הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט תזונה

Selotep

משתמש קבוע
1,787
2
נק' מוניטין:
105
1,787
2
טוב אני כבר 3 שבועות בחיטוב וירדתי עד עכשיו בסך הכל 2 קילו אני לא מבין מה הבעיה אני הייתי על 1900 קלוריות ועשיתי אימון משקולות+אירובי 4 פעמים בשבוע,אז החלטתי לבנות תפריט חדש.
בבקשה תעזרו לי אם התפריט, תבדקו אם בניתי אותה טוב.
תודה לעוזרים:victory:
אה ויש גם סקופ חלבון אם 28 גרם חלבון ככה שצריך להוסיף את זה שמה גם
בערך 140 קלוריות

קבצים מצורפים

• תפריט.PNG
    תפריט.PNG
    KB 13.2 · צפיות: 135
תגיד, אתה חושב שאנשים פה עובדים בשבילך? פרסמת שאלה לפני 3 שעות! אז למה להקפיץ?

אני די נגד AD במקרה שלך - יש לך אחוז שומן גובה יחסית (לפי מה שאני זוכר) אין סיבה אמיתית לבצע את הדיאטה הזאת.

מה שכן - כדאי להגדיל את הגירעון הקלורי בעוד 200-500 קלוריות. זה ישמע אולי טיפה הזוי אבל דווקא בחיטוב לא הייתי ממליץ לעשות אירובי עצים. (לא מדבר על שומן עיקש)

האירובי מניסיון פוגע בהתאוששות בין האימונים - מיותר לפי דעתי. אם אתה כ"כ רוצה להגדיל את הגירעון תאכל פחות.

• פותח/ת השרשור
הבנתי אבל מה אני כבר יכול להוריד מכאן בשביל לא לפגוע בכמות החלבון.
למשל אני מוריד את הלחם שזה 75 קלוריות ומה עוד כידאי להוריד כאן?
אה ושים לב שבתפריט החדש זה כבר 1700 קלוריות בערך,אתה בטוח שצריך להוריד עוד?

אם יש דבר שלא הייתי פוגע בו זה החלבון.

מה זה משאיר לנו? פחמימה ושומן. כרגע אמרתי לך שלא טוב דל פחמימה ודי הסכמת איתי - אז זה מוביל למסקנה שאנחנו רוצים להוריד בשומן לטובת הפחמימה.

כלל אצבע מקובל אולי זה 20% שומן בתפריט.

כלומר בתפריט של 1700 קלוריות יכול להספיק ~ 20% שומן (כ400 קלוריות)

אם כבר - אז למה להתעקש לא לעשות אירובי?
גם אירובי לא עצים (הליכה מהירה בקצב סביר) - במיוחד אצל גבר ששוקל 95 ק''ג - יגדיל את המוצאה הקלורית ולא יהיה צורך להגדיל את הגירעון הקלורי ולרעוב.
ועוד- 2 ק''ג בשלושה שבועות זה לא כזה גרוע.

• פותח/ת השרשור
טונה בשמן אני בטוח שזה לא כל 190 קילו אני בדרך כלל שופך את כל השמן .
וכל שאר המוצרים מכילים בתוכם גם שמן וחלבון ככה שאם אני יוריד משו אם שמן אני יוריד גם חלבון.

• פותח/ת השרשור
אם כבר - אז למה להתעקש לא לעשות אירובי?
גם אירובי לא עצים (הליכה מהירה בקצב סביר) - במיוחד אצל גבר ששוקל 95 ק''ג - יגדיל את המוצאה הקלורית ולא יהיה צורך להגדיל את הגירעון הקלורי ולרעוב.
ועוד- 2 ק''ג בשלושה שבועות זה לא כזה גרוע.
אין לי בעיה אם אורבי אני שורף בערך 200 קלוריות (לפי מה שכתוב בהליכון).
כן אני נאלץ להסכים איתך כי אני לא אוהב להרגיש רעב.
כמה קלוריות אני צריך להכניס ביום בתנאי שאני עושה הליכון (שורף 200 קלוריות) 3פעמים בשבוע ועושה תוכנית אימונים 5X5?

הכוונה לא כדאי לבצע אירובי עצים.

האימונים חשובים יותר בשמירה על מסת השריר (במקרה שלו אולי גם לעלות במסה השריר קצת - כמתאמן מתחיל\א.ש. גובה)

דווקא בחיטוב אימוני כוח חשובים וצריך לשמור על התאוששות טובה כדי שהם לא יפגעו.

האימונים גם ככה מספיק קשים ובחיטוב אפילו עוד יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הכוונה לא כדאי לבצע אירובי עצים.

האימונים חשובים יותר בשמירה על מסת השריר (במקרה שלו אולי גם לעלות במסה השריר קצת - כמתאמן מתחיל\א.ש. גובה)

דווקא בחיטוב אימוני כוח חשובים וצריך לשמור על התאוששות טובה כדי שהם לא יפגעו.

האימונים גם ככה מספיק קשים ובחיטוב אפילו עוד יותר.
אז כמו שאמרתי אני יוריד את הלחם ומהטונה אני שופך את השמן.
וחוץ מיזה אתה מעליב אותי בזה שאתה אומר שאני מתאמן מתחיל:(

נערך לאחרונה:
אין לי בעיה אם אורבי אני שורף בערך 200 קלוריות (לפי מה שכתוב בהליכון).
כן אני נאלץ להסכים איתך כי אני לא אוהב להרגיש רעב.
כמה קלוריות אני צריך להכניס ביום בתנאי שאני עושה הליכון (שורף 200 קלוריות) 3פעמים בשבוע ועושה תוכנית אימונים 5X5?
מה שכתוב על ההליכון זה בולשיט.
עדיף שתיעזר במחשבונים של הוצאה קלורית אם נורא מטריד אותך כמה בדיוק קלוריות אתה מוציא. לא מזמן Someone כתב באחת ההודעות שלו הערכה נחמדה (לא יודעת עד כמה מדויקת, תשאל אותו 😃 ) שהוצאה קלורית זה בערך משקל שלך כפול המרחק שהלכת/רצת...
לגבי כמה קלוריות אתה צריך להכניס - אני צריכה להזכר במאמר של החיטוב 😃 לא יכולה ככה בשליפה.
האמת שאם על 1900 קלוריות ביום הורדת 2 קילו בשלושה שבועות בלי לרעוב ולסבול יותר מדי הייתי נעזרת בסבלנות וממשיכה עוד כמה שבועות בקצב הזה (ומקפידה על אימונים ואירובי מתון אבל במשך סביר - לא 15 דקות הליכה איטית) כי אז הסיכוי שתתמיד ולא תישבר גדול יותר. אם אתה רוצה להאיץ תהליכים או לעשות פחות אירובי אז תוריד ל-1700 כמו שמונלייט אומר ותראה אם אתה מסתדר עם זה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה שכתוב על ההליכון זה בולשיט.
עדיף שתיעזר במחשבונים של הוצאה קלורית אם נורא מטריד אותך כמה בדיוק קלוריות אתה מוציא. לא מזמן Someone כתב באחת ההודעות שלו הערכה נחמדה (לא יודעת עד כמה מדויקת, תשאל אותו 😃 ) שהוצאה קלורית זה בערך משקל שלך כפול המרחק שהלכת/רצת...
לגבי כמה קלוריות אתה צריך להכניס - אני צריכה להזכר במאמר של החיטוב 😃 לא יכולה ככה בשליפה.
האמת שאם על 1900 קלוריות ביום הורדת 2 קילו בשלושה שבועות בלי לרעוב ולסבול יותר מדי הייתי נעזרת בסבלנות וממשיכה עוד כמה שבועות בקצב הזה כי אז הסיכוי שתתמיד ולא תישבר גדול יותר. אם אתה רוצה להאיץ תהליכים אז תוריד ל-1700 כמו שמונלייט אומר ותראה אם אתה מסתדר עם זה.
הבנתי, אז אני ישאיר את התפריט כמו שהו כי בסופו של דבר זה מגיע ל1700 קלוריות בערך אם החלבון.
לגביי חישוב הקלוריות אני לא חושב שזה נכון מה שSOMEONE אמר כי יש הבדל גדול בין זה שאתה רץ לבין זה שאתה הולך קיצר בנוסחזה שלו צריכה להיות גם זמן ככה שיצא מהיורות(לפי דעתי)

הבנתי, אז אני ישאיר את התפריט כמו שהו כי בסופו של דבר זה מגיע ל1700 קלוריות בערך אם החלבון.
לגביי חישוב הקלוריות אני לא חושב שזה נכון מה שSOMEONE אמר כי יש הבדל גדול בין זה שאתה רץ לבין זה שאתה הולך קיצר בנוסחזה שלו צריכה להיות גם זמן ככה שיצא מהיורות(לפי דעתי)
מהבחינה הזו דווקא יש היגיון: מהירות מקצרת את הזמן - כך שאתה יכול לעבור מרחק מסוים יותר מהר מאשר בהליכה. כלומר: אם אתה רץ אתה יכול באותו פרק זמן לעבור מרחק גדול יותר מאשר בהליכה. אז עדיין מרחק כן יכול להיות מדד להוצאת קלוריות 😃
אבל אני לא יודעת כמה זה מדויק באופן כללי. יש לך בכל מקרה גם מחשבון הוצאה קלורית באתר של גולינגו ואתה יכול להסתכל את ההערכה שהם נותנים.

אגב הייתי לוקחת בחשבון את מה שמונלייט אמר ומפחיתה קצת שומן מהתפריט ומוסיפה פחמימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית