הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרוטוקול פציעות

Selotep

משתמש קבוע
1,787
2
נק' מוניטין:
105
1,787
2
קראתי את הפרוטוקול וצצו אצלי שאלות אז ככה אני כבר 3 שבועות אם פציעה בגב בצד שמאל
אני רוצה להבין איך בדיוק קרח עוזר להחלמד? הייתי אצל רופא והוא אמר שכדאי לחמם את המקום.
אם אני לא יכול לעשות סקוואט גם אם מוט ריק מרב כאבים מה עלי לעשות?

צריך להזרים דם למקום וזאת הפעולה שקרח יעשה.
אם אתה לא יכול לעשות סקוואט תעשה תרגיל אחר

לא, קרח לא מזרים דם - ההפך, הוא מוריד.
זה משהו כמו: חימום מזרים דם למקום, קרח מוריד את הדלקות המקומיות ומפחית נפיחות וכו, ואז חימום שוב מזרים דם חדש ושוב קרח מוריד דלקות וחוזר חלילה.

לי זה היה חלק בלתי נפרד מהטיפול בפציעות

חשוב גם כן להשתמש בקרח. לאורך כל השלבים אחרי הפציעה ואחרי כל אימון. בסבבים של 20 דקות עם קרח ו 20 דקות בלי קרח. בהתחלה הרבה פעמים ביום ולאחר מכן לרדת פעם בבוקר, אחרי אימון ולפני השינה. קרח הוא החבר הכי טוב שלך במקרה של פציעה. הוא מונע דלקות ומוריד נפיחות ובאותו הזמן מזרים דם למקום הפצוע. אל תשתמש בקרח יותר מ 20 דקות רצוף, זה עלול להזיק יותר מלהועיל.

מתוך הפרוטוקול

• פותח/ת השרשור
חשוב גם כן להשתמש בקרח. לאורך כל השלבים אחרי הפציעה ואחרי כל אימון. בסבבים של 20 דקות עם קרח ו 20 דקות בלי קרח. בהתחלה הרבה פעמים ביום ולאחר מכן לרדת פעם בבוקר, אחרי אימון ולפני השינה. קרח הוא החבר הכי טוב שלך במקרה של פציעה. הוא מונע דלקות ומוריד נפיחות ובאותו הזמן מזרים דם למקום הפצוע. אל תשתמש בקרח יותר מ 20 דקות רצוף, זה עלול להזיק יותר מלהועיל.

מתוך הפרוטוקול
ההיגיון הפשוט שלי אומר שמתי שקר הדם מתחיל לשרום לאט יותר, חוץ מיזה אני מעדיף להקשיב לרופא שלמד משו בחיים שלו מאשר הזה שרשם את הפרוטוקול הזה

---------- התגובה התווספה ב 09:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:29 ----------

ולגי משחת וולטרן זה יכול לעזור לי?

בתור התחלה, תקשיב למי שאתה רוצה.

יש שיטה ידועה בעולם הספורט שנקראת (RICE (Rest, Ice, Compression and Elevation. היא לא הומצאה ע"י הבחור שכתב את הפרוטוקול הזה.

קרח עוזר ב-3 דרכים:
1. מקטין את הכאב.
2. מקטין את הנפיחות.
3. מקטין את זרימת הדם וכך מזרז החלמה של דלקות.

את הקרח שמים במרווחים של 20 דקות - חצי שעה (אפשר גם יותר), במשך 15-20 דקות.
אם תשים קרח למשך זמן מרובה (מעל 20 דקות) היעילות יורדת ויכול להגרם נזק לעור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית