הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקות הדם שלי

-=ALX=-

משתמש קבוע
1,927
5
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,800
1,927
5
הגיעו בדיקות הדם שלי, יש לי מספר הערות\שאלות:

1. ויטמין D יצא לי 70 , אם כך אין לי צורך בתיסוף, נכון?

2. HDL עלה ל52 כאשר בבדיקות קודמות(2003,2001) היה 30:) , הגיוני מאחר והעליתי את פרופורציית השומן ל40 אחוז בתזונה לפרקים די ארוכים

טריגליצרידים ירדו מ160-170 ל 84

LDL עלה מ100 ל120 , זה הגיוני? הרי הSMALL DENSE LDL היה אמור לרדת ואז...למה עלייה אם כך?

TOTAL עלה גם מ170 ל 190

3. מה שמדאיג אותי:

UREA 45 (גבול עליון 43)
CREATININE 1.22 (גבול עליון 1.17)

ALBUMIN 5.27 (גבול עליון 5.2)

להתחיל לדאוג?

יש עוד משהו שכדאי לשים לב אליו?

תודה

זו בדיקה אחרי הדיאטה נכון?
יכול להיות שהvldl ירד והLDL הגדול יותר עלה. תתקן אותי אם אני טועה אבל עליית הצריכה של שומן ושומן רווי בפרט מעלה hdl וגם LDL .

• פותח/ת השרשור
כן בדיקה אחרי הדיאטה

אני יודע שזה מעלה HDL אבל לא הייתי בטוח לגבי LDL, אם הצריכה של שומן רווי מורידה VLDL אז LDL יעלה רק אם הגופים הגדולים יעלו ...אם זה ככה אז הכל הגיוני

בדיקה מדהימה. אתה ניסוי מהלך. זה מדהים כמה הפרופיל שומנים שלך השתנה.
בכמה זמן זה קרה?
ואל תדאג לגבי מה שיצא מחוץ לנורמה. זה קרוב לוודאי מאימונים ואכילה מרובה של חלבון.
אתה יכול לחזור על הבדיקה שוב בעתיד אם זה מדאיג אותך- אבל באמת שלא הייתי מייחס לזה יותר מידי חשיבות.

• פותח/ת השרשור
בדיקה מדהימה. אתה ניסוי מהלך. זה מדהים כמה הפרופיל שומנים שלך השתנה.
בכמה זמן זה קרה?
ואל תדאג לגבי מה שיצא מחוץ לנורמה. זה קרוב לוודאי מאימונים ואכילה מרובה של חלבון.
אתה יכול לחזור על הבדיקה שוב בעתיד אם זה מדאיג אותך- אבל באמת שלא הייתי מייחס לזה יותר מידי חשיבות.

תודה, בטח אעשה שוב בתקופת פגרה מאימונים
במיוחד כדי להרגיע את אימא שלי שמתפקדת לכל צורך מעשי כרופאה שלי

היא הייתה בהלם טוטאלי מפרופיל השומנים שלי ומאיך שהכירה את התזונה שלי לאחרונה

לצערי אין לי תשובה לכמה זמן לקח לזה לקרות
עשיתי 3 בדיקות דם: 2001, 2003(הפרש של כמעט שנתיים). לא התאמנתי באותה תקופה ולא שמרתי על תזונה בכלל אבל ממה שזכור לי מאוד נצמדתי לדרך המקובלת של תזונה, מעט מאוד שומן, המון פחמימה

אם הייתי יודע לפני שלושה חודשים מה שאני יודע היום, הייתי עושה בדיקת דם לפני תחילת החיטוב ...
התחלתי להתאמן ב2004 ולהתאמן יחסית ברצינות ב2008 ושם גם יותר לשמור על תזונה ולאכול יותר שומן מפעם...ככה שאני מעריך שלקח לזה בין 4 חודשים לשנתיים באופן גס להתרחש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית