--אשכול החידות-- כי לחשוב גם צריך!

• פותח/ת השרשור
ורי

הינה חידה קצת יותר קשה הייתי אומר.
יש לנו 12 אבנים.
אחת מהן שוקלת משקל שונה.
אנחנו לא יודעים אם היא כבדה יותר או קלה יותר!

איך באמצעות שלוש שקילות נגלה מי היא המזוייפת ואם היא קלה יותר או כבדה יותר?

מוניטין כבד מגיע למי שפותר את החידה!
לא משנה =]

נערך לאחרונה:
הינה חידה קצת יותר קשה הייתי אומר.
יש לנו 12 אבנים.
אחת מהן שוקלת משקל שונה.
אנחנו לא יודעים אם היא כבדה יותר או קלה יותר!

איך באמצעות שלוש שקילות נגלה מי היא המזוייפת ואם היא קלה יותר או כבדה יותר?

מוניטין כבד מגיע למי שפותר את החידה!

הצלחתי לפתור אתזה ל2-3 מצבים ספציפיים אבל לא לכל המצבים 😵
זה קשה

התשובה הזאת לא נכונה.
הוא אמר שכל מטבע שוקל 10 ג' ולא אמר כמה שוקל המטבע המזוייף.
אז מי אמר שהמשקל יהיה 549 ולא 559? או 570? או 560?
אם הוא היה אומר כמה שוקל המטבע המזוייף אז החידה הייתה קלילה כי גם אני חשבתי על הדרך שאתה פטרת אותה אבל הבנתי שזה בלתי אפשרי כל עוד אנחנו לא יודעים מה משקל המטבע המזוייף.

הוא אמר.. 9 גרם למטבע מזוייף

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז חשבתי על השיטה הזו לפתירת החידה:
ישנם 12 מטבעות(כמובן שאחד מזוייף), נחלק את המטבעות ל 3 קבוצות.
1 2 3 4 5 6 7 8
1 2 3 8 4 9 10 11
1 4 7 10 3 6 9 12
הסבר:
1234 = 5678
יוצא שזה 9 או 10 או 11, ומפה אתם כבר תבינו בעצמכם מי יותר גדול.
אם 1234<5678
אז זה מן הסתם אחד מ-1234
וכבר מהשקילות הבאות תבינו לבד מי מזוייף, לא צריך להפעיל יותר מידי את המחשבה.
אם 1234>5678
אז זה מן הסתם אחד מ-5678
file_0_original.jpg

יש לי אחת: בנאדם מת והגיע לחדר ממנו יש שתי יציאות - אחת לגן עדן והשנייה לגיהנום. יש שני שומרים - אחד תמיד משקר והשני תמיד אומר אמת. הבנאדם לא יודע מי הוא מי. מה השאלה שהוא צריך לשאול כדי להגיע לגן העדן בוודאות?

חבר'ה חבר'ה!! החידה עדיין לא פתורה 👹

0000
0001
0011
0111
1111
1000
1100
1110
0010
0110
1010
0100
0101
וכן הלאה

---------- התגובה התווספה ב 07:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 07:05 ----------

אגב מה עם החידה של השקים שאחד מזוייף?

לא. כל הקטע שהשולחן מסתובב, אתה לא יכול להחליט ללחוץ 0001 ואז 0010 ואז 0100, יכול להיות שהשולחן יסתובב בצורה כזו שכל פעם שתלחץ על כפתור אחד זה יהיה אותו אחד 0001.
כנ"ל עם 1010 ו-0101 ושאר הדברים.

מסקנה - אתה יכול להחליט ללחוץ על כולם, ללחוץ על 3, ללחוץ על 2 סמוכים, ללחוץ על 2 נגדיים, או ללחוץ על אחד. אבל אתה לא יכול להחליט על איזה ללחוץ \ באיזה צורה ללחוץ למשל 1011 ואז 0111, כי אתה לא יודע איך הוא יסתובב.

ובהתחלה המתגים נמצאים כולם במצב אקראי כן? זאת אומרת שאם תיכנס ותלחץ על כולם, האור לא יידלק נכון?
נכון

אוקיי, אז חשבתי על השיטה הזו לפתירת החידה:
ישנם 12 מטבעות(כמובן שאחד מזוייף), נחלק את המטבעות ל 3 קבוצות.
1 2 3 4 5 6 7 8
1 2 3 8 4 9 10 11
1 4 7 10 3 6 9 12​

הסבר:
1234 = 5678
יוצא שזה 9 או 10 או 11, ומפה אתם כבר תבינו בעצמכם מי יותר גדול.
אם 1234<5678
אז זה מן הסתם אחד מ-1234
אם 1234>5678
אז זה מן הסתם אחד מ-5678
file_0_original.jpg

רואים שחיפשת בגוגל כי אני שאלתי על אבנים ולא על מטבעות וגם התשובה שלך לא נכונה.
מה שמצחיק זה שהעתקת את מה שרשמו בגוגל ואפילו לא הבנת אותו LOL
בוא ניקח את ההסבר שלך:
1234<5678
מאיפה אתה יודע באיזה קבוצה הוא? אני אמרתי שהוא יכול להיות קל יותר או כבד יותר.

יש לי אחת: בנאדם מת והגיע לחדר ממנו יש שתי יציאות - אחת לגן עדן והשנייה לגיהנום. יש שני שומרים - אחד תמיד משקר והשני תמיד אומר אמת. הבנאדם לא יודע מי הוא מי. מה השאלה שהוא צריך לשאול כדי להגיע לגן העדן בוודאות?
" אם אני אשאל את השומר השני איפה השער לגהנום מה הוא יגיד לי?"

לא. כל הקטע שהשולחן מסתובב, אתה לא יכול להחליט ללחוץ 0001 ואז 0010 ואז 0100, יכול להיות שהשולחן יסתובב בצורה כזו שכל פעם שתלחץ על כפתור אחד זה יהיה אותו אחד 0001.

מסקנה - אתה יכול להחליט ללחוץ על כולם, ללחוץ על 3, ללחוץ על 2 סמוכים, ללחוץ על 2 נגדיים, או ללחוץ על אחד. אבל אתה לא יכול להחליט על איזה ללחוץ \ באיזה צורה ללחוץ למשל 1011 ואז 0111, כי אתה לא יודע איך הוא יסתובב.

רגע אבל שאלה, לאחר שאני לוחץ על כפתור זה יהיה כמו בשלט של הטלויזיה לדוגמא? (ז"א אם מישהו יבוא לשלט הוא לא ידע על מה לחצתי כי הוא חוזר למצב הראשוני)
או שהכפתורים הם בצורת מתגים? (ז"א שאם אני לוחץ על מתג אז מי שבא אחרי יכול לראות על איזה מתג לחצתי כי הוא נשאר בצורה האחרונה שלחצתי עליו)

זה חשוב.
אם זה מתגים אז התשובה שלי נכונה.

רגע אבל שאלה, לאחר שאני לוחץ על כפתור זה יהיה כמו בשלט של הטלויזיה לדוגמא? (ז"א אם מישהו יבוא לשלט הוא לא ידע על מה לחצתי כי הוא חוזר למצב הראשוני)
או שהכפתורים הם בצורת מתגים? (ז"א שאם אני לוחץ על מתג אז מי שבא אחרי יכול לראות על איזה מתג לחצתי כי הוא נשאר בצורה האחרונה שלחצתי עליו)

זה חשוב.
אם זה מתגים אז התשובה שלי נכונה.
כתבתי - לא ניתן לראות (\לחוש\לשמוע\לקבל מידע מגופים זרים במסרים של התת-מודע בפסיכוקינזיס) מה המצב של המתגים.

אתה יכול להניח שהם כמו כפתורים של שלט \ מקלדת אם זה עושה לך טוב 🤘

הוא אומר לשומר הימני "תשאל את השומר לידך איפה זה גן עדן ותגיד לי" אם השומר ענה בצד שמאל והשומר אמר לך שזה בימין אז אתה יודע שזה בשמאל כי הוא שיקר לך.
אם השומר ענה שזה בשמאל והשומר גם אמר לך שהוא אמר לו שמאל ז"א שזה בימין כי השומר הראשון שיקר וזה שהעביר לך הוא הדובר אמת. 🖕

---------- התגובה התווספה ב 11:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:20 ----------

אתה יכול להניח שהם כמו כפתורים של שלט \ מקלדת אם זה עושה לך טוב 🤘
זה פרט מאוד חשוב!

הוא אומר לשומר הימני "תשאל את השומר לידך איפה זה גן עדן ותגיד לי" אם השומר ענה בצד שמאל והשומר אמר לך שזה בימין אז אתה יודע שזה בשמאל כי הוא שיקר לך.
אם השומר ענה שזה בשמאל והשומר גם אמר לך שהוא אמר לו שמאל ז"א שזה בימין כי השומר הראשון שיקר וזה שהעביר לך הוא הדובר אמת. 🖕

---------- התגובה התווספה ב 11:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:20 ----------

זה פרט מאוד חשוב!

אתה לא יכול לשמוע את התשובות של שניהם. תחשוב עוד קצת.😣

• פותח/ת השרשור
" אם אני אשאל את השומר השני איפה השער לגהנום מה הוא יגיד לי?"
אם הוא הולך לשקרן אז השקרן יגיד לו זה אצל השומר השני, אם הוא הולך לזה שאומר אמת אז הוא יגיד אצל השומר השני, ככה שלא נראה לי שענית נכון על החידה..

אם הוא הולך לשקרן אז השקרן יגיד לו זה אצל השומר השני, אם הוא הולך לזה שאומר אמת אז הוא יגיד אצל השומר השני, ככה שלא נראה לי שענית נכון על החידה..

הוא צודק. בכל מקרה התשובה שהוא יקבל תהיה שקרית (אם הוא הולך מראש לשקרן, אז הוא ישקר לגבי תשובתו של דובר האמת ואם הוא ילך לדובר האמת אז הוא יגיד לו מה השקרן יגיד שזה כמובן שקר) ואז הוא יודע ללכת לדלת האחרת.

• פותח/ת השרשור
הוא צודק. בכל מקרה התשובה שהוא יקבל תהיה שקרית (אם הוא הולך מראש לשקרן, אז הוא ישקר לגבי תשובתו של דובר האמת ואם הוא ילך לדובר האמת אז הוא יגיד לו מה השקרן יגיד שזה כמובן שקר) ואז הוא יודע ללכת לדלת האחרת.
אבל הבעיה שהוא לא יודע מראש לאן הוא הולך, כי כמו שאמרת הוא לא יודע מי משקר ומי לא..

אבל הבעיה שהוא לא יודע מראש לאן הוא הולך, כי כמו שאמרת הוא לא יודע מי משקר ומי לא..

תעשה טבלה בוליאנית לשאלה שמשה הציג ותראה שלא משנה למי הוא הולך - הוא מקבל תשובה שקרית, ואז הוא יודע את האמת.

נערך לאחרונה:
מה שעניתי זה נכון במידה ואפשר לשמוע את שני המלאכים 😃
אתה אומר שאי אפשר לשמוע אותם אז זה כבר משהו אחר..

---------- התגובה התווספה ב 12:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:17 ----------

רגע אז לפי מה שמשה אמר אז המלאך יגיד לי ימין נגיד ואז מאיפה אתה יודע אם זה שמאל או ימין באמת?
אתה יכול לעשות את זה ביותר משאלה אחת?

מה שעניתי זה נכון במידה ואפשר לשמוע את שני המלאכים 😃
אתה אומר שאי אפשר לשמוע אותם אז זה כבר משהו אחר..

---------- התגובה התווספה ב 12:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:17 ----------

רגע אז לפי מה שמשה אמר אז המלאך יגיד לי ימין נגיד ואז מאיפה אתה יודע אם זה שמאל או ימין באמת?
אתה יכול לעשות את זה ביותר משאלה אחת?

שאלה אחת בלבד. השאלה שמשה הציג: "מה יגיד לי המלאך השני אם אשאל אותו איפה הדלת לגיהנום?"
אם נפלת על המלאך דובר האמת, אז הוא יגיד לך את האמת לגבי מה שהמלאך השקרן יגיד, כלומר קיבלת את התשובה הלא נכונה (מאחר ושאלת איפה הגיהנום, אז קיבלת למעשה את התשובה הנכונה לשאלה האמיתית שלך - איפה גן העדן).
אם נפלת על השקרן, אז הוא ישקר לך לגבי תשובתו של דובר האמת, כלומר קיבלת שוב את התשובה הלא נכונה (ששוב, מבחינתך היא התשובה הנכונה בעצם לגבי מה שבאמת מעניין אותך).

נכון
אפשר גם ללחוץ על כל ה4, וצריך את זה כדי לפתור.
חידה לא קלה בכלל, אגב.

• פותח/ת השרשור
דרך I:
אני: מה יגיד לי המלאך השני אם אשאל אותו איפה הדלת לגיהינום?
מלאך האמת: הוא יגיד לך שאצלי נמצאת דלת הגיהינום.
דרך II:
מלאך השקר: הוא יגיד לך שאצלו דלת הגיהינום.

אני אישית לא הבנתי איפה הCATCH פה.. :| עדיין לא הבנתי למה זאת התשובה הנכונה 😳 משחק מילים מטופש חח..

דרך I:
מלאך האמת: הוא יגיד לך שאצלי נמצאת דלת הגיהינום.
דרך II:
מלאך השקר: הוא יגיד לך שאצלו דלת הגיהינום.

אני אישית לא הבנתי איפה הCATCH פה.. :| עדיין לא הבנתי למה זאת התשובה הנכונה 😳 משחק מילים מטופש חח..

חשבתי שלפי החוקים שלך צריך לחכות קודם שהחידה הלא פתורה האחרונה תיפתר, וגם שאסור ללכת ולחפש באינטרנט פתרונות.

ואני גם מחכה לתשובה בפוסט האחר שפתחת על הפרדוקסים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית