איך אתה יודע שבלי דת העולם היה הרבה יותר קר?מסכים לגמרי.
דיברתי על זה גם עם חברים, והם צודקים גם בטענה שבלי דת העולם היה הרבה יותר "קר". חגים, ארוחות משפחתיות וכו'..
אז מה? מה זה משנה ממה היא התחילה? היא פשוט קיימת. למה התחילה השנאה לכושים?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איך אתה יודע שבלי דת העולם היה הרבה יותר קר?מסכים לגמרי.
דיברתי על זה גם עם חברים, והם צודקים גם בטענה שבלי דת העולם היה הרבה יותר "קר". חגים, ארוחות משפחתיות וכו'..
מסכים לגמרי.
ניסיתי פעם להעלות את דודו טופז, למרבה הפלא זה לא הצליח.. אולי כי זה היה בחו"ל אז זה היה לו רחוק.אני רואה פה חבורה של אנשים שמזיזים כוס. איך היא זזה לבד?
יאללה שמישהו שיעלה את דודו טופז 😃
אמרתי שהיא לא קיימת?אז מה? מה זה משנה ממה היא התחילה? היא פשוט קיימת. למה התחילה השנאה לכושים?
מסכים לגמרי.
בימים רגילים אתם יושבים כל המשפחה, כולל סבים סבתות דודים דודות לאכול? ואם אתה מדבר איתי על התקופה שהאנשים ישבו סביב המדורה אני חושב שזה היה כל השבט אחרי שהרגו איזה ממוטה לא?😵
בולשיט. על מה אתה מדבר לא אמרתי שהעולם יהיה הרבה יותר קר אמרתי שיהיה הרבה יותר טוב.
אין סיבה שבלי דת לא יהיה הווי משפחתית או תרבותית מכל סוג אחר. אנשים פעם ישבו סביב המדורה וצחקו עוד הרבה לפני שהיה דבר כזה דת ממוסדת, וישבו ויצחקו סביב שולחן הרבה אחרי.
ואתה לא צריך אנשים שיגידו לך מה לחגוג ובמיוחד מסורות מטומטמות כמו לאכול לחם יבש או לצום. מה דעתך לחגוג את הקיום שלנו? מה דעתך לחגוג את ההישגים של האנושות? יש מספיק סיבות בעולם לחגוג דברים מבלי להגרר לכל מני אמונות תפלות וטקסים פגאניים עתיקים שהגיע זמנם להכחד מהפלנטה.
חג דתי יפה יכול בקלות להפוך לחג לאומי. (יום כיפור - יום הסליחות)בימים רגילים אתם יושבים כל המשפחה, כולל סבים סבתות דודים דודות לאכול? ואם אתה מדבר איתי על התקופה שהאנשים ישבו סביב המדורה אני חושב שזה היה כל השבט אחרי שהרגו איזה ממוטה לא?
אתה רוצה לחגוג את הנחיתה על הירח? בבקשה. לא נראה לי שאפשר להשוות את זה ליום כיפור למשל.
חג דתי יפה יכול בקלות להפוך לחג לאומי. (יום כיפור - יום הסליחות)
ואם נצא מנק' הנחה שמשאירים את הספירה העברית רוב החגים ימשיכו להתקיים, ואלו שעל בסיס רקע 'תנכ"י ' אפשר בקלות לשנות לחגים לאומיים.
בקיצור אם תפעיל את הדמיון תוכל למצוא סיבה כמעט לכל חג וחג יהודי, ואפילו יותר מזה.
כל מה שאתה זה לשנות לזה את השם.
אתה לא עושה בזה כלום.
ואתה לא יכול לגרום לדת להעלם. זה פשוט לא יעבוד. דת היא אמונה, ואמונה אי אפשר למחוק ככה סתם.