הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר המון שומנים בתפריט

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
אהלן חבר'ה,

חשבתי על זה.. גם אחרי שראיתי את הסרט FAT-Head שהיה מאוד מעניין, וגם בהקשר לידע כללי בנוגע לכמה הגוף צריך שומן לתפקוד שלו.

רציתי לשאול, למה המון תפריטים, מפוצצים כל כך בפחמימה?
תפריטים לאימוני כוח עצימים, Starting Strength ושאר ירקות, מגיעים גם ל600 גרם פחמימה לחבר'ה כבדים.

לעומת זאת אם אני אציע תפריט של 270 גרם שומן לדוגמה (חולני, אבל שאוכלים אבוקדו זה יכול לקרות), זה יראה ככפירה.

בפועל, האם תפריט יחסית דל בפחמימה ועם המון שומן, הוא פסול?
ואם כן למה.. הרי פחמימה היא אנרגיה זמינה בסך הכל, וקיום נשימה תאית ושאר ירקות, שאפשר גם להשתמש בשומן, לפרק אותו לפחמימה ולהפיק הרבה יותר.

אשמח להסבר מפורט ולהארה בעניין.

גם בסרט שמנצ'יק ציינו את זה, ההעדפה לפחמימות והשנאה לשומן נובעת מחוסר ידע(כמו למשל פירמידת המזון, פחמימות בבסיס? נו באמת).
פחמימות סך הכל זה עוד דרך להכניס לגוף קלוריות שהוא יצטרך להתאוששות, אין צורך להתנזר מפחמימות לגמרי.
תפריט דל פחמימה והרבה שומן יכול להיות גם טוב, למשל אנבוליק דיאט זה תפריט עם מעט פחמימות והמון שומן, אנשים מגיעים איתו לתוצאות מעולות.

לא הבנתי את השאלה לגבי הנשימה התאית. כשנגמר הגלוקוז במאגרי הגליקוגן הגוף מתחיל לפרק רקמות שומן לגלוקוז כדי להפיק נשימה תאית.

• פותח/ת השרשור
בעניין הנשימה תאית, זאת לא הייתה שאלה.. כנראה הניסוח היה עקום.

פשוט ראיתי גם עוד אשכול פה בפורום, שטענו שריבוי בשומן בתפריט יכול להוביל לבעיות כלשהן.

ועם קצת אבוקדו לא קשה להגיע גם לסביבות ה200 ומשהו גרם שומן.., האם זה פסול בתפריט (תפריט של 3500-4000 קלוריות).
והאם זה עדיף מאשר לצרוך כמות חולנית של פחמימות.

• פותח/ת השרשור
וואלה מתאים לי.
אז גם אם התפריט שלי מגיע לאיזה 270 גרם שומן 200-230 גרם חלבון, ורק 170 גרם פחמימה.
זה לא רק שזה לא פסול, זה סבבה?
מצטער על החפירה, רק רציתי לוודא, פשוט אולי לא ציינתי מספיק מידע ואני בכל זאת אעשה לעצמי בעיות.

זה לא מגיע מחוסר ידע
אם נעלה למעלה למעלה אני בטוח שמי שיושב בראש הFDA יודע מה טוב ומה לא טוב. זה הכל פוליטיקה כסף ואינטרסים.

אהלן חבר'ה,

חשבתי על זה.. גם אחרי שראיתי את הסרט FAT-Head שהיה מאוד מעניין, וגם בהקשר לידע כללי בנוגע לכמה הגוף צריך שומן לתפקוד שלו.

רציתי לשאול, למה המון תפריטים, מפוצצים כל כך בפחמימה?
תפריטים לאימוני כוח עצימים, Starting Strength ושאר ירקות, מגיעים גם ל600 גרם פחמימה לחבר'ה כבדים.

לעומת זאת אם אני אציע תפריט של 270 גרם שומן לדוגמה (חולני, אבל שאוכלים אבוקדו זה יכול לקרות), זה יראה ככפירה.

בפועל, האם תפריט יחסית דל בפחמימה ועם המון שומן, הוא פסול?
ואם כן למה.. הרי פחמימה היא אנרגיה זמינה בסך הכל, וקיום נשימה תאית ושאר ירקות, שאפשר גם להשתמש בשומן, לפרק אותו לפחמימה ולהפיק הרבה יותר.

אשמח להסבר מפורט ולהארה בעניין.

דבר ראשון שומן זה אחלה 😃

דבר שני starting strength לא מדבר על מזון בכלל ריפטו רק אומר שתאכל מספיק כדי להתאושש מאימון לאימון, כמה שזה דורש ממך ובדיאטה שאתה צריך מבחינה בריאותית. הוא גם אומר if all else fails אז תשתה גלון חלב ביום זה יעשה אותך שור, וזה נכון.

אחת הסיבות הנוספות שלא מוזכרת פה מספיק לדעתי שאנשים "ממוצעים" אוכלים המון פחמימה ביום זה לא רק בגלל מה שממולץ ע"י פרמידת המזון (אתה לא רואה אנשים אוכלים הרבה ירקות ופירות..ובשר..) אלה פשוט כי זה נגיש, פרקטיקלי נמצא בכל מקום סביבך, זול מאד, וטעים.
אני חושב שזה ניהיה כבר הרגל חברתי. תסתכל מסביבך ביום יום ותראה שצריך ממש להתאמץ כדי לא לאכול פחמימות - אם אתה אוכל הרבה בחוץ כמוני וכמו הרבה אחרים..

תאכל שומן מהחי (וקוקוס וזית) כמה שבא לך ותיהיה בריא.

ולסיום הפוסט הכי מועיל בנושא:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485

מבטיח לשבת עליו ולשפר אותו כשתגמר תקופת המבחנים שבאה עליי לרעה.

דווקא הסרט פאט הד לא רע.
ראיתי למטה את התגובות של האנשים. די עצוב.
כל מני תגובות כמו "סרט מפגר מזון מהיר זה לא בריא".
הם פיספסו את הפואנטה. אף אחד לא ניסה להוכיח שזה בריא, מה גם שהוא אמר בפירוש שזו לא המטרה שלו.

אגב. בקשר לכך שלא מצאו מחקרים לזה שתפריט עשיר בשומן גורם למחלות לב, או יותר נכון שאין מחקרים שמראים שיש קשר. זה נכון ב100 אחוז?
פשוט יש אנשים שאומרים שכן יש מחקרים. אני מדבר על רופאים.
איך מחפשים מחקרים בתכלס? פשוט לכתוב בגוגל? יש אתרים לזה?

דווקא הסרט פאט הד לא רע.
ראיתי למטה את התגובות של האנשים. די עצוב.
כל מני תגובות כמו "סרט מפגר מזון מהיר זה לא בריא".
הם פיספסו את הפואנטה. אף אחד לא ניסה להוכיח שזה בריא, מה גם שהוא אמר בפירוש שזו לא המטרה שלו.

אגב. בקשר לכך שלא מצאו מחקרים לזה שתפריט עשיר בשומן גורם למחלות לב, או יותר נכון שאין מחקרים שמראים שיש קשר. זה נכון ב100 אחוז?
פשוט יש אנשים שאומרים שכן יש מחקרים. אני מדבר על רופאים.
איך מחפשים מחקרים בתכלס? פשוט לכתוב בגוגל? יש אתרים לזה?

עד כמה שאני יודע המחקרים שהראו שיש קשר לא הפרידו בין שומן רווי לשומן טרנס(התייחסו אליהם כאחד)

תאכל שומן ותהיה בריא. כל עוד זה במסגרת הקלורית שלך אין בעיה הכל טוב. רק קח בחשבון שלא יצא לך לאכול יותר מדי שומן זה הרבה קלוריות. 9 קלוריות לגרם שומן אתה די מהר תגיע לצריכה הקלורית שלך.

ובגלל זה כשאתה לוקח כמות חלבון שאתה אמור לקחת, באזור ה180 גרם לאדם במשקל כמו שלו, בין אם תרצה או לא אתה מגיע לסוג של דיאטת פלאו כי חלבון בא מוקף בשומן בד"כ ומהר אתה מגיע לכמות קלורית מקס' שלך..
בגלל זה אני אומר שהויכוחים האלה בין פלאו או claorie in vs out הם בדר"כ (לצורך הרזיה אני מדבר ולא בריאות) אילמים כי כדי לעשות את האחד אתה חייב לעשות את השני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית