הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אחד המאמרים הכי מעניינים ואינפורמטיביים שקראתי

אני לא מבין למה אתם מתווכחים לגבי HIT או אימוני כוח, HIT וכל התכניות האלה נועדו בכלל לשפר את הfatigue , זה שיש בו מרכיב או שניים שקשורים להיפרטרופיה ועוזרים להגיע להיפרטרופיה לא אומר שהויכוח צריך להיות על זה.
אם כבר תתווכחו על HST ששם כל העקרונות המדעיים של גדילת סיבי השריר והעלייה במאסה אכן תקפים בה, כנגד העלייה במאסה מכיוון התכניות כוח למיניהן .
HIT ו HST הם דברים שונים לגמרי, אולי אפשר להרחיב לגבי ה HST או אלטרנטיבות אחרות לתכניות הכוח?

עד כמה שזכור לי, הוא לא מנסה להוכיח כל טענה שלו ב-PPST ע"י גיבוי מדעי, ובמקומות שאין כזה הוא לא מנסה מסתיר את זה. ראיתי בפורום שלו שאם תבקש רפרנסים למחקרים, אפשר לקבל אותם מ-Kilgore
אתה מוזמן לנסות 😛

בכל מקרה, זה בכלל לא משנה כי הקטע כרגיל הוצא מהקשרו, ואין לו שום קשר להיפרטרופיה.

לעבודה איטית באופן מכוון קוראים פיגור שכלי, או תסמונת דאון. גם ריצת מרתון יכולה להחשב כאימון קשה יותר, אבל זה לא אומר שיש קשר להיפרטרופיה.

יכול להיות שבשביל להראות כמו בילדר צריך להתאמן כמו אחד, אבל לא משנה מה תהיה צורת העבודה, משתנה הזמן תחת עומס לעולם לא יהיה משתנה בלתי תלוי.
הסיבה לבלבול הזה היא שיש קורלציה בין היפרטרופיה לבין זמן תחת עומס, והקורלציה קיימת מהסיבה הפשוטה שלוקח יותר זמן לעשות יותר עבודה.
כאשר פסאודו-מדענים מתייחסים לקורצליה כהוכחה לקשר נסיבתי, מתקבלות טענות כמו "יותר זמן תחת עומס גורם ליותר היפרטרופיה" או "שומן רווי גורם למחלות לב".

צר לי, אבל אתה לא מדבר על HIT
כת ה-HIT דוגלת בלעשות אימונים של סט אחד לכשל מוחלט, גם אם זה אומר 27 חזרות של סקוואט. כמובן שאין לזה שום קשר לעצימות והם חושבים שזה עצים כי זה קשה.
חשבתי שהכת הזאת מתה לפני שנים, אבל מסתבר שעדיין יש אנשים שלא איבדו תקווה.

אני לא יודע אם אתה צוחק או לא, אבל אם לא, אז זה מה שקורה כשקוראים קטעים מהספר בלי לקרוא את כולו.
ניסיתי להטריל, לא קראתי מה התחולל פה, אמרתי נזרוק משהו אולי זה יעבוד 😈

• פותח/ת השרשור
אז לפי מה שאתה אומר, אם אני עושה 250 חזרות של כפיפת מרפקים עם משקולת של 1 קילו, ומגיע לTotal failure אז עבדתי בעצימות גבוהה?
לא!!!! עבודה לכשל על משקל שאתה יכול לבצע 8-10 חזרות ראית פעם את דוריאן מתאמן? חח תגיד לי עם זה אנטנסיבי או לא

• פותח/ת השרשור
התכוונתי שאימוני HIT משפרים סבולת, אתה משפר עייפות ותשישות של מערכת העצבים, ורק שניים שלושה עקרונות שם תקפים להיפרטרופיה ספציפית
שטויות HIT לא משפר סיבולת ולא נעליים העקרון מאחורי HIT זה muscular overload על מנת לגרות גדילה. האימונים הם קצרים אינטנסיבים והדגש הוא לעבוד כבד!!!! בטווחים של 8-10 חזרות לכשל מוחלט כשל זה כאשר אתה מבצע תרגיל והמשקל נתקע באמצע החזרה ואתה כבר לא יכול לדחוף אותו בעצמך. זאת אחת השיטות הקשות ביותר ואחת עם התוצאות הטובות ביותר שיצא לי לעבוד (ועשתי הרבה). הרבה פה פשוט בכלל לא יודעים מה זה ורגילים לעבודה קונבנציונאלית. אבל זה בכלל לא הדיון פה המאמר הוא לא על HIT להיפך המאמר והמחקרים שהוא מתבסס עליו מכוון לעבודה בווליום בינוני וזה בכלל לא קשור ל HIT

אדימניה נראה לי שהדיון פה קצת מוצה. כל עוד אתה לא משתמש באותן ההגדרות ובאותה השפה ביחס למונחים
ולא מבין שקטגורית 10 >5 ולכן פחות עצים לא תוכל להבין ובטח לא לשכנע אף בן אדם שקרא משהו בחיים שלו.

לא!!!! עבודה לכשל על משקל שאתה יכול לבצע 8-10 חזרות ראית פעם את דוריאן מתאמן? חח תגיד לי עם זה אנטנסיבי או לא

לא.
ראית פעם אותי מתאמן?

חח אתה בדיחה. אתה אפילו לא מבין את משמעות המילה Intensity.
אתה חושב שאם מישהו צועק וצורח אז הוא עושה עבודה אינטנסיבית.

איך אפשר להמשיך דיון עם בנאדם שלא יודע בכלל מה זה עצימות?😆

שטויות HIT לא משפר סיבולת ולא נעליים העקרון מאחורי HIT זה muscular overload על מנת לגרות גדילה. האימונים הם קצרים אינטנסיבים והדגש הוא לעבוד כבד!!!! בטווחים של 8-10 חזרות לכשל מוחלט כשל זה כאשר אתה מבצע תרגיל והמשקל נתקע באמצע החזרה ואתה כבר לא יכול לדחוף אותו בעצמך. זאת אחת השיטות הקשות ביותר ואחת עם התוצאות הטובות ביותר שיצא לי לעבוד (ועשתי הרבה). הרבה פה פשוט בכלל לא יודעים מה זה ורגילים לעבודה קונבנציונאלית. אבל זה בכלל לא הדיון פה המאמר הוא לא על HIT להיפך המאמר והמחקרים שהוא מתבסס עליו מכוון לעבודה בווליום בינוני וזה בכלל לא קשור ל HIT

8-10 זה לא כבד.

זה כבד:
scotts-liver-cropped.JPG

אתה מדבר לאורך כל הדיון לעבודה עם נפח בינוני
לעומת כל השאר שמדברים על עבודה עם נפח קטן ועצימות גבוה

אני מסכים למטרות היפרטרופיה כשאתה מתאמן בינוני - מתקדם אתה צריך להעלות את הנפח באמת
וכך יוצא שאתה עובד בטווחים של 8 חזרות, או 5X5 אקרוס

ככה שאלה שתוקפים אותך סתם מנסים להתנגח לדעתי
אתה צודק בגישה שלך, אבל במאמר הוא באמת מקשקש לא מעט

אתה מדבר לאורך כל הדיון לעבודה עם נפח בינוני
לעומת כל השאר שמדברים על עבודה עם נפח קטן ועצימות גבוה

אני מסכים למטרות היפרטרופיה כשאתה מתאמן בינוני - מתקדם אתה צריך להעלות את הנפח באמת
וכך יוצא שאתה עובד בטווחים של 8 חזרות, או 5X5 אקרוס

ככה שאלה שתוקפים אותך סתם מנסים להתנגח לדעתי
אתה צודק בגישה שלך, אבל במאמר הוא באמת מקשקש לא מעט

רן, זה יותר מזה. הוא מדבר על לעשות 8 -10 חזרות + time under tension שזה אומר שהוא אפילו לא עובד ב-RM8-10, אלא יותר לכיוון ה-RM12-15 ובאופן מלאכותי מאריך את הסט ונכשל בחזרה העשירית. איך אפשר לקרוא לזה "עצימות"? כשאתה מתאמן בינוני אתה באמת לוקח 85-90% מה-RM5 שלך (שזה פחות או יותר RM8) ועושה 5X5, אבל מדברים כאן על עצימות עוד יותר נמוכה, בעוד השם של התכנית הוא "High intensity training".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית