ייעוץ לימודי תזונה

מצב
השרשור נעול

סניור

משתמש פעיל
530
30
נק' מוניטין:
122
530
30
שלום לכולם
אני עומד כרגע בפני פרשת דרכים בחיי עלי לבחור מה ללמוד
אני מאמן כושר כבר כמה שנים טובות וחשבתי ללכת ללמוד תזונה ולהתפתח בתחום.

האופציה השנייה שלי היא ללמוד שמאות נדלן

אין ספק שתזונה וכושר זה אהבה גדולה אצלי. השאלה היא האם משתכרים בארץ בהתאם.
מעלה לכאן את השאלה כי אני בטוח שזה עבר אצל חלקכם בראש
ואני סמוך ובטוח שיש בינכם כאלו שאוהבים את התחום לא פחות ממני.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא!

למודי תזונה לומדים בשלוש מוסדות בארץ תל חי אריאל והפקולטה לחקלאות ברחובות. לימודים מאוד קשים ואנטנסיביים המון כימיה מתמטיקה ביוכימיה וכו. מבחינת תעסוקה אתה יכול לעבוד בבתי חולים או קופות החולים. להיות אצמאי או עם יש לך קשרים לעבוד בתחום הספורט באחת מקבוצות בליגות בארץ (כדורסל כדורגל לא משרה מלאה). בכלליות אני בדעה שאתה צריך לעשות מה שטוב לך ומה שאתה נהנה ממנו.

למודי תזונה לומדים בשלוש מוסדות בארץ תל חי אריאל והפקולטה לחקלאות ברחובות. לימודים מאוד קשים ואנטנסיביים המון כימיה מתמטיקה ביוכימיה וכו. מבחינת תעסוקה אתה יכול לעבוד בבתי חולים או קופות החולים. להיות אצמאי או עם יש לך קשרים לעבוד בתחום הספורט באחת מקבוצות בליגות בארץ (כדורסל כדורגל לא משרה מלאה). בכלליות אני בדעה שאתה צריך לעשות מה שטוב לך ומה שאתה נהנה ממנו.
קשה זה עניין יחסי ואין כמעט מתמטיקה בלימודי תזונה, דברים מאוד בסיסיים.
פה בארה"ב גם מחייבים לקחת קורס בפיזיקה (גם, מכניקה בסיסית) ומתמטיקה ברמה של חדו"א ב').

בקשר לעצה, דיאטן בקופ"ח חי מחודש לחודש, זו לא דרך לעשות כסף ולא להתקדם בחיים, הם מתחילים מ 5-6 אלף ש"ח בחודש ומטפסים עד 7-8 אלף במקרה הטוב עם כמה שנים טובות של וותק.
לגבי השתלבות במקצועות ספורט, אפשרי אבל קשה. נדרש להיות בעל רקורד עשיר ושיווק עצמי מעולה, כנ"ל ללפתוח עסק עצמאי.
אתה צריך לייחד את עצמך מכל השאר ואת זה קשה לעשות, יש הרבה תחרות גם בשוק כי התודעה עולה ואנשים יותר ויותר נכנסים ללימודים שכאלו (אם כי מעט מסיימים).
בגדול בלי תואר שני אין הרבה מה לעשות עם תואר בתזונה, וגם התואר השני סביר להניח שלא יהיה בתזונה אלא בדברים "רציניים" יותר.
תואר ראשון כיום במקצועות המדעים הלא מדוייקים זה כמו תעודת בגרות, הרבה אין מה לעשות עם זה וכדאי לעשות תואר שני שמתמקצע יותר במה שאתה רוצה לעבוד בו.
אם אני לא טועה צריך פסיכומטרי 650 ללימודי תזונה ועוד כל מיני שטויות של בגרויות נראה לי ממוצע 95 עם בונוסים.

קשה זה עניין יחסי ואין כמעט מתמטיקה בלימודי תזונה, דברים מאוד בסיסיים.
פה בארה"ב גם מחייבים לקחת קורס בפיזיקה (גם, מכניקה בסיסית) ומתמטיקה ברמה של חדו"א ב').

בקשר לעצה, דיאטן בקופ"ח חי מחודש לחודש, זו לא דרך לעשות כסף ולא להתקדם בחיים, הם מתחילים מ 5-6 אלף ש"ח בחודש ומטפסים עד 7-8 אלף במקרה הטוב עם כמה שנים טובות של וותק.
לגבי השתלבות במקצועות ספורט, אפשרי אבל קשה. נדרש להיות בעל רקורד עשיר ושיווק עצמי מעולה, כנ"ל ללפתוח עסק עצמאי.
אתה צריך לייחד את עצמך מכל השאר ואת זה קשה לעשות, יש הרבה תחרות גם בשוק כי התודעה עולה ואנשים יותר ויותר נכנסים ללימודים שכאלו (אם כי מעט מסיימים).
בגדול בלי תואר שני אין הרבה מה לעשות עם תואר בתזונה, וגם התואר השני סביר להניח שלא יהיה בתזונה אלא בדברים "רציניים" יותר.
תואר ראשון כיום במקצועות המדעים הלא מדוייקים זה כמו תעודת בגרות, הרבה אין מה לעשות עם זה וכדאי לעשות תואר שני שמתמקצע יותר במה שאתה רוצה לעבוד בו.
אם אני לא טועה צריך פסיכומטרי 650 ללימודי תזונה ועוד כל מיני שטויות של בגרויות נראה לי ממוצע 95 עם בונוסים.

צודק. אין הרבה מתמטיקה (חדו"א א) עד כמה שאני זוכר. פסיכומטרי 650 בפקולטה ועד כמה שאני יודע אין ממש הבדל ברמת הלימודים בין המוסדות השונים. לדעתי עדיף לעשות תואר כללי במדעי החיים ולהתקדם לתואר שני בדברים רצניים יותר כמו שמשה אומר.

טוב לדעת, תודה 😃

בנתיים נראה איך אני עובר את הפסיכומטרי הזה קודם... (רק התחלתי קורס...)

בשביל להתקדם לתזונת ספורט צריך ספורט. אז אל תבנה על זה אם אתה מתכוון להשאר בארץ.
מה גם שיש תואר שלם של תזונת ספורט בארה"ב ככה שאם תעשה פה תואר אף אחד לא יספור אותך שם.

בשביל להתקדם לתזונת ספורט צריך ספורט. אז אל תבנה על זה אם אתה מתכוון להשאר בארץ.
מה גם שיש תואר שלם של תזונת ספורט בארה"ב ככה שאם תעשה פה תואר אף אחד לא יספור אותך שם.

הוא גם דחף ממתקים לאנשים ומדרדר לסמים וגם מביא לירידה של ישראלים מהארץ. מה השלב הבא?

שהאנשים האלה יהיו מאושרים? 😃

איזה תואר שלם בתזונת ספורט יש בארה"ב?
יש רק תואר אחד שאני מכיר והוא נקרא Fitness and Nutrition ואף אוניברסיטה "נחשקת" לא מציע את זה, כי זה זבל.

פעם כשעיתי חיפושי על מאמני כושר בקבוצות פוטבול וכו' ראיתי שהרבה מאוד מהם היו בעלי תואר
exercise physiology & sport nutrition. אני לא זוכר את האוני' אבל אני מניח שאם הם הגיעו לתפקיד שלהם הם לא כאלה בררה.

פעם כשעיתי חיפושי על מאמני כושר בקבוצות פוטבול וכו' ראיתי שהרבה מאוד מהם היו בעלי תואר
exercise physiology & sport nutrition. אני לא זוכר את האוני' אבל אני מניח שאם הם הגיעו לתפקיד שלהם הם לא כאלה בררה.
זה לא תואר זה חרא שמקבלים מה .ACSM
בכל מקרה יש להם תארים אבל כולם באוניברסיטאות 2 ב 10 אחד מתנה
http://acsm.hpcareer.net/candidate/search/index.html;jsessionid=FF3BCAC7C45914496BFCA56B92C3C30D

אני לא מדבר על תואר ראשון יא 🤡

אם זה מה שיביא אותי להיות אחראי על כושר בקבוצת פוטבול אז על הזין שלי 😃

לא מדבר על יועצים. מדבר על אחראי על הכושר והתזונה.

היי
איפה הכי כדאי ללמוד מדריך כושר
בווינגט או קמפוס שיאים אונ' תל אביב
מה הכי טוב ?
תודה לעונים

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית