הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה החשיבות של הירידה בדדליפט?

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אפשר פשוט לזרוק את המוט לריצפה או שיש לו חשיבות כלשהיא??
אפשר לתת למוט למשוך אותי למטה אחרי שאני נועל?

ביחס לRM5..
תודה.

פשוט אל תשקיע יותר מדי מאמץ בירידה. אבל אל תזרוק את זה מהאוויר אחרי שאתה נועל(שהמוט תמיד ישאר באחיזה).

כמו ששנירז אמר.
זה לא חטא לזרוק את המוט,אבל תשמור את זה למשקלים ממש כבדים ולפחות חזרות כי לפי דעתי
לעשות כל פעם אחיזה מחדש זה דיי מעצבן.ומישהו שזורק את המשקולות מהאוויר כ"כ הרבה פעמים זה לא כ"כ נעים לאנשים שסביבו

• פותח/ת השרשור
כמו ששנירז אמר.
זה לא חטא לזרוק את המוט,אבל תשמור את זה למשקלים ממש כבדים ולפחות חזרות כי לפי דעתי
לעשות כל פעם אחיזה מחדש זה דיי מעצבן.ומישהו שזורק את המשקולות מהאוויר כ"כ הרבה פעמים זה לא כ"כ נעים לאנשים שסביבו

שמע אני אישית מוריד תדדליפט כל פעם בצורה יחסית מבוקרת.. מה זה מבוקרת? שהמוט לא יפול בבום על הריצפה ויעשה בה חור.. אני מתנגד לנפילה ואז אין רעש..

פשוט יש בחור שמתווכח איתי, הוא אומר שהירידה של המוט בכלל לא חשובה בRM5, ואני אומר לו שהירידה חשובה לא פחות מהעלייה, היא לפחות 40% מהתרגיל. זה לא מסוכן שאחרי נעילה אתה נותן למוט ליפול, אבל אתה אוחז בו ואז הוא פשוט מכופף אותך? בצורה חדה..

שמע אני אישית מוריד תדדליפט כל פעם בצורה יחסית מבוקרת.. מה זה מבוקרת? שהמוט לא יפול בבום על הריצפה ויעשה בה חור.. אני מתנגד לנפילה ואז אין רעש..

פשוט יש בחור שמתווכח איתי, הוא אומר שהירידה של המוט בכלל לא חשובה בRM5, ואני אומר לו שהירידה חשובה לא פחות מהעלייה, היא לפחות 40% מהתרגיל. זה לא מסוכן שאחרי נעילה אתה נותן למוט ליפול, אבל אתה אוחז בו ואז הוא פשוט מכופף אותך? בצורה חדה..

http://www.edulife.com.br/dados\Art...ctromyographic Activity of the Hamstrings.pdf

אתה יכול לראות פה שהחלק הקונצנטרי של התנועה(העלייה) מהווה את רוב העבודה של ההמסטרינג בדדליפט והירידה פחות חשובה

אם אתה עושה ספרינטים אז החלק האקצנטרי(ירידה) הוא מסוכן כי הוא גורר פגיעה גבוהה יותר בשריר והתאוששות יותר איטית

זה לא ככה, בשביל להחזיר את המוט לרצפה אתה לא מכופף את הגב, אתה מכופף את הרגליים. לא הייתי אומר שהירידה היא 40% מהתרגיל..אולי 10%

http://www.edulife.com.br/dados\Art...ctromyographic Activity of the Hamstrings.pdf

אתה יכול לראות פה שהחלק הקונצנטרי של התנועה(העלייה) מהווה את רוב העבודה של ההמסטרינג בדדליפט והירידה פחות חשובה

אם אתה עושה ספרינטים אז החלק האקצנטרי(ירידה) הוא מסוכן כי הוא גורר פגיעה גבוהה יותר בשריר והתאוששות יותר איטית

אלכס, לא הבנתי מה המחקר הזה מוכיח מבחינתך, קודם כל מדובר פה בסטיף דדליפט( למרות שע"פ התיאור נראה שמדובר בדדליפט רומני) דבר שני ברור שבמשקל נתון השריר יעבוד יותר חזק בכיווץ הקונצנטרי מאשר באקצנטרי. מה שמפתיע זה דווקא שבכפיפת ברכיים לא היה הבדל משמעותי בפעולת הבייספס פמוריס בין הכיווץ הקונצנטרי לאקסצנטרי.

אלכס, לא הבנתי מה המחקר הזה מוכיח מבחינתך, קודם כל מדובר פה בסטיף דדליפט( למרות שע"פ התיאור נראה שמדובר בדדליפט רומני) דבר שני ברור שבמשקל נתון השריר יעבוד יותר חזק בכיווץ הקונצנטרי מאשר באקצנטרי. מה שמפתיע זה דווקא שבכפיפת ברכיים לא היה הבדל משמעותי בפעולת הבייספס פמוריס בין הכיווץ הקונצנטרי לאקסצנטרי.

מבחינתי הוא מוכיח שניתן לוותר על החלק האקצנטרי בדדליפט לחלוטין

לא.
אתה לא נותן למוט להוריד אותך, אתה "זורק אותו" ותוך כדי יורד מהר בלי שהוא זה שיוריד אותך.
בדדליפט שכל חזרה מתחילה על הריצפה עם סטאפ חדש אין לך מה להפיק מהחלק האקסצנטרי.

אתה יכול להרחיב ולהסביר את המשפט האחרון בבקשה?

אתה יכול להרחיב ולהסביר את המשפט האחרון בבקשה?

החלק האקצנטרי בעבודה על שריר הוא זה שעושה את מרבית הנזק , ההתאוששות של השריר ממנו איטית פי כמה וכמה לעומת עבודה קונצנטרית ובנוסף הנזק שנעשה לשריר גם הוא גבוה פי כמה וכמה

מאחר ואין הבדל בפרמטרים אחרים כמו דפוסי הפעלת שריר במהלך החלק האקצנטרי לעומת הקונצנטרי בדדליפט, אז עדיף לוותר על החלק האקצנטרי אם אתה מתכוון לרוץ ספרינטים אחרי האימון או יום למחרת

אם אני לא טועה, הנזק לשריר בפעילות אקצנטרית יכול להגיע לפי 7 יותר מהפעילות הקונצנטרית המקבילה ומבחינת הזמן, הנזק בשיאו אחרי 72 שעות בפעילות האקצטרית ו-24 שעות בפעילות הקונצנטרית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית