הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התחלתי חיטוב היום צריך יעוץ

donofek

מושעה
222
1
נק' מוניטין:
14
222
1
אהלן התחלתי היום חיטוב
הנתונים שלי: גובה 181 משקל 83 אחוזי שומן משער בין 13-14
אני יודע שהאחוזים האלה די נמוכים אבל האחוזי שומן שלי יותר גבוהיים באיזור של הבטן והמותניים ואני מת להפטר מהם משהו כמו 16-17 שמה משהו שמציק לי ומת לשים לו סוף

אז ככה זה התפריט שלי, אין לי משקל בבית ככה שקצת קשה לי לחשב בידיוק גרמים ודברים בסגנון
בנוסף אני צריך עזרה עם החישוב של הערכים הסופיים
חלבונים:
קוטג' 3 אחוז
300 מל חלב
32 גרם אבקת חלבון
200 גרם חזה עוף
טונה במים
3 פרוסות פסטרמה
לפעמים חביתה / ביצים קשות מ3 ביצים

פחמימות:
6 פרוסות לחם קל
100 גרם אורז לבן

שומנים:
כף שמן זית
כף טחינה

שותה רק מים

אימונים 4 פעמים בשבוע חדר כושר ו120 דקות אירובי בשבוע

תמונות אני אצלם את עצמי מחר בבוקר ואעלה לפה
עצות לתפריט?

1.רוב הקלוריות בדיאטת אטקינס מגיעות משומן ולא מחלבון. הקשר בין אטקינס לפלאו ששניהם דיאטות דלות פחמימות יחסית.
2.למה שבנאדם יספור קלוריות וירעיב את עצמו כשהוא יכול לאכול עד שהוא שבע?(ואוכל שלרוב יותר טעים)-ומחינת תוצאות יראה את אותם תוצאות ואף טובות יותר (גם בריאותית).
3.גם אתה .

1. תקרא את אטקינס ואז תקרא את פלאו
2. לא תהיה רעב לא תרד במשקל, ככה פשוט. רוצה לאכול יותר? תשאר שמן.
3. תודה

1.אני לא יודע מאיפה מגיעות רוב הקלוריות בפלאו- אבל זו גם דיאטה דלת פחמימות, מאטקינס זה הרוב שומן והרבה חלבון.
2.ססמאות זה קל להמציא גם אטקינס יודע- תאכל כמה שאתה רוצה ותרד במשקל (באותיות הקטנות- רק תגביל פחמימות).

1. אם לא קראת אז למה אתה משוואה דברים שאין לך מושג על מה הם מתבססים?
2. בהצלחה עם זה.
3. אפילו בספר על אוגרים כמו AD יש לך תקופות של חיטוב ושל עלייה במסת השריר, מאזן שלילי VS חיובי.

1. תרצה או לא יש דמיון לא מבוטל בין הדיאטות- תקן אותי אם אני טועה בפלאו אוכלים בעיקר בשר ביצים ,שמנים כאלה ואחרים(חמאה, אבוקדו וכו') ירקות פירות שורשים וכו'. לא רואה הבדל כלכך משמעותי מאטקינס.
3. מה זה מוכיח? אתה לא תופס את הנקודה-ברור שאם אתה יורד במשקל אתה על מאזן שלילי , ואם אתה עולה במשקל אתה על חיובי.

1. תרצה או לא יש דמיון לא מבוטל בין הדיאטות- תקן אותי אם אני טועה בפלאו אוכלים בעיקר בשר ביצים ,שמנים כאלה ואחרים(חמאה, אבוקדו וכו') ירקות פירות שורשים וכו'. לא רואה הבדל כלכך משמעותי מאטקינס.
3. מה זה מוכיח? אתה לא תופס את הנקודה-ברור שאם אתה יורד במשקל אתה על מאזן שלילי , ואם אתה עולה במשקל אתה על חיובי.

אתה לא מתייחס למטרות של שני ה"דיאטות" הפלאו היא בכלל ראיה כללית על בראיות הגוף ולא ספציפית ירידה במשקל.
ברור שאדם שיורד במשקל יהיה על מאזן קלורי שלילי, השאלה איך הוא יגיע לזה. אתם מנהלים ויכוח קצת אילם. משה אומר שצריך להתרכז בלאכול פחות. אתה אומר תתרכז בלאכול חלבון ושומן.
אם אתה חושב על זה כך או אחרת, (ובלי קשר לבריאות אלה רק ההרזיה) אדם שיאכל פחות כנראה שיוריד את כמות הפחמימות שהוא אוכל.
אבל הדבר הכי חשוב פה זה שזה תלוי בהמון פרמטרים שונים! זה ויכוח שונה לחלוטין אם מדובר באדם בן 40 שלא מתאמן שיש עליו 30% שומן לילד בן 17 שרוצה קוביות. כל מה שדיאט הפלאו אומרת שברגע שתאכל כמו שאתה אמור לאכול בטבע אתה תגיע לאחוז שומן בריא שהגוף שלך אמור להיות בו. אף אחד לא מבטיח לך שם קוביות.
אז שניכם יכולים להיות 100% צודקים תלוי בהקשר ובאינדיבידואל.
ומשה: come to the dark side we have coconut and lard

😃😃😃

תמונות אני אצלם את עצמי מחר בבוקר ואעלה לפה
עצות לתפריט?

אני אומר לך את דעתי, אתה רזה. אני הייתי ממשיך עוד מאסה, פשוט מנסה לעשות את העליה פחות מהירה כדי לא לצבור המון שומן.
זה מבאס לקרוע את התחת ולרדת ל10% רק כדי לגלות שאתה שחיף מתחת.
תמשיך אימוני כוח (אם אתה לא עושה-תתחיל!) SS או לינארית ותאכל הרבה חלבון ושומן.
אני במקומך (ואני לא הייתי רחוק ממצבך לא מזמן) אוכל באזור ה3000 קל' ליום שרובם הגדול מגיע מחלבון (נניח 180-200 גרם) ושומן מהחי (תחלק שווה בשווה בין שומן לפחמימה - תלוי בסבילות שלך לפחמימות) ועושה SS. כשאתה מרגיש אתה ממש לא יכול ורוצה לעשות חיטוב, תמשיך עם האימוני כוח ותוריד פחמימות ושומן בהדרגה לאזור ה2200 קל' תשאר על 180 גרם חלבון.

אתה לא מתייחס למטרות של שני ה"דיאטות" הפלאו היא בכלל ראיה כללית על בראיות הגוף ולא ספציפית ירידה במשקל.
ברור שאדם שיורד במשקל יהיה על מאזן קלורי שלילי, השאלה איך הוא יגיע לזה. אתם מנהלים ויכוח קצת אילם. משה אומר שצריך להתרכז בלאכול פחות. אתה אומר תתרכז בלאכול חלבון ושומן.
אם אתה חושב על זה כך או אחרת, (ובלי קשר לבריאות אלה רק ההרזיה) אדם שיאכל פחות כנראה שיוריד את כמות הפחמימות שהוא אוכל.
אבל הדבר הכי חשוב פה זה שזה תלוי בהמון פרמטרים שונים! זה ויכוח שונה לחלוטין אם מדובר באדם בן 40 שלא מתאמן שיש עליו 30% שומן לילד בן 17 שרוצה קוביות. כל מה שדיאט הפלאו אומרת שברגע שתאכל כמו שאתה אמור לאכול בטבע אתה תגיע לאחוז שומן בריא שהגוף שלך אמור להיות בו. אף אחד לא מבטיח לך שם קוביות.
אז שניכם יכולים להיות 100% צודקים תלוי בהקשר ובאינדיבידואל.
ומשה: come to the dark side we have coconut and lard

😃😃😃

.

אטקינס היה רופא, לא תזונאי והוא נתן את הדיאטה למטופלים שלו בשביל לשפר את בריאותם(לצד ההרזיה כמובן). אני לא חושב שהמטרות שונות בשני הדיאטות האלו.
בכלל המטרה העיקרית של דיאטה דלת פחמימות(ורוויה בשומן) היא קודם כל שיפור הבריאות-אתה יכול לקרוא את המאמר הבא שמדבר על ה"אבא" של הדיאטות האלו
http://www.westonaprice.org/know-yo...ting-father-of-the-low-carbohydrate-diet.html

ברור שיש אנשים שונים וכו' הויכוח היה על כך שהוא טען שדיאטה כזאת היא גימיק ולא באמת עובדת בשטח.

כמו שאמרתי ואגיד זה עדיין גימיק.
אתה יכול לאכול 5 בורקסים ביום שווה ערך ל 1200 קל' ואת כל השאר להשלים במקור חלבון נטול פחמימה ושומן (או קרוב לכך) ותאבד ב % שומן.
מנגד אתה יכול לאכול חזה עוף יבש כל היום ולאבד את אותו המשקל, אבל מהחזה עוף אתה תהיה יותר שבעה וסביר להניח שיהיה לו יתרון בפן הביראותי כי הוא לא מכיל שומן טראנס לעומת בורקס.

כמו שאמרתי ואגיד זה עדיין גימיק.
אתה יכול לאכול 5 בורקסים ביום שווה ערך ל 1200 קל' ואת כל השאר להשלים במקור חלבון נטול פחמימה ושומן (או קרוב לכך) ותאבד ב % שומן.
מנגד אתה יכול לאכול חזה עוף יבש כל היום ולאבד את אותו המשקל, אבל מהחזה עוף אתה תהיה יותר שבעה וסביר להניח שיהיה לו יתרון בפן הביראותי כי הוא לא מכיל שומן טראנס לעומת בורקס.

הדברים לא סותרים אחד את השני . גם את תקרא לזה גימיק הוא עדיין עובד.

ד"א משה, אתה מניח ש1500 קלוריות של חזה עוף יביאו לאותה תוצאה בדיוק כמו 1500 קלוריות של בורקסים? או שראית איזה מחקר בנושא?(מלבד הנושא הבריאותי)

אני אומר שזה גימיק כי אין סיבה למנוע ממך מרכיב מזון כזה או אחר כאשר אתה בגירעון קלורי וכל ה"תאוריה" מאחורי הדיאטות הללו לא ממצה את מה שטוענים.
יש הרבה מחקרים על בקרה קלורית ממרכיבים שונים בין היתר ג'אנק פוד, פירסמתי עשרות בפורום מחקרים תנסה להריץ חיפוש.
בסופו של דבר הכל סביב קלוריות עד שזה מגיע למצב שאתה נלחם עם הגנטיקה שלך, שם הכללים משתנים בדיוק כמו שהם משתנים כאשר אתה לוקח חומרים.

ד"א משה, אתה מניח ש1500 קלוריות של חזה עוף יביאו לאותה תוצאה בדיוק כמו 1500 קלוריות של בורקסים? או שראית איזה מחקר בנושא?(מלבד הנושא הבריאותי)

כן, חוץ מזה שהגוף שלך לא מקבל ויטמינים , ותיהיה יותר רעב, אתה תקבל אותה תוצאה.
לא זוכר איפה קראתי מחקר על זה, אבל לדעתי זה מפה.

יש פה עוד שתי נקודות שאני רוצה להוסיף לדיון

1. לאוהבי פחמימה - לפחות כמוני. בAD (חיטוב) יותר קל לאכול פחות כי התפריט הוא לא מגוון - בשר, דגים ביצים גבינות וטחינה - משהו כזה - לתקופה קצרה יותר קל ליהיות במאזן שלילי (אם שמירה על כללי הדיאטה) מאשר דיאטה רגילה שכוללת פחמימות.

2. יש אשליה בAD במצב חיטוב של ירידת נוזלים גדולה יותר מדיאטות "רגילות" שכוללות פחמימות - שכאילו מורידים יותר.

• פותח/ת השרשור
שאלה קטנה- אחרי 8 יום שהתחלתי את החיטוב והיתי על 70-80 גרם פחמימה למשך 8 יום אתמול עשיתי העמסה של 400 גרם שיבולת שועל ועוד איזה כמה פרוסות לחם עם סקיפי
זה סבבה מותר לי אחרי כל כך הרבה זמן על כזאת כמות של פחמימה לתת העמסה נכון? כי אני מרגיש שדפקתי הכל:IZAVno6Ssw:

שאלה קטנה- אחרי 8 יום שהתחלתי את החיטוב והיתי על 70-80 גרם פחמימה למשך 8 יום אתמול עשיתי העמסה של 400 גרם שיבולת שועל ועוד איזה כמה פרוסות לחם עם סקיפי
זה סבבה מותר לי אחרי כל כך הרבה זמן על כזאת כמות של פחמימה לתת העמסה נכון? כי אני מרגיש שדפקתי הכל:IZAVno6Ssw:
אל תילחץ מזה. פשוט תמשיך בתפריט חיטוב שלך.
לדעתי כדאי לך לעשות העמסה אחת ל- 10 ימים או שבועיים ולא כל שבוע. אבל אם "העמסת" קצת יותר מדי מהמתוכנן לא קרה כלום, העיקר לא להתייאש ולא להמשיך לבלוס אלא להמשיך בתפריט חיטוב.
נכון לעכשיו מה שנכנס - נכנס. בהעמסה הבאה תחשב כמה קלוריות אתה רוצה להכניס ותעשה אותה טיפה יותר מתוכננת. "כמה פרוסות לחם עם סקיפי" זה לא בדיוק מדד לכמה אכלת כי "כמה" יכול להיות גם שתיים וגם שש, וסקיפי יכול להיות כף, או חצי צנצנת - אז לא מובן כמה בערך אכלת.

אני אומר שזה גימיק כי אין סיבה למנוע ממך מרכיב מזון כזה או אחר כאשר אתה בגירעון קלורי וכל ה"תאוריה" מאחורי הדיאטות הללו לא ממצה את מה שטוענים.
יש הרבה מחקרים על בקרה קלורית ממרכיבים שונים בין היתר ג'אנק פוד, פירסמתי עשרות בפורום מחקרים תנסה להריץ חיפוש.
בסופו של דבר הכל סביב קלוריות עד שזה מגיע למצב שאתה נלחם עם הגנטיקה שלך, שם הכללים משתנים בדיוק כמו שהם משתנים כאשר אתה לוקח חומרים.

להפך איזה סיבה יש לך לא לעשות את הדיאטה הזו? אם בדיאטה רגילה תצטרך להשאר רעב , ובדיאטה הזאת אתה אוכל עד שאתה מלא ומגיע לפחות לאותם תוצאות אם לא יותר.
מה טוענים ואיפה הוכח שזה לא עובד?
אני יחפש בפורום מחקרים.

אין פה כלל אצבע אני אגיד לך ככה... מניסיון אישי בAD בחיטוב רד ל50 גרם פחמימה מקסימום (כולל ירקות) ותעשה העמסה שבועית עם מה שבא לך. בלי לדפוק חשבון.

• פותח/ת השרשור
אל תילחץ מזה. פשוט תמשיך בתפריט חיטוב שלך.
לדעתי כדאי לך לעשות העמסה אחת ל- 10 ימים או שבועיים ולא כל שבוע. אבל אם "העמסת" קצת יותר מדי מהמתוכנן לא קרה כלום, העיקר לא להתייאש ולא להמשיך לבלוס אלא להמשיך בתפריט חיטוב.
נכון לעכשיו מה שנכנס - נכנס. בהעמסה הבאה תחשב כמה קלוריות אתה רוצה להכניס ותעשה אותה טיפה יותר מתוכננת. "כמה פרוסות לחם עם סקיפי" זה לא בדיוק מדד לכמה אכלת כי "כמה" יכול להיות גם שתיים וגם שש, וסקיפי יכול להיות כף, או חצי צנצנת - אז לא מובן כמה בערך אכלת.
זה היה 4 פרוסות לחם לבן מרוחות ב4 כפות סקיפי
400 גרם בשביל העמסה זה לא הרבה לא? במדריך לחיטוב מדובר על כמויות הרבה יותר גדולות של פחמימות בהעמסה

זה היה 4 פרוסות לחם לבן מרוחות ב4 כפות סקיפי
400 גרם בשביל העמסה זה לא הרבה לא? במדריך לחיטוב מדובר על כמויות הרבה יותר גדולות של פחמימות בהעמסה
הכנסתי את מה שאמרת למחשבון קלוריות (סקיפי זה חמאת בוטנים והנחתי שזה 100 גר' למרות שאולי 4 כפות זה פחות).
400 גר קוואקר מבושל עם 4 פרוסות לחם ו- 100 גר' חמאת בוטנים זה סה''כ:
1161 קלוריות
47 גר' חלבון
123.4 גר' פחמימות
53.2 גר' שומן

בלי הסקיפי זה היה: 542 קלוריות שמתוכן 21 גר' חלבון 102 גר' פחמימות ו- 4.7 גר' שומן

כלומר אתה רואה שהסקיפי הכניס לך הרבה שומן וקלוריות (אמנם אני אולי הגזמתי בכמות שהכנסתי לחישוב אבל אתה מבין את הרעיון). בלעדיו ההעמסה היתה לא גדולה.

תלך לפי המדריך לחיטוב ותראה אם הכמות הזאת (יחד עם הסקיפי) מתאימה לך או שזה יותר מדי. תתכנן את ההעמסות הבאות בהתאם. אם אתה רוצה ממרח שיש בו פחמימות ואין הרבה שומן - אז דבש או ממרח תמרים זה רעיונות טובים. דבש גם טעים בתוך קוואקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית