח שהבנת שהבנתי את ה"טריק" ואני לא צריך להסביר למה זה 7)

---------- התגובה התווספה ב 11:10 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:07 ----------

חידה נחמדה tho

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

תלוי, אתה שאלת את החידה "כמה ימים יקח לו" שזה אומר שהתשובה היא שלושה ימים ושליש יום.
מצד שני אם אתה התכוונת ל"כמה ימים יקח לו לצאת מהבור כולל הירידה של הלילות" אז זה 8 ימים (אני מניח שהבנת שהבנתי את ה"טריק")
תקרא את המושג יום בוויקיפדיה, לפי וויקיפדיה אפשר להתייחס ליום כ "יממה" שז"א 24 שעות משמע גם יום וגם לילה.
תשובה נכונה, יקח לו 8 ימים, וההסבר הוא פשוט:
כל יום(יממה) הוא עולה מטר אחד (3-2 = 1) וביום השמיני הוא עולה 3 מטר ויוצא.

--אין חידות פעילות כרגע--
בצהריים אפרסם עוד אחת, הפעם ברמה יותר קשה.
יום מצויין.
הוכחה של וויקי :
יום הוא שעות היממה המוארות, מזריחת השמש ועד שקיעתה, להבדיל מלילה. משמעות נוספת של המילה "יום" היא "יממה", למשל בשמותיהם של ימות השבוע: יום ראשון, יום שני וכו'. להלן נתייחס רק למשמעות הראשונה - שעות היממה המוארות.

נערך לאחרונה:
אוקיי אז כל יום אני אביא לפה מספר חידות, ואתם תפתרו, אם לא תצליחו אז אני אביא את הפיתרון.
עדיף שגם תצרפו הסבר קצרצר כדי שאני אראה שלא ניחשתם.
אני אתחיל עם חידה קלה.
חידה:
------------------------------------------------------------
*הערה: תנסו להשאיר את האשכול כמה שיותר מסודר, מבנה החידה יהיה כזה:
[שם החידה בצבע אדום ואז נקודתיים]
[גוף החידה]
והכל יהיה מודגש.
תגובות באשכול(חוץ מפירסום חידה),תשובות,הסברים וכו' יהיו בלי דגש על האותיות ובצבע שחור בלבד.
חשוב להדגיש שאם יש חידה פעילה תימנעו מלפרסם עוד אחת בכדי למנוע בילבולים מסויימים, ונקווה לזרימה 😃

החתול יצא ביום השמיני 🤡

יום/לילה - גובה

יום 1 - 3
לילה 1 - 1
יום 2 - 4
לילה 2 - 2
יום 3 - 5
לילה 3 - 3
יום 4 - 6
לילה 4 - 4
יום 5 - 7
לילה 5 - 5
יום 6 - 8
לילה 6 - 6
יום 7 - 9
ללה 7 - 7
יום 8 - 10

למרות שהוא היה מת 8 ימים בלי אוכל ושתייה 😵

• פותח/ת השרשור
האסיר:(רמה - בינונית)
השופט שפט אסיר ואמר לו אם תדבר אמת תקבל 4 שנות מאסר אם תשקר תקבל 8 שנות מאסר, לאחר המשפט השופט לא יכל לתת לו אף אחד מהעונשים האלה, למה?

האסיר אמר: אני לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא דובר אמת

• פותח/ת השרשור
חחח לא אנשים, התשובה המדוייקת היא "אתה תיתן לי 8 שנות מאסר", מצד אחד הוא אומר אמת, ומצד שני אם הוא אומר אמת הוא צריך לקבל 4 שנות מאסר.

נערך לאחרונה:
חחח לא אנשים, התשובה המדוייקת היא "תן לי 8 שנות מאסר", מצד אחד הוא אומר אמת, ומצד שני אם הוא אומר אמת הוא צריך לקבל 4 שנות מאסר.
אז הוא יקבל 4. הוא לא יכול לבקש מהשופט איזה עונש לקבל 😃
אם כבר - התשובה של EMZ הכי טובה לחידה הזאת.

חחח לא אנשים, התשובה המדוייקת היא "תן לי 8 שנות מאסר", מצד אחד הוא אומר אמת, ומצד שני אם הוא אומר אמת הוא צריך לקבל 4 שנות מאסר.
לא מסכים.

או שהוא לא אומר כלום (ואז הוא לא משקר ולא דובר אמת), או שהוא אומר מה ש-EMZ אמר (ואז הוא גם משקר וגם דובר אמת).

• פותח/ת השרשור
תיקנתי את התשובה שלי למעלה.
וגם התשובה של EMZ נכונה.

---------- התגובה התווספה ב 14:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:16 ----------

חידת השקל המסתורי :
אוקיי, אני מציג בפניכם חידה לא רעה שלא קלה לפתרון. מקווה שימצאו פה כאלו שיביאו פיתרון.
ובכן, החידה הולכת ככה.
3 חבר'ה הולכים לסעוד במסעדה.
מסיימים לאכול, מגיעה מלצרית עם חשבונית על סך 30 שקלים.
כל אחד מהחברים שם 10 שקלים.
פתאום ברגע זה מגיע מנהל המסעדה ולוחץ יד לאחד החבר'ה. מתברר שהם מכירים. ברגע זה הוא אומר למלצרית להוריד מהחשבון 5 שקלים.
הולכת המלצרית לקופה וחוזרת עם 5 מטבעות של שקל אחד.
היא נותנת לכל אחד שקל. ונשארים לה 2 שקלים. את שני השקלים היא לא יכולה לחלק ב3 אז היא לוקחת אותם לעצמה כטיפ.
עכשיו, אם החבר'ה שילמו כל אחד 10 שקלים ואחר"כ קיבלו שקל אחד. יוצא שכביכול מלכתחילה כל אחד שילם 9 שקלים.
עכשיו אם ככה, כל אחד כאילו שילם 9 שקלים על ההתחלה, ז"א ביחד הם שילמו 27, ואצל המלצרית עוד 2 שקלים. ביחד זה יוצא 29. לאן נעלם השקל האחרון? D:

נערך לאחרונה:
אז הוא יקבל 4. הוא לא יכול לבקש מהשופט איזה עונש לקבל 😃
אם כבר - התשובה של EMZ הכי טובה לחידה הזאת.

גם אני לא מסכים איתך,
לדעתי יותר יהיה מדוייק להגיד לשופט "אני רוצה 8 שנות מאסר"

לא מסכים.

או שהוא לא אומר כלום (ואז הוא לא משקר ולא דובר אמת), או שהוא אומר מה ש-EMZ אמר (ואז הוא גם משקר וגם דובר אמת).

כל הקטע פה זה שהוא חייב להגיד משהו.

וגם התשובה של EMZ נכונה.

---------- התגובה התווספה ב 14:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:16 ----------

חידת השקל המסתורי :
אוקיי, אני מציג בפניכם חידה לא רעה שלא קלה לפתרון. מקווה שימצאו פה כאלו שיביאו פיתרון.
ובכן, החידה הולכת ככה.
פתאום ברגע זה מגיע מנהל המסעדה ולוחץ יד לאחד החבר'ה. מתברר שהם מכירים. ברגע זה הוא אומר למלצרית להוריד מהחשבון 5 שקלים.
היא נותנת לכל אחד שקל. ונשארים לה 2 שקלים. את שני השקלים היא לא יכולה לחלק ב3 אז היא לוקחת אותם לעצמה כטיפ.
עכשיו, אם החבר'ה שילמו כל אחד 10 שקלים ואחר"כ קיבלו שקל אחד. יוצא שכביכול מלכתחילה כל אחד שילם 9 שקלים.
עכשיו אם ככה, כל אחד כאילו שילם 9 שקלים על ההתחלה, ז"א ביחד הם שילמו 27, ואצל המלצרית עוד 2 שקלים. ביחד זה יוצא 29. לאן נעלם השקל האחרון? D:
הוא לא נעלם.
המסעדה קיבלה 25 שקל במקום 30 (כי הבעלים נתן בעצם 5 שקל הנחה) פלוס 2 שקל למלצרית = 27 שקל.

וגם התשובה של EMZ נכונה.

חידת השקל המסתורי :
ובכן, החידה הולכת ככה.

לא נעלם שום שקל

הבחורים שילמו 30 .. 10 כל אחד
המנהל הוריד חמש.. 25 לא מתחלק ב 3

בגודל.. יצא שאחד מהם שילם יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית