הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניית תפריט תזונה

• פותח/ת השרשור ZipoX
  • פורסם בתאריך

ZipoX

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום לכולם!
אני כרגע שוקל 70-72 קילו ואני מעוניין לרדת ל-60-62 קילו. אני מכניס בנוסף לתפריט שיהיה לי גם תוכנית אימונים טובה לחיטוב הגוף (לפי מה שרשום פה באתר 😃 ). הסתכלתי בתפריטי מזון שלכם וכנראה מה שהכי מתאים לי כרגע זה הראשון פה (ל-70 קילו)
http://www.kilogram.co.il/614/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-חיטוב-והורד/

אבל זה נראה לי מופרז מידי? 6 ארוחות זה לא מעט, ומה קורה בימים שאין אימון? האם עדיין עם אותו תפריט? בנוסף הייתי רוצה לדעת מה יכול להחליך את הדנונה פה בתפריט. והאם ארוחה 4 זה לפני אימון או פשוט ארוחה רגילה בלי קשר לאימון. והייתי רוצה לדעת בערך באיזה שעות מומלץ לאכול כל ארוחה.
בנוסף מה קורה אם אני מתעורר מאוחר? האם לדלג על הארוחות או לצמצם בזמן שבין ארוחה לארוחה?

רשום 6 ארוחות כי זה הסטנדרט שלא תהיה רעב. אתה יכול לחבר את כולן לארוחה 1.
לגבי ההחלפות, תסתכל את הערכים שיש על דנונה ותחליף במוצר מקביל או שתבדוק במחשבון קלוריות.
אלו תפריטי דוגמה ולא בהכרח מותאמים אישית.

• פותח/ת השרשור
לפני שתענה לי על השאלה למטה. האימון FBW שמוצא באתר בשביל חיטוב. זה אימון משקולות? כלומר לפי בדיקה אז אימון משקולות של חצי שעה לוקח לי 105 קלוריות. אבל איני יודע אם זה בדיוק מה שאני צריך

OK אז האם יש אפשרות שתעזור לי לעשות שינויים בתפריט? אני לא ממש טוב בזה וכבר הרבה זמן אני מנסה לשנות אותו בלי הצלחה. אחרי קריאת המדריך שרשמתם לבניית תפריט יצא לי שאני צריך ביום 126 גר' חלבון, 33 גרם שומן ו175 גרם פחמימות(ביום עם אימון משקולות).
אני צריך להעלות את הפחמימות ב15 גר' ולהוריד את השומן ב37 גר' (המון!). החלבון הוא כמו שצריך! אני צריך סה"כ להיות על 1500 קלוריות

• פותח/ת השרשור
תגיד מה הבעיה שלך? סה"כ אני שואל שאלות, אם לא בא לך לענות תן לאחרים לנסות, ומה שרשמתי למעלה זה לפי מה שרשום במדריך לבניית תפריט, לא המצאתי

• פותח/ת השרשור
טוב אז יש לי בקשה, מכיוון שזה אשכול שלי אני אבקש ממך לא להגיב פה פסדר? תכבד את הבקשה שלי

יש לך הרבה ציפיות מאנשים שלא חייבים לך כלום שבכל זאת מנסים לעזור לך, אתה תמיד ככה?

• פותח/ת השרשור
איך אתה בדיוק מנסה לעזור לי? במקום להגיד לי כמה אני לא מבין או כמה התכונית לא טובה תגיד מה צריך לשנות, אם אתה רוצה להמשיך עם התגובות מהסוג הזה אז אל תגיב

• פותח/ת השרשור
אבל זה לא שאני לא עושה כושר, אני עושה ואני נכנס לתכנית אימונים שנתתם באתר. אז מה הבעיה? אם תסבירו כמו שצריך ולא תנסו להגיד לי כמה אני טועה ולא מבין אז אולי יזוז פה משהו. באמת שאין לי מושג מה אתם רוצים

אבל זה לא שאני לא עושה כושר, אני עושה ואני נכנס לתכנית אימונים שנתתם באתר. אז מה הבעיה? אם תסבירו כמו שצריך ולא תנסו להגיד לי כמה אני טועה ולא מבין אז אולי יזוז פה משהו. באמת שאין לי מושג מה אתם רוצים
הבעיה שצריך שיהיה מה לחטב. אם אין לך מספיק מסת שריר לא יצא לך מיזה כלום. אלא אם כן אתה רוצה להראות כך:

6370_1166331085816_1454092402_453862_5518620_n.jpg

ואז תשכח את מה שאמרתי ותמשיך בחיטוב.

אם אתה לא רוצה להראות כך מה שאתה צריך לעשות זה תקופת מסה עם מאזן חיובי קטן יחסית, לצבור מסת שריר ואחר כך לחטב.

רשום 6 ארוחות כי זה הסטנדרט שלא תהיה רעב.
הסטנדרט? הסטנדרט של מי בדיוק? אתה בעצמך פרסמת מחקר לפני כ-10 חודשים שסותר את הדעה ש-6 ארוחות יותר טוב לרעב ✌️

זה לא סותר זה אחד כנגד רבים, צריך לקרוא את המלא ולא עשיתי את זה אז אי אפשר להסיק מסקנות.
יש עשרות מחקרים ש 6 ארוחות טובים יותר למניעת רעב מאשר 3 או 1, זה אינדבידואלי בכל מקרה אבל זה עדיין הסטנדרט.
ובקשר לחיטוב של הבחור, תפסיקו אם ה "אם אתה לא שוקל 50 ק"ג מעל הגובה אז אין לך מה לעשות חיטוב".
שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

אתה יכולת לעשות מה שבא לך לפני שפתחת את הנושא הזה, אז מה אתה רוצה מאיתנו? אף אחד לא שולט בחיים שלך. באת לכאן ושאלת שאלה וענו לך. לא מתאים לך, תסתדר לבד.

אתה יכולת לעשות מה שבא לך לפני שפתחת את הנושא הזה, אז מה אתה רוצה מאיתנו? אף אחד לא שולט בחיים שלך. באת לכאן ושאלת שאלה וענו לך. לא מתאים לך, תסתדר לבד.
יש הרבה אנשים שמה שנראה בעינך או בעיני כ "שחיף", בשבילם זו מטרה.
אם הוא היה שוקל 60 ק"ג ורוצה לרדת לאזור ה 50 ק"ג, אז כן הייתי אומר בדיוק מה שאתה אומר כרגע, אבל הבחור שוקל 72 ק"ג על 1.72 זה סביר בהחלט להתחיל חיטוב.
מה זה משנה אם אתה 1.80 ושוקל 80 ק"ג ולרדת ל 70 או להיות 1.70 ולרדת ל 60? אותו עיקרון, צריך להסתכל על היחס בין הגובה למשקל ולא רק על המספרים.
אם יבוא כרגע לפורום בן אדם 1.50 ששוקל 60 ק"ג ורוצה לרדת ל 40 ק"ג, זה נורמאלי לחלוטין.

אני לא מסתכל לא על המספרים אלא על היחס בין הגובה למשקל. 60 קילו על 1.72 זה שחיפות וזה לא עניין סובייקטיבי עם כל הכבוד.

והקטע הוא שהוא לא מתחיל מ-60 על 1.72 ורוצה לשנות את זה לטובה, הוא רוצה להגיע לשם כחיטוב. וזה דפוק ואני לא חושב שמישהו כמוך יכול לעודד את זה. לפחות אני לא מצפה מאיך שאני הבנת אותך מהזמן שלי כאן.

72 על 1.72 זה "סביר". אבל משם לאן אתה מצפה לחטב? לחטב מה? אין לו מסת שריר. זאת באמת העמדה שלך?

זו לא העמדה שלי אבל צריך להבין מטרות של אנשים אחרים.
אתה לא תצליח להבין איך בן אדם לוקח כמקצוע להיות שחקן שחמט ורוצה לפתח קריירה בזה, כמו שגם אני לא, אבל זו המטרה שלו וזה מה שהוא רוצה בחייו.
פה אותו העיקרון, המטרה של הבן אדם זה להיות חטוב, ההשקפה שלו ואיך שהוא רואה חיטוב ואת התוצאה הסופית זה לא איך שאני ואתה רואים את זה, ולכן נדרש לכבד את המטרה שלו.
אם מטרה של באדיבילדר זה ללכת ולהתחרות בשביל גביע זהב מפלסטיק אחרי חודשים של ייסורים ולקבל מכך סיפוק עצמי, אני אכבד את זה.
בדיוק כמו שאותו אחד יכבד תחרויות כוח ואולי אפילו ישתתף באחת כזו.

יש הבדל בין בחירה מושכלת ולבין בחירה מתוך בורות וחוסר ידע. יש הבדל בין שאיפה להישגים רצויים מבחינה הגיונית ולבין כאלו שלא.

כמובן שלו יש את החופש לעשות מה שהוא רוצה ואני לא מתערב בזה. השאלה היא איזו עמדה הפורום הזה נוקט כשבנאדם כזה בא לקבל עצה. השאלה היא לא האם אנו מכבדים את שאיפותיו ומטרותיו, אלא איך אנו מגיבים לדברים האלה על בסיס טובתו.

לעודד או יותר מכך, לא לנסות לשנות את דעתו של מישהו שרוצה לרדת מ-72 על 1.72 ל-60, זה מעשה לא אחראי.

הוא חופשי לעשות מה שהוא רוצה, אבל האחריות שלנו היא לומר לו שהוא מטומטם כשהוא מטומטם. אתה עושה זאת בעצמך מספיק פעמים כמו שצריך. אני לא מבין למה פתאום יש לך את הגישה הזאת.

יש הבדל בין בחירה מושכלת ולבין בחירה מתוך בורות וחוסר ידע. יש הבדל בין שאיפה להישגים רצויים מבחינה הגיונית ולבין כאלו שלא.

כמובן שלו יש את החופש לעשות מה שהוא רוצה ואני לא מתערב בזה. השאלה היא איזו עמדה הפורום הזה נוקט כשבנאדם כזה בא לקבל עצה. השאלה היא לא האם אנו מכבדים את שאיפותיו ומטרותיו, אלא איך אנו מגיבים לדברים האלה על בסיס טובתו.

לעודד או יותר מכך, לא לנסות לשנות את דעתו של מישהו שרוצה לרדת מ-72 על 1.72 ל-60, זה מעשה לא אחראי.

הוא חופשי לעשות מה שהוא רוצה, אבל האחריות שלנו היא לומר לו שהוא מטומטם כשהוא מטומטם. אתה עושה זאת בעצמך מספיק פעמים כמו שצריך. אני לא מבין למה פתאום יש לך את הגישה הזאת.
אתה יכול ללכת ל BB.COM ולראות כמה אנשים הם על 60 ק"ג ו 1.72 אבל עם 7-8% שומן ותבין למה הגישה שלי היא כזו.
בן אדם שמגיע ורוצה לעשות חיטוב לא בדיוק יודע איך הוא יראה לאחר אחד שכזה, גם אתה לא תדע, לפחות מבלי לדעת את אחוז השומן שלו או לקבל ממנו תמונות עדכניות שלו לפני שהוא נכנס לתהליך.
בכל מקרה זה ויכוח סרק, אפשר אבל גם להסביר אחרת (לדוגמה ע"י תמונות) איך אנשים נראים על 60 ק"ג (באותו הגובה), אם כי כמו שאמרתי לפני כן, מבדיקה כזו או אחרת אתה תראה שזה לא כזה רע, על אחוז שומן מתאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית