תזונה ותוספים במקום סטרואידים קחו ויטמין די

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
הכותרת קצת מטעה כי גם ויטמין די הוא סטרואיד (הידעתם? ויטמין די מיוצר בגוף מכולסטרול).
בכל מקרה, מחקר חדש מראה שתוספת של 3300 יחב"ל ויטמין די גורם לעלייה ברמות הטסטוסטרון. עוד לא קראתי את המלא אבל זה האבסטרקט:

Horm Metab Res. 2010 Dec 10. [Epub ahead of print]
Effect of Vitamin D Supplementation on Testosterone Levels in Men.
Pilz S, Frisch S, Koertke H, Kuhn J, Dreier J, Obermayer-Pietsch B, Wehr E, Zittermann A.
Department of Internal Medicine, Division of Endocrinology and Metabolism, Medical University of Graz, Austria.
Abstract
The male reproductive tract has been identified as a target tissue for vitamin D, and previous data suggest an association of 25-hydroxyvitamin D [25(OH)D] with testosterone levels in men. We therefore aimed to evaluate whether vitamin D supplementation influences testosterone levels in men. Healthy overweight men undergoing a weight reduction program who participated in a randomized controlled trial were analyzed for testosterone levels. The entire study included 200 nondiabetic subjects, of whom 165 participants (54 men) completed the trial. Participants received either 83 μg (3 332 IU) vitamin D daily for 1 year (n=31) or placebo (n=23). Initial 25(OH)D concentrations were in the deficiency range (<50 nmol/l) and testosterone values were at the lower end of the reference range (9.09-55.28 nmol/l for males aged 20-49 years) in both groups. Mean circulating 25(OH)D concentrations increased significantly by 53.5 nmol/l in the vitamin D group, but remained almost constant in the placebo group. Compared to baseline values, a significant increase in total testosterone levels (from 10.7±3.9 nmol/l to 13.4±4.7 nmol/l; p<0.001), bioactive testosterone (from 5.21±1.87 nmol/l to 6.25±2.01 nmol/l; p=0.001), and free testosterone levels (from 0.222±0.080 nmol/l to 0.267±0.087 nmol/l; p=0.001) were observed in the vitamin D supplemented group. By contrast, there was no significant change in any testosterone measure in the placebo group. Our results suggest that vitamin D supplementation might increase testosterone levels. Further randomized controlled trials are warranted to confirm this hypothesis.​

השאלה מה ההשלכות בנטילת כל כך הרבה ויטמין די וניראה שהעליה לא כל כך משמעותית יחסית לשימוש בסטרואידים..

(from 10.7±3.9 nmol/l to 13.4±4.7 nmol/l; p<0.001)

השאלה מה ההשלכות בנטילת כל כך הרבה ויטמין די וניראה שהעליה לא כל כך משמעותית יחסית לשימוש בסטרואידים..

(from 10.7±3.9 nmol/l to 13.4±4.7 nmol/l; p<0.001)

שיפור בבריאות?

ואם אתה רוצה שהשינוי ייראה משמעותי תשתמש באחוזים. זו עלייה של 25%! 🚬🤪🚬

and free testosterone levels (from 0.222±0.080 nmol/l to 0.267±0.087 nmol/l; p=0.001)

זה חסר משמעות

total testosterone - זה לא מעניין כי זה לא באמת active

and free testosterone levels (from 0.222±0.080 nmol/l to 0.267±0.087 nmol/l; p=0.001)

זה חסר משמעות

total testosterone - זה לא מעניין כי זה לא באמת active

אבל מה עם זה משה?

לזה יש משמעות לא? (מינורית אבל WE)

a significant increase in total testosterone levels (from 10.7±3.9 nmol/l to 13.4±4.7 nmol/l; p<0.001)

אגב מזל טוב על מע' הצ'יטוטים 😃

הכותרת קצת מטעה כי גם ויטמין די הוא סטרואיד (הידעתם? ויטמין די מיוצר בגוף מכולסטרול).
בכל מקרה, מחקר חדש מראה שתוספת של 3300 יחב"ל ויטמין די גורם לעלייה ברמות הטסטוסטרון. עוד לא קראתי את המלא אבל זה האבסטרקט:

Horm Metab Res. 2010 Dec 10. [Epub ahead of print]
Effect of Vitamin D Supplementation on Testosterone Levels in Men.
Pilz S, Frisch S, Koertke H, Kuhn J, Dreier J, Obermayer-Pietsch B, Wehr E, Zittermann A.
Department of Internal Medicine, Division of Endocrinology and Metabolism, Medical University of Graz, Austria.
Abstract​

The male reproductive tract has been identified as a target tissue for vitamin D, and previous data suggest an association of 25-hydroxyvitamin D [25(OH)D] with testosterone levels in men. We therefore aimed to evaluate whether vitamin D supplementation influences testosterone levels in men. Healthy overweight men undergoing a weight reduction program who participated in a randomized controlled trial were analyzed for testosterone levels. The entire study included 200 nondiabetic subjects, of whom 165 participants (54 men) completed the trial. Participants received either 83 μg (3 332 IU) vitamin D daily for 1 year (n=31) or placebo (n=23). Initial 25(OH)D concentrations were in the deficiency range (<50 nmol/l) and testosterone values were at the lower end of the reference range (9.09-55.28 nmol/l for males aged 20-49 years) in both groups. Mean circulating 25(OH)D concentrations increased significantly by 53.5 nmol/l in the vitamin D group, but remained almost constant in the placebo group. Compared to baseline values, a significant increase in total testosterone levels (from 10.7±3.9 nmol/l to 13.4±4.7 nmol/l; p<0.001), bioactive testosterone (from 5.21±1.87 nmol/l to 6.25±2.01 nmol/l; p=0.001), and free testosterone levels (from 0.222±0.080 nmol/l to 0.267±0.087 nmol/l; p=0.001) were observed in the vitamin D supplemented group. By contrast, there was no significant change in any testosterone measure in the placebo group. Our results suggest that vitamin D supplementation might increase testosterone levels. Further randomized controlled trials are warranted to confirm this hypothesis.​
מה זה האתר בחתימה שלך? אתה קשור להקמה שלו?

נערך לאחרונה:
שקרן! אני לא רואה פה שלד סטרואידי! 😛
וגם קורטיזול הוא סטרואיד ואל תשכח מה הוא עושה לשריר 😃
nrc2196-f4.jpg

אגב, המרצה שלי לאנדוקרינולוגיה התגלתה כמומחית מספר 1 בארץ לחקר ויטמין D. קוראים לה ruth koren. אתה מוזמן לחפש. אני שוקל ממש בחיוב לעשות אצלה סמינריון או פרויקט.

אבל מה עם זה משה?

לזה יש משמעות לא? (מינורית אבל WE)

a significant increase in total testosterone levels (from 10.7±3.9 nmol/l to 13.4±4.7 nmol/l; p<0.001)

אגב מזל טוב על מע' הצ'יטוטים 😃

זה לא משנה ה total testosterone פחות חשוב מה FREE, מה שקובע זה הFREE כי הוא ה ACTIVE

זה גורם לי לרצות לקנות ויטמין די

כמה אנחנו צורכים בממוצע ביום מהאוכל (סתם מעניין אותי כי אין לי שמץ)
800 יחב"ל יעשו משהו? (הכדורים של ה 800) או שכדאי לקחת 2 כדורים מה שאומר 1600?

• פותח/ת השרשור
טוב, לא באמת התכוונתי שויטמין די הוא תחליף לסטרואידים בשביל מי שרוצה להתחרות בפיתוח גוף.
שנית, אלירן צודק זה לא ממש סטרואיד (זה ממקור סטרואידי).
בקיצור, זה רק עוד מחקר אחד שמראה שכדאי לבדוק את רמות הויטמין די שלכם, ואם יש לכם מחסור (סביר להניח) אז לדאוג לתקן אותו דרך חשיפה מבוקרת לשמש או תיסוף.

• פותח/ת השרשור
זה גורם לי לרצות לקנות ויטמין די

כמה אנחנו צורכים בממוצע ביום מהאוכל (סתם מעניין אותי כי אין לי שמץ)
800 יחב"ל יעשו משהו? (הכדורים של ה 800) או שכדאי לקחת 2 כדורים מה שאומר 1600?

הכמות שאנחנו צורכים באוכל היא זניחה. ויטמין די מיוצר בגוף כתגובה לחשיפת העור לשמש. תעשה בדיקת דם ותבדוק מה הרמות של ויטמין די שלך ואז תוכל לדעת מה לעשות וכמה לקחת בצורה מושכלת.

תודה,זה כל כך זול בויטהקוסט לעומת הארץ,פי 10 בערך,לא צוחק,הזמנתי 2 קופסאות של 300 כדורים של 2000 יחב"ל (מה שאומר רק 1 ביום - מספיק ליותר משנה וחצי) ב20 דולר חחח

אם במידה ויוצא לי שהרמה היא תקינה או קרובה לזה,זה עדיין בסדר לקחת עוד 2000 יחב"ל ביום?

• פותח/ת השרשור
תודה,זה כל כך זול בויטהקוסט לעומת הארץ,פי 10 בערך,לא צוחק,הזמנתי 2 קופסאות של 300 כדורים של 2000 יחב"ל (מה שאומר רק 1 ביום - מספיק ליותר משנה וחצי) ב20 דולר חחח

אם במידה ויוצא לי שהרמה היא תקינה או קרובה לזה,זה עדיין בסדר לקחת עוד 2000 יחב"ל ביום?

סביר להניח שכן. אלא אם אתה מציל בים או עובד כל היום בשמש בלי חולצה מסיבה אחרת.

הכמות שאנחנו צורכים באוכל היא זניחה. ויטמין די מיוצר בגוף כתגובה לחשיפת העור לשמש. תעשה בדיקת דם ותבדוק מה הרמות של ויטמין די שלך ואז תוכל לדעת מה לעשות וכמה לקחת בצורה מושכלת.
או אם אתה מתאמן קרוספיט 🤡

בנצרום,מה אתה אומר על הויטמין D של NSI שמומס בשמן?
ז''א הויטמין D הנוזלי,של ה2000 יחב''ל לטיפה.
לא כל טיפה היא בגודל דומה,לפעמים יוצאת טיפה גדולה ולפעמים קטנה,זה בסדר אם ביום יוצא לי לקחת
4000 יחב''ל רק מהטיפות?
מאיזו כמות של ויטמין D זה נחשב להרעלה?

• פותח/ת השרשור
בנצרום,מה אתה אומר על הויטמין D של NSI שמומס בשמן?
ז''א הויטמין D הנוזלי,של ה2000 יחב''ל לטיפה.
לא כל טיפה היא בגודל דומה,לפעמים יוצאת טיפה גדולה ולפעמים קטנה,זה בסדר אם ביום יוצא לי לקחת
4000 יחב''ל רק מהטיפות?
מאיזו כמות של ויטמין D זה נחשב להרעלה?

לא ניסיתי את ה- NSI בטיפות. תנסה שהטיפות יהיו תמיד באותו גודל. כלום לא יקרה אם פעם בכמה זמן תצא לך טיפה כפולה. יש מחקרים שמראים שכמות של 10,000 יחידות ליום היא לא מסוכנת, ככה שלא צריך להיות מודאגים. אבל בכל מקרה כדאי לעשות בדיקות תקופתיות כדי לודא שאתם באזור הנכון.

• פותח/ת השרשור
במדה ואני מתחיל את השימוש בויטמין די, לאזה תוצאות אפשר לצפות?

לרוב אין השפעות מידיות מורגשות. שמירה על ערכים נכונים מוריד את הסיכוי שלך לחלות בשלל מחלות כרוניות ומדבקות בטווח הארוך. זה כמובן גם משפיע לטובה על ספיגת סידן. אבל זה לא דברים שאתה תרגיש אחרי שבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית