הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מאמינים באלוהים? חבל

מסכים לגמרי.
דיברתי על זה גם עם חברים, והם צודקים גם בטענה שבלי דת העולם היה הרבה יותר "קר". חגים, ארוחות משפחתיות וכו'..

אז מה? מה זה משנה ממה היא התחילה? היא פשוט קיימת. למה התחילה השנאה לכושים?
איך אתה יודע שבלי דת העולם היה הרבה יותר קר?

מסכים לגמרי.
דיברתי על זה גם עם חברים, והם צודקים גם בטענה שבלי דת העולם היה הרבה יותר "קר". חגים, ארוחות משפחתיות וכו'..

לא קראת את "מיתוס השיבה הנצחית" של מירצ'ה אליאדה?? מלמדים את זה בכל תוכנית נורמלית למדעי הדתות. אני בשוק! 😲

אני רואה פה חבורה של אנשים שמזיזים כוס. איך היא זזה לבד?
יאללה שמישהו שיעלה את דודו טופז 😃
ניסיתי פעם להעלות את דודו טופז, למרבה הפלא זה לא הצליח.. אולי כי זה היה בחו"ל אז זה היה לו רחוק.

אמרתי שהיא לא קיימת?
רשמתי שזה מעניין אותי לדעת, אני בטוח שגם אותך מעניינים רב הדברים שקיימים לא ככה?

מסכים לגמרי.

😵
בולשיט. על מה אתה מדבר לא אמרתי שהעולם יהיה הרבה יותר קר אמרתי שיהיה הרבה יותר טוב.
אין סיבה שבלי דת לא יהיה הווי משפחתית או תרבותית מכל סוג אחר. אנשים פעם ישבו סביב המדורה וצחקו עוד הרבה לפני שהיה דבר כזה דת ממוסדת, וישבו ויצחקו סביב שולחן הרבה אחרי.
ואתה לא צריך אנשים שיגידו לך מה לחגוג ובמיוחד מסורות מטומטמות כמו לאכול לחם יבש או לצום. מה דעתך לחגוג את הקיום שלנו? מה דעתך לחגוג את ההישגים של האנושות? יש מספיק סיבות בעולם לחגוג דברים מבלי להגרר לכל מני אמונות תפלות וטקסים פגאניים עתיקים שהגיע זמנם להכחד מהפלנטה.

😵
בולשיט. על מה אתה מדבר לא אמרתי שהעולם יהיה הרבה יותר קר אמרתי שיהיה הרבה יותר טוב.
אין סיבה שבלי דת לא יהיה הווי משפחתית או תרבותית מכל סוג אחר. אנשים פעם ישבו סביב המדורה וצחקו עוד הרבה לפני שהיה דבר כזה דת ממוסדת, וישבו ויצחקו סביב שולחן הרבה אחרי.
ואתה לא צריך אנשים שיגידו לך מה לחגוג ובמיוחד מסורות מטומטמות כמו לאכול לחם יבש או לצום. מה דעתך לחגוג את הקיום שלנו? מה דעתך לחגוג את ההישגים של האנושות? יש מספיק סיבות בעולם לחגוג דברים מבלי להגרר לכל מני אמונות תפלות וטקסים פגאניים עתיקים שהגיע זמנם להכחד מהפלנטה.
בימים רגילים אתם יושבים כל המשפחה, כולל סבים סבתות דודים דודות לאכול? ואם אתה מדבר איתי על התקופה שהאנשים ישבו סביב המדורה אני חושב שזה היה כל השבט אחרי שהרגו איזה ממוטה לא?

אתה רוצה לחגוג את הנחיתה על הירח? בבקשה. לא נראה לי שאפשר להשוות את זה ליום כיפור למשל.

בימים רגילים אתם יושבים כל המשפחה, כולל סבים סבתות דודים דודות לאכול? ואם אתה מדבר איתי על התקופה שהאנשים ישבו סביב המדורה אני חושב שזה היה כל השבט אחרי שהרגו איזה ממוטה לא?

אתה רוצה לחגוג את הנחיתה על הירח? בבקשה. לא נראה לי שאפשר להשוות את זה ליום כיפור למשל.
חג דתי יפה יכול בקלות להפוך לחג לאומי. (יום כיפור - יום הסליחות)
ואם נצא מנק' הנחה שמשאירים את הספירה העברית רוב החגים ימשיכו להתקיים, ואלו שעל בסיס רקע 'תנכ"י ' אפשר בקלות לשנות לחגים לאומיים.
בקיצור אם תפעיל את הדמיון תוכל למצוא סיבה כמעט לכל חג וחג יהודי, ואפילו יותר מזה.

חג דתי יפה יכול בקלות להפוך לחג לאומי. (יום כיפור - יום הסליחות)
ואם נצא מנק' הנחה שמשאירים את הספירה העברית רוב החגים ימשיכו להתקיים, ואלו שעל בסיס רקע 'תנכ"י ' אפשר בקלות לשנות לחגים לאומיים.
בקיצור אם תפעיל את הדמיון תוכל למצוא סיבה כמעט לכל חג וחג יהודי, ואפילו יותר מזה.

כל מה שאתה זה לשנות לזה את השם.
אתה לא עושה בזה כלום.

ואתה לא יכול לגרום לדת להעלם. זה פשוט לא יעבוד. דת היא אמונה, ואמונה אי אפשר למחוק ככה סתם.

כולה דיברתי על זה שאפשר לעשות כל מיני חגים בלי קשר לדת, או במילים אחרות שלדעתי בלי הדת העולם לא היה קר כמו שהוא חושב:victory:

כל מה שאתה זה לשנות לזה את השם.
אתה לא עושה בזה כלום.

ואתה לא יכול לגרום לדת להעלם. זה פשוט לא יעבוד. דת היא אמונה, ואמונה אי אפשר למחוק ככה סתם.

אתה לא יכול למחוק אמונה?!
רוב האמונות שהיו קיימות על הפלנטה שלנו נמחקו ונכחדו...ככה סתם.
זה רק עניין של זמן עד שגם היהדות תמחק. 4000 שנה (שקיימת היהדות) זה פסיק חסר משמעות במונחים פלנטריים או אבולוציוניים. המין האנושי קיים 6.5 מליון שנה חשבון פשוט יגיד לך כמה זה 4000 מתוכם.
והדבר הכי חכם והגיוני שהמין האנושי יכול לעשות היום זה לנטוש את האמונות התפלות (כולם) ולהפסיק להאחז בפנטזיות ו"אקמולים" רגשיים (כל אמונה זה אקמול רגשי. סתם משהו שעושה לך תחושה טובה בלב מבלי לתרום ולו דבר אחד לך כבן אדם) ולהשאיר את זה לדפי ההסטוריה ולהמשיך קדימה בפיתוח המין שלנו והפלנטה שלנו ואולי אפילו לשאוף לצאת לחלל.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית