הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

WOD למתקדמים

Goliath

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
1
41
0
איזה אתר Crossfit לדעתכם נותן אימונים יומיים הכי קשים (למתקדמים)??

אם המטרה שלך היא כוח, לך על קרוספיט פוטבול: www.crossfitfootball.com

לגבי אתרים של Affiliates אני צריך לבדוק ולחזור עם תשובה.

• פותח/ת השרשור
מחכה לאחד מומלץ (הקשה מבינהם).
לגבי האתרים של Affiliates, הכוונה שזה קרוספיט ברמה גבוהה פשוט בלי דגש על כוח??

ברור לך ש"קשה" זה סובייקטיבי, נכון?

כל האימונים שלהם יכולים להיות קשים מאוד תלוי כמה רחוק אתה מושך את היכולת שלך. לעשות 10 סיבובים של סנדי בעשרים דקות זה לא קשה. לעשות עשרים זה מאוד.

המטרה הראשית בקרוספיט אינה כוח, או סיבולת, אלא לשפר את שני המרכיבים האלה במקביל (בין השאר), כך שהמתאמנים יוכלו לבצע יותר עבודה בפחות זמן, כלומר הספק גדול יותר.

בהמשך למה שאדר כתבה, אם אתה מוצא שאימון כלשהו קל לך, אתה יכול להפוך אותו לקשה יותר (זה עובד גם בכיוון ההפוך): להוסיף משקל, להוסיף חזרות, להוסיף זמן וכדומה, לפי היצירתיות שלך.

אולי תפרט מה בדיוק אתה מחפש ולמה האימונים באתר הראשי קלים לך?

• פותח/ת השרשור
ברור לי מה המטרה הראשית של אימוני קרוספיט.
אמרת ש: "אם המטרה שלך היא כוח, לך על קרוספיט פוטבול", אז מפה הבנתי שאלה אימוני קרוספיט עם דגש על כוח, ואם תשים לב למה ששאלתי על Affiliates תבין שהתכוונתי לשאול האם זה גם כן עם דגש על כוח (כמו קרוספיט פוטבול) ?? או שזה לא מדגיש שום דבר במיוחד.

טוב לדעת שאפשר להוסיף לאימון לפי היצירתיות שלי, פשוט קראתי פה כמה פעמים בפורום שיש אתרים שמפרסמים WOD קשים יותר מהאתר הראשי קרוספיט (יותר תרגילים, סוגי תרגילים אחרים וכו')
אז רציתי לדעת איזה אתר קרוספיט מפרסם WOD שמתאים למתקדמים?? (בלי דגש על כוח)

Affiliate זה מועדון קרוספיט, זה הכל.

יכול להיות שיש מועדונים עם אימונים קשים יותר מהרגיל, אבל אני לא מכיר כאלה. תצטרך לחפש בעצמך.

קשה זה דבר מאד סובייקטיבי, ככל שהעצימות גבוה יותר האימון קשה יותר. שים לב לבחירה שלך שתהיה מושכלת, בחירה מסוג אני מחפש שיהיה לי קשה רק מובילה לפציעות עם הזמן.
כל אימון והמטרה שלו, אם הכוונה שלך בקשה היא לסיים אימון עם הלשון בחוץ בשלולית זיעה וקיא אז אתה מפספס את המטרה של האימון.
המטרה היא להשתפר מבחינת כושר גופני ולא לגמור את עצמך, לעשות אימון ואחר כך לא לתפקד שבוע זה לא חכם כל כך בלשון המעטה.

אני מוצא את האימונים הרגילים של קרוספיט די קשים למי שלא מאומן בפינוי ח"ח ו/או לא חזק מאוד
ככה שאני לא מבין מה אתה מחפש ?
תעשה את הבסיסיים ואחר כך תחפש קשים

אני מוצא את האימונים הרגילים של קרוספיט די קשים למי שלא מאומן בפינוי ח"ח ו/או לא חזק מאוד
ככה שאני לא מבין מה אתה מחפש ?
תעשה את הבסיסיים ואחר כך תחפש קשים

אולי הוא עושה 40 סיבובים ב"סינדי" ו"םראן" בדקה וקצת.

אכן "קשה" היא מילה סובייקטיבית מדי שממנה לא ניתן להוציא הגדרה אופרציונלית.
לרוב ניתן להתאים את רמת העצימות של האימון בהתאם לתנאי המדידה המקוריים של האתר.לדוגמא:
אם קל לך מדי בארבע דקות,תוריד את זמן האימון.אם קל לך עם 70 ק"ג,תעלה ל-75 ק"ג וכן הלאה.
מכיוון שקרוספיט מתייחס לכימות אובייקטיבי של נתונים אתה יכול לשחק עם הזמן\משקל ואם אתה ממש מרגיש שזה "קל" לך בצורה יוצאת דופן (רוב הסיכויים שלא) אז אתה יכול לעלות סיבובים\זמן עבודה (פונקציה של נפח אימון).

רמי, הפורום מתגעגע. איפה נעלמת? :(

לפני שאתה מחפש את האימונים הכי קשים שיש, איך אתה בכלל בטכניקה?

דאבל אנדרס
קיפפינג פול אפס/בטרפליי
מאסלס אפ על טבעות
האנד סטאנד פוש אפס
הרמות אולימפיות
ויש עוד הרבה..בלי שאתה שולט בכל זה,לא תוכל לעשות את האימונים הכי קשים שיש לקרוספיט להציע..

לפני שאתה מחפש את האימונים הכי קשים שיש, איך אתה בכלל בטכניקה?

דאבל אנדרס
קיפפינג פול אפס/בטרפליי
מאסלס אפ על טבעות
האנד סטאנד פוש אפס
הרמות אולימפיות
ויש עוד הרבה..בלי שאתה שולט בכל זה,לא תוכל לעשות את האימונים הכי קשים שיש לקרוספיט להציע..

לא יודע אם הייתי הולך כל כך רחוק בנושא הטכניקה, הקושי לא נובע מזה שמשלבים תרגילים טכניים יותר. הקושי כאמור הוא סובייקטבי, אפשר לבנות אימון מצמד תרגילים פשוטים במכניקה שלהם ועדיין שיהיה קשה.

לא יודע אם הייתי הולך כל כך רחוק בנושא הטכניקה, הקושי לא נובע מזה שמשלבים תרגילים טכניים יותר. הקושי כאמור הוא סובייקטבי, אפשר לבנות אימון מצמד תרגילים פשוטים במכניקה שלהם ועדיין שיהיה קשה.

אבל האם התרגילים האלו זה לא מה שמבדיל בין אימון קרוספיט לבין סתם אימון מחזורי בעצימות גבוהה?

קרוספיט זה רק שם
יש בו אימוני כוח סקוואט/דדליפט/בנצ' RM1 למשל
לצד אימוני אירובי נטו ( ריצה 5 ק"מ)
לצד אימוני סיבולת שמשלבים תרגילי כוח (הרגילים בד"כ)

והטכניקה שם לא חייבת להיות מושלמת כמו בWL מאחר שהמוט יעלה בכל מקרה כי המשקל לא גבוה במיוחד
ברור שצריך לעבוד בטכניקה סבירה

בכל מה שקשור לWL בקרוספיט הטכניקה לא צריה להיות מושלמת..כי באמת לא ראיתי ווד עם משקל גבוה בתרגילים האלה חוץ מקינג קונג
אבל בשביל לעשות 50 דאבל אנדרס רצופים כמו באנדי או 30 מאסלס אפ על טבעות הוא צריך להיות עם טכניקה טובה..

בכל מה שקשור לWL בקרוספיט הטכניקה לא צריה להיות מושלמת..כי באמת לא ראיתי ווד עם משקל גבוה בתרגילים האלה חוץ מקינג קונג
אבל בשביל לעשות 50 דאבל אנדרס רצופים כמו באנדי או 30 מאסלס אפ על טבעות הוא צריך להיות עם טכניקה טובה..

אני לא חושב שהייתי נוקט בגישה של התפשרות על טכניקה, כי אני מוצא שברגע שמוותרים בנושא זה נגרר גם לדברים אחרים כמו WL. טכניקה צריכה להישמר גם במשקלים כבדים וגם בקלים, למרות שעדיין במהלך מטקון מקובל לראות טכניקה שמידרדרת ככל שהאימון נמשך.
לגבי הנושא של אילו תרגילים לבחור, העיקרון הוא לא בתרגיל אלא בשילוב שלהם. לא חייבים לעשות דאבל אנדרס או מאסל אפס או טכניקות אולימפיות כדי לבנות אימון מאתגר. אלו תרגילים שמופיעים במטקונים של קרוספיט, אך אם כמו שציינת טכנית הם לא ברי ביצוע עבור מתאמן ספציפי... זה סתם מתכון לפציעה ולא לשיפור גופני

אני לא חושב שהייתי נוקט בגישה של התפשרות על טכניקה, כי אני מוצא שברגע שמוותרים בנושא זה נגרר גם לדברים אחרים כמו WL. טכניקה צריכה להישמר גם במשקלים כבדים וגם בקלים, למרות שעדיין במהלך מטקון מקובל לראות טכניקה שמידרדרת ככל שהאימון נמשך.
לגבי הנושא של אילו תרגילים לבחור, העיקרון הוא לא בתרגיל אלא בשילוב שלהם. לא חייבים לעשות דאבל אנדרס או מאסל אפס או טכניקות אולימפיות כדי לבנות אימון מאתגר. אלו תרגילים שמופיעים במטקונים של קרוספיט, אך אם כמו שציינת טכנית הם לא ברי ביצוע עבור מתאמן ספציפי... זה סתם מתכון לפציעה ולא לשיפור גופני

יש בהדל בין טכניקה מושלמת מבחינת משקולן לבין טכניקה טובה בהרמה אולימפית לספורטאי אחר או חובבן

אצל WL אם הטכניקה לא תהיה מושלמת המשקל לא יעלה. כיוון שהוא עובד עם משקל כבד מאוד שכל תזמן של מאית שניה במנח הגוף והמוט יכשיל את ההרמה.
אצל חובבן/ספורטאי שעובד עם משקל קל יותר וליותר חזרות טכניקה סבירה תאפשר עבודה.

דרך אגב הרמות שהם פאוור (עם כניסה גבוה) מאפשרים פיצוי על טכניקה לקויה יחסית כיוון שאתה תופס את המוט בעמידה ויכול לכוון את עצמך, מה שתפיסה בישיבה לא מאפשרת בהרמות הרגילות.

אני מסכים איתך שאסור לעבוד בטכניקה לא טובה לאורך זמן

יש בהדל בין טכניקה מושלמת מבחינת משקולן לבין טכניקה טובה בהרמה אולימפית לספורטאי אחר או חובבן

אצל WL אם הטכניקה לא תהיה מושלמת המשקל לא יעלה. כיוון שהוא עובד עם משקל כבד מאוד שכל תזמן של מאית שניה במנח הגוף והמוט יכשיל את ההרמה.
אצל חובבן/ספורטאי שעובד עם משקל קל יותר וליותר חזרות טכניקה סבירה תאפשר עבודה.

דרך אגב הרמות שהם פאוור (עם כניסה גבוה) מאפשרים פיצוי על טכניקה לקויה יחסית כיוון שאתה תופס את המוט בעמידה ויכול לכוון את עצמך, מה שתפיסה בישיבה לא מאפשרת בהרמות הרגילות.

אני מסכים איתך שאסור לעבוד בטכניקה לא טובה לאורך זמן

צודק בנושא של הבדלי הטכניקה בין מקצוען לחובבן, אכן אצל חובבנים או יותר נכון המתאמנים היום יומיים במכון טכניקה טובה תהיה מקובלת במובן שמדובר בתכלס בבריאות הפיזית שלהם. אצל המקצוענים לא רק שההנפות יכשלו בגלל שלא ניתן להרים את המשקל, אם הטכניקה לא כמו שצריך גם ההרמות יפסלו אם אני לא טועה מבחינת שיפוט (אבל זה כבר נושא אחר).

Back
למעלה תחתית