הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ למה אני כל כך חלש למשקל גוף שלי?

• פותח/ת השרשור Hii
  • פורסם בתאריך

Hii

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום, אני בן 15 שוקל 78 ק''ג וגובה 1.78, האחוז שומן שלי הוא בדיוק 12% (בדקתי לא מזמן).

אני התחלתי לא מזמן עם SS ואני כרגע עושה סקוואט 68ק''ג ל-3 סטים ו-5חזרות.
זה לא בדיוק ה-5RM שלי אבל אני משאר שאני יכול מקסימום אולי לעשות 73-75 ק''ג בסקוואט ל-5RM שלי. עכשיו בשאר ההרמות זה עוד יותר גרוע.

זה פחות ממשקל הגוף שלי T_T, ואני לא מבין למה, כי אני יכול לרוץ ריצות במרחק בינוני וספרינטים יחסית מהר. (ואפילו ארוכות)
זה די מתסכל אותי.

האם יש למישהו הסבר למה הכוח שלי כל כך גרוע?

אתה לא יכול להשוות אירובי לאנאירובי, וזה גם עניין של אימון פרט לעוד פרמטרים. אל תשבור את הראש יותר מדי, תתאמן, תאכל ותנוח כמו שצריך ותעלה במשקלים.

זה כמו לשאול למה אני לא יודע פיזיקה גרעינית לפני שהתחלת ללמוד פיזיקה גרעינית.

אתה בן 15 שגדל בעולם המערבי ולא בטבע, עם כל הנוחות שבדבר, אוכל תמיד נגיש (בעיקר סוכרים ופחמימות), מעט מאד מאמץ עצים לצורך קיומי שלא נדבר על רוב שעות הילדות שאתה מבלה בישיבה ולא בהרמת דברים כבדים. כמה ריצות וספרינטים לא יעזרו לפתח כוח משמעותי מה לעשות צריך להרים כבד בשביל זה.

מה עוד אפשר להגיד לך? תמשיך עם הSS ותתחזק.

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול להשוות אירובי לאנאירובי, וזה גם עניין של אימון פרט לעוד פרמטרים. אל תשבור את הראש יותר מדי, תתאמן, תאכל ותנוח כמו שצריך ותעלה במשקלים.

נכון, אבל ספרינט זה לא אנארובי? ואם אני יכול לעשות ספרינט מהר זה לא אומר שאני אמור להיות יחסית חזק בייחס למשקל? והסקוואט אומר בדיוק ההפך.

נכון, אבל ספרינט זה לא אנארובי? ואם אני יכול לעשות ספרינט מהר זה לא אומר שאני אמור להיות יחסית חזק בייחס למשקל? והסקוואט אומר בדיוק ההפך.
לא, מה הקשר?
ספורט אירובי זה ספורט שצורך הרבה חמצן כדי להפיק אנרגיה- מה שיוצר תלות בסיבולת לב הריאה, ומעט מאוד בכח שלך.
בקיצור, אין בכלל קשר בין היכולות האירוביות שלך לבין היכולות האנארוביות שלך.

אתה רק מתחיל אז אין לך מה להלחץ

ספרינט זה אנאירובי
אם אתה עושה ספרינט מהר ואתה חלש סימן שיש לגוף שלך יכולת לפתח כח מהר(=הכח המתפרץ שלך טוב). זה אפשרי גם אם אתה חלש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית