הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פריצת דיסק ועבודה על חזה

sandrik

משתמש פעיל
492
3
נק' מוניטין:
185
492
3
בוקר טוב,
מתאמן שעבר בעבר 2 פריצות דיסק וכעט מנוי בחדר כושר מעוניין לעבוד על שרירי החזה - מה התרגילים המומלצים שיפגעו הכי פחות בעמוד השדרה שלו?

תודה רבה:)

פריצות דיסק באיזה חוליות? מה נעשה לאחר הפריצות דיסק? כמה זמן עבר מאז הפריצה האחרונה? האם 2 הפריצות היו באותו המקום?
קצת יותר פרטים.

• פותח/ת השרשור
הפריצה התרחשה לפני 7 שנים ב2 מקומות שונים,
בין L5 וL4
ובין L5 ו S1

המתאמן לא עבר ניתוח- רק פיזיוטרפיה, ומאז לא התאמן בחדר כושר אלא רק בשחיה

בגדול נדרשים עוד פרטים וזה יהיה דיי לא אחראי להמליץ משהו למישהו שאינך מכיר, ולא ראית מעולם.
עם כל הפרטים שסיפקת כרגע, ואני לא לוקח על ההמלצות שלי כל אחריות:
הייתי עובד איתו על כל דבר שלא מערב רוטציה בעמ"ש או לחץ תוך ביטני ברמה גבוהה.
הכוונה שאפשר לעשות לחיצת חזה וכמעט כל שאר התרגילים בחדר הכושר אבל להתחיל ממצב מבוקר, משקל קל ולהקפיד על טכניקה נכונה ומשם לעלות בהדרגה. אפשר גם לשלב סקוואט ודדליפט, בהנחה שאת יודעת איך להסביר, להדגים ולבצע את הטכניקה בצורה נכונה ושוב להתחיל ממשקל קל ולעלות בהדרגה, ולקחת זמן וסבלנות ולא להתחיל לקפוץ ב-5 ק"ג כל אימון. לשאול את המתאמן איך הוא מרגיש לאחר כל סט ולבדוק את מצבו ושלומו.
בהצלחה.

בן כמה המתאמן?
אם הוא צעיר כניראה שזה לא פריצת דיסק קלאסית ויכול להיות שהיה לו דיסקלסיפיקציה. לי היה את זה כשהייתי קטן וזה עבר לי.
ואם הוא מבוגר, יכול להיות ששחייה דווקא תהיה צורת אימון טובה מאוד, בתנאי שהוא יודע לשחות את כל הסיגנונות, והטכניקה שלו טובה. (על פרפר אפשר לוותר)

נערך לאחרונה:
בן כמה המתאמן?
אם הוא צעיר כניראה שזה לא פריצת דיסק. כשהייתי קטן היה לי איזה מיקרה נדיר, אבל לא פריצת דיסק.
יכול להיות שזה גם מה שהיה למתאמן.
ואם הוא מבוגר, יכול להיות ששחייה דווקא תהיה צורת אימון טובה מאוד.

נכון, זה הרי ידוע שלצעירים אין פריצות דיסק, הם חסינים ויודעים בדיוק בין אילו חוליות "כואב להם".
חשבת אולי שאם בן אדם מגיע ואומר בדיוק בין אילו חוליות היה לו את פריצת הדיסק, הוא הלך ונבדק בצילום רנטגן לדוגמה?

נכון, זה הרי ידוע שלצעירים אין פריצות דיסק, הם חסינים ויודעים בדיוק בין אילו חוליות "כואב להם".
חשבת אולי שאם בן אדם מגיע ואומר בדיוק בין אילו חוליות היה לו את פריצת הדיסק, הוא הלך ונבדק בצילום רנטגן לדוגמה?

בפרוטוקול הרפואי שלי רשום בידיוק איפה היית לי פריצת דיסק.
אם אני לא טועה פעם אחת זה היה בין 2-3 ופעם אחת בין 3-4 או משהו בסיגנון.

אם רשום ועשו לך בדיקות בשביל לממש את הטענה הזו, אז הייתה לך פריצת דיסק. אם היא הסתדרה "מעצמה" בגלל שעדיין גדלת, אולי - אבל זה לא אומר שלא הייתה לך אחת כזו.

אם רשום ועשו לך בדיקות בשביל לממש את הטענה הזו, אז הייתה לך פריצת דיסק. אם היא הסתדרה "מעצמה" בגלל שעדיי גדלת, אולי - אבל זה לא אומר שלא הייתה לך אחת כזו.

אני לא יודע בידיוק מה היה לי, הייתי קטן אז, אבל אני יודע שזה היה משהו מאוד מאוד נדיר והייתי בין המיקרים הראשונים בארץ שזה קרה.
מה שאני יודע שהייתה לי דיסקלסיפיקציה, ואולי בגלל זה נוצרה לי פריצת הדיסק.

אני לא יודע בידיוק מה היה לי, הייתי קטן אז, אבל אני יודע שזה היה משהו מאוד מאוד נדיר והייתי בין המיקרים הראשונים בארץ שזה קרה.
מה שאני יודע שהייתה לי דיסקלסיפיקציה, ואולי בגלל זה נוצרה לי פריצת הדיסק.
אה, אם זה נדיר אז כנראה שאצל אף אחד מהצעירים עם פריצת דיסק זה לא פריצת דיסק, זה דיסקלסיפיקציה. 😣

מהספר של זציורסקי, יש פוזיציות שונות ועבור כל פוזיציה הלחץ על החוליות משתנה

הקובץ הראשון זה הלחץ כתלות במצב, אולי כדאי לעשות בנץ' עם רגליים קצת מורמות?

והחלק השני זה רוטינה שהם ממליצים פעמיים בשבוע למשך 15 דק' כדי לאושש את הדיסקים

קבצים מצורפים

• 1.bmp
    1 MB · צפיות: 186
  • 2.bmp
    KB 829.3 · צפיות: 138
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית