הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכניות עם דגש להיפרטרופיה (נפח גדול יותר?)

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
היי,

אני בשלבי סיום של התוכנית הליניארית - ודי מיציתי מתחילים הכשלים וכרגע לא נראה שיש יותר מדי להתקדם. ראיתי של אלכס פרסם בפוסט ספר
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17289

שהוא מפנה לאתר
http://www.ampedtraining.com/workouts

שם מוצגות מספר תוכניות.

לגבי התוכניות הללו: האם מישהו התנסה בהם? האם כדאי להתנסות באחת מהן לצורך מטרת פיתוח גוף ? (גם עכשיו יש פציעה באמה שאני מרגיש אותה במשקלים גבוהים בחתירה.

אני רוצה תוכנית עם נפחים גדולים להוריד משקלים להגביר חזרות (חלק מהתרגילים), להוסיף מסת שריר ואז לחזור לתוכנית כוח.

נ.ב. אני לא מדבר על השייקו 29 (או הרוטינות של הפאוורליפטרים) - אלא יותר על התוכניות של הבודיבילדינג.

נערך לאחרונה:
בלי קשר לשאלתך, אני חייב לציין שאני נהנה לקרוא את הפוסטים שלך ואת התגובות\שאלות שלך.

שאלות ברמה גבוהה ולא "איך עושים דדליפט", הבנה גבוהה ושפה יפה ומכובדת בתגובות.

מוניטין (באופן כללי) 😃

• פותח/ת השרשור
גם HB, גם היפרטרופיה, גם לא שייקו= אתה בילדר. תתחיל להזריק 😃

HB ✌️

לגביי שייקו לא שולל (וגם אשמח לשמוע מאנשים שעשו אותה)

עוד 1 שמדרדר פה לסמים 😃

בסוף כל ג'וינט עומד נסראללה

---------- התגובה התווספה ב 20:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:26 ----------

לסקול את הכופר!!!! 😵

חחח אני צריך משהו עם נפח מאוד גדול ומשקלים יותר קטנים - אני גם לוקח קצת מנוחה כמו שחיים ייעץ לי.

אני איש של כוח אבל אני צריך כדי להעביר את הפציעה וגם קצת "חופש" ולחזור לתוכנית כוח.

---------- התגובה התווספה ב 20:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:28 ----------

אני לא חושב שמישהו מהפורום הזה עשה את התוכניות האלה. זה פורום עם אוריינטציה ברורה לתוכניות כוח...

ברור לחלוטין - אבל זה פורום מנצח - אולי ככה נקטוף לפורום השני גם את השם (שיצא להם שלא בצדק) בזה 😃 לא שהם שווים משהו.

אבל ברצינות אני מחפש חיים כרגע תוכנית של להוריד עצימות - נפחים גבוהים - להוריד עצימות מהגוף להחלים במפרקים - לבצע אותה איזה חודש-חודשיים ואז לחזור ולעשות את הגלן או הטקסס לראשונה בחיי (ולעזאזל אני כבר 24!)

נערך לאחרונה:
אבל ברצינות אני מחפש חיים כרגע תוכנית של להוריד עצימות - נפחים גבוהים - להוריד עצימות מהגוף להחלים במפרקים - לבצע אותה איזה חודש-חודשיים ואז לחזור ולעשות את הגלן או הטקסס לראשונה בחיי (ולעזאזל אני כבר 24!)

אבל אני לא מבין למה אתה חושב שלהוריד עצימות ולעלות נפח זה הפתרון להחלמה. אני גם לא חושב שאחרי תוכנית נפח טובה של חודשיים יהיה לך כוח לעשות גלן או טקסס, אחרי תוכנית נפח טובה אתה תצטרך לקחת הפסקה כי הנפח גורם בסופו של דבר לעומס מצטבר.
אין בעיה לעשות עכשיו תוכנית נפח נחמדה כל עוד אתה מבין שנפח עלול דווקא להגביר את הפציעות שלך (או הרגישות).

תתחיל להזריק
סתם

פשוט תעלה נפח בצורה כזו או אחרת
יש הרבה תוכניות, אתה יכול לעבוד בבלוקים של נפח/עצימות
אם לא בוער לך ואתה מתאמן לכיף תנסה כל מני תוכניות מתקדמות יותר (שייקו, גלן פנדלי, WS, WS4SB)

בכל מקרה אחרי תוכנית כוח של 10-15 שבועות אתה חייב שבועיים קלים בד"כ להתאושש
ואחרי חודש נפח אתה צריך גם שבוע שבועיים קלים (מבחינת נפח לא מבחינת עצימות)
תעבור על תוכניות מתקדמות ותראה איפה נכנס בהם השלב של ההתאוששות

כמו שמוסבר ב PPST על הדואל פאקטור מודל (בתחילת הספר)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.

כאחד שלא עשה עדיין תוכניות כוח מתקדמות, באיזה תוכנית כדאי לי להתחיל? (כמו שרן אמר להיכנס בשלבי ההתאוששות)

בשביל כח יש צורך בעצימןת גבוהה שז"א מספר סטים נמוך אבל משקל כבד. ובשביל היפוטרופיה צריך יותר חזרות וסטים אבל משקל נמוך? זה כל העניין?

בשביל כח יש צורך בעצימןת גבוהה שז"א מספר סטים נמוך אבל משקל כבד. ובשביל היפוטרופיה צריך יותר חזרות וסטים אבל משקל נמוך? זה כל העניין?

לא,בשביל כוח אתה צריך להרים כבד, ולהתקדם על בסיס/ אימון אימון/שבועי /חודש וכו'.

אם אתה מתאמן מתחיל , ומתחיל עם ווליום גבוה, אתה מבזבז זמן גם אתה לא תתחזק הרבה, וגם ההיפרטרופיה תהיה לא מקסימלית או אפילו קרובה לזה(זה קשור אחד בשני).
מתאמן מתקדם צריך יותר נפח בשביל להתקדם כי אי אפשר להתקדם כל הזמן במשקלי עבודה, אז מוסיפים נפח בשביל ליצור עומס על הגוף ומזה נוצר הרושם ש"יותר חזרות זה יותר להיפרטרופיה".

---------- התגובה התווספה ב 22:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:41 ----------

פשוט תתן שבוע קל ואז תתחיל את התוכנית

על איזו תוכנית היית ממליץ למישהו שמעניין אותו רק היפרטרופיה(ויש לו כבר בסיס של משקלים)?

• פותח/ת השרשור
לא,בשביל כוח אתה צריך להרים כבד, ולהתקדם על בסיס/ אימון אימון/שבועי /חודש וכו'.

אם אתה מתאמן מתחיל , ומתחיל עם ווליום גבוה, אתה מבזבז זמן גם אתה לא תתחזק הרבה, וגם ההיפרטרופיה תהיה לא מקסימלית או אפילו קרובה לזה(זה קשור אחד בשני).
מתאמן מתקדם צריך יותר נפח בשביל להתקדם כי אי אפשר להתקדם כל הזמן במשקלי עבודה, אז מוסיפים נפח בשביל ליצור עומס על הגוף ומזה נוצר הרושם ש"יותר חזרות זה יותר להיפרטרופיה".

---------- התגובה התווספה ב 22:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:41 ----------

על איזו תוכנית היית ממליץ למישהו שמעניין אותו רק היפרטרופיה(ויש לו כבר בסיס של משקלים)?

זו בדיוק השאלה שלי....תבדוק את התשובה של משה בפוסט הזה

לא יודע
אני אהבתי את הגלן פנדלי
אבל תנסה כל מני, לדעתי כל תוכנית כוח עם נפח גדול תעשה את העבודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית