הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ספרינטים, לא רק לאצנים – חלק ב' --> מאמר חדש!

• פותח/ת השרשור -=ALX=-
  • פורסם בתאריך

-=ALX=-

משתמש קבוע
1,927
5
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,800
1,927
5
כיצד ניתן לשלב ספרינטים בתקופות שונות בתוכנית האימונים שלנו (חיטוב/עלייה במסת השריר)? האם אימוני ספרינטים יפגעו לנו במסת השריר? איך לשלב אימונים אינטרוולים יחד עם אימוני משקולות? כיצד נמנע מאימון יתר? כל זאת מאמר הבא.

ספרינטים, לא רק לאצנים – חלק ב'

תהנו.

*** תזכורת: אם אתם רוצים לקבל את המאמרים ישירות לאימייל שלכם כאשר והם יוצאים, אנא הירשמו לרשימת התפוצה שלנו בצד ימין של הפורטל תחת השם "ניוזלטר".

ריפרפתי במאמר, והוא ניראה לי אחלה.
אני אקרא אותו לעומק בערב.
אני מקווה שגם יש התייחסות למתאמני אירובי שבינינו:s49:

נערך לאחרונה:
אחלה מאמר.
שאלה:
אם כל האינטרוולים האלה גורמים לניוד שומן אז לא עדיף כבר אחרי לעשות טיפה אירובי כדי לשרוף אותם,בדומה לפרוטוקול 3 של לייל?

יש לי שאלה אחרת אני במאזן חיובי ובמקרה גם מתאמן HST , ואני הולך להכניס את הספרינטים פעם פעמיים בשבוע בתור האירובי שלי, ההמלצה שם ל 100 מטר פר ספרינט? ואז התאוששות מלאה שזה אומר דקה שתיים הליכה?
בהליכון זה ייצא בערך חצי דקה ספרינט על דקה שתיים מנוחה?

מה דעתכם. אם אני במאזן חיובי, ואני נניח עושה FBW, מתי להכניס את הספרינטים? ביום האימון או ביום מנוחה?
אולי כדאי ביום האימון? (יותר ריקון גליקוגן = יותר היפרטרופיה סרקופלזמית?). וזה בהנחה שביום מנוחה אני אוכל מספיק פחמימות.

תודה 😃 מאוד אינפומרטיבי.
למרות שאני טיפה מפקפק במה שהולך פה, תוכניות כמו HST ושאר בילידינג למיניהם עוד הגיוני, אבל לא נראה לי שאדם שעושה תוכנית כח עם התקדמות ליניארית יוכל לעשות ספרינטים פעמיים בשבוע כשהוא עמוק בתוך התוכנית.

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה אחרת אני במאזן חיובי ובמקרה גם מתאמן HST , ואני הולך להכניס את הספרינטים פעם פעמיים בשבוע בתור האירובי שלי, ההמלצה שם ל 100 מטר פר ספרינט? ואז התאוששות מלאה שזה אומר דקה שתיים הליכה?
בהליכון זה ייצא בערך חצי דקה ספרינט על דקה שתיים מנוחה?

ההמלצה שם זה 2-5 שניות מנוחה לכל שניה של ספרינט
אם הספרינט שלך אורך 30 שניות תנוח בין דקה ל 2.5 דקות, תלוי כמה אתה מאומן וכמה טוב אתה מתאושש
אתה יכול להתחיל ממנוחות ארוכות ולאט לאט להוריד אותן

ותודה לכולם:)

תודה על התרגום, אחלה מאמר.

וספרינטים אפשר להחשיב בכלל כפעילות אירובית? 100 מטר עם מנוחות מלאות זה לא אנאירובי?

• פותח/ת השרשור
תודה על התרגום, אחלה מאמר.

וספרינטים אפשר להחשיב בכלל כפעילות אירובית? 100 מטר עם מנוחות מלאות זה לא אנאירובי?

זה תלוי בקונטקסט
ספרינט זאת פעילות אנאירובית בעצימות מקסימלית, אבל כאן מתכוונים לאימוני HIIT , אתה עושה כל האינטרוול במקסימום שיאפשר לך לעמוד ב8-10 ריצות כאלה
מן הסתם , אם תרוץ ריצה בעצימות של 100% מהיכולת הנוכחית, אתה לא תעמוד ב10 ריצות כאלה

תודה אלכס יופי של מאמר.
לגבי העצימות- (בהקשר לדיון הקודם שניהלנו) אני רואה שבכל זאת המדד לעצימות שבחרת הוא אחוז מדופק מירבי, הסיבה היא שברמה עממית זו הדרך הכי נוחה/פשוטה או שיש סיבה אחרת?

• פותח/ת השרשור
תודה אלכס יופי של מאמר.
לגבי העצימות- (בהקשר לדיון הקודם שניהלנו) אני רואה שבכל זאת המדד לעצימות שבחרת הוא אחוז מדופק מירבי, הסיבה היא שברמה עממית זו הדרך הכי נוחה/פשוטה או שיש סיבה אחרת?

תודה.

אני בסה"כ המתרגם ולכן לא הייתה לי כאן בחירה של ממש
אבל לצורך מעשי, אתה צודק, וברמה העממית זה מדד נוח שניתן להשתמש בו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית