הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירת מקצוע - המשך דיון

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
היי מה קורה?
smile.gif

רציתי להתייעץ בנוגע ללימודים שאותם אני אתחיל כנראה באוקטובר הקרוב.
כרגע המקצוע שאני רוצה ללמוד הוא כלכלה, אבל אני מתלבט מאוד האם לשלב אותו עם תואר נוסף, ז"א עם מתמטיקה או עם מדעי המחשב. או ללכת על הסטנדרט כלכלה וניהול.
בנוגע לשוק העבודה - אני יודע שהוא ממש עמוס ותחרותי, אבל אני לא ממש רוצה ללכת ללמוד נטו מדעי המחשב [לא רואה את עצמי יושב ומתכנת 12 שעות ביום], או הנדסה כלשהי.

השאלות הן כאלה:
א. האם יש מישהו פה שלומד כלכלה ויכול להמליץ או לא להמליץ?
ב. כאשר עושים תואר דו חוגי, האם הוא "נחשב" כשני תארים? ז"א יהיה לי תואר ראשון במדעי המחשב ותואר ראשון בכלכלה?
ג. מה דעתכם על השילובים שהצעתי?
ד. תלמידי אונב' ת"א [במקצועות הנ"ל או בכלל] - דעתכם על הפקולטה?

אגב, מדובר אך ורק על אוניברסיטת תל אביב. מקומות אחרים לא באים בחשבון.
תודה מראש
kiss3.gif

חאלס עם הספאם

לדעתי אם אתה בטוח שאתה לא מעוניין לעבוד בתחום (וזה לא בהכרח אומר לשבת לתכנת 12 שעות) אין טעם לעשות תואר במדעי המחשב. מצד שני, רוב מי שאני מכיר שלמד כלכלה מנסה לזלוג איכשהו לכל מיני עבודות שמתקרבות לתכנות בשביל לשדרג קצת את השכר, אז אם אתה חושב שיש סיכוי שתהיה כזה, אולי כן שווה.

לפי מה שאתה כותב שאתה רוצה לעשות, אני חושב שהייתי הולך על כלכלה וראיית חשבון או מתמטיקה אם יש לך סלידה מראיית חשבון וקצת ביצים.

דו חוגי זה תואר אחד ב-2 תחומים. תואר כפול זה 2 מסלולים נפרדים שאתה עובר דרכם בו זמנית. אני עושה למשל כפול תכנה ומתמטיקה שימושית (שאני הולך לעזוב בסמסטר הבא כי זה מטומטם).

ואתה עדיין לא מנצל את ההמלצה שלי מהשרשור הקודם:

חבל שרובכם כאן בוחרים תואר ע"פ הרווחיות והפרקטיות המשוערים של המקצועות שאח"כ יהיה ניתן לעבוד בהן עם התואר הזה. החשיבה צריכה להיות הפוכה. קודם בוחרים מקצוע או תחום עבודה מאוד ספציפי ומדוייק ואז מבררים איזה תואר או דבר אחר צריך בכדי להגיע לשם.

לפותח הנושא, רוצה להשתלב בבתי השקעות וכ'ו? לך ותברר מה רוב האנשים שם עושים בכדי להגיע לשם ומה יש להם בידיים.

אתה עושה 2 תארים בבת אחת, איך עושים את זה? נהיים חסרי חיים ל 4-5 שנים.

תואר כפול זה תואר כפול. ואתה לא ממש עושה פי 2 יותר קורסים ממה שהיית עושה כי למשל במתמטיקה שימושית ותכנה גם ככה יש הרבה מאוד קורסים חופפים במיוחד בסמסטרים הראשונים ככה שבמקרה שלי לפחות, כל הקורסים המתמטיים אני לוקח לפי מסלול מתמטיקה שימושית וכל הקורסים של תכנה אני לוקח לפי הדרישות של תכנה וככה זה מסתדר איכשהו.

במקרה שלי זה היה עדיף בהרבה מתכנה לבד כי לפחות בסמסטר הראשון הייתי בקבוצה של 12 אנשים סה"כ שלמדו איתי כפול או מתמטיקה שימושית לבד בכל הקורסים המתמטיים. במקום 15678676564534563 אנשים שלומדים איתך חדוו"א בתכנה. גם הטיפול, היחס וכל הגישה היתה הרבה יותר אישית.

בסה"כ זאת היתה בחירה פרקטית שסה"כ אמרתי בה "למה לא?", אם זה יהיה יותר מדי כאב ראש אני אחזור לתכנה.

לך על מתמטיקה - כלכלה. יפתח לך את כל הדלתות שאתה צריך בשוק ההון (נראה לי ציינת שאתה רוצה את זה) (יחסית כמובן למנהל עסקים כלכלה, שמנהל עסקים תואר ראשון לא נותן לך כלום אלא אם יש לך אבא שהוא כבר בעלים של חברה גדולה ואז הוא ייתן לך ג'וב).

• פותח/ת השרשור
אני כרגע מאוד שוקל ללכת על כלכלה מתמטיקה, יפתח לי יותר דלתות גם בתור אנליסט.

חבר שלי היה בקורס משתחררים של לוחמים ואמרו להם שם שתואר משולב הוא עדיף על תואר חד חוגי. אמרו שתואר מורכב מ60% חובה ו40% בחירה ואז מי שעושה תואר דו-חוגי הוא עושה 50-50, כביכול הוא "מפסיד" רק 10% מהחובה שזה זניח. דעתכם?

מישהו יכול להסביר לי בקצרה על העבודה בתור רואה חשבון? מה אופי העבודה, שכר, הבנתי שצריכים לעשות מבחנים אז אילו מבחנים ..

נערך לאחרונה:
נראה לי שאתה מבולבל לגמרי לגבי למה אנשים הולכים לעשות תואר. בעיקר כי אתה סתם יורה לכל מני כיוונים. מה אתה רוצה לעשות בחיים?

מישהו יכול להסביר לי בקצרה על העבודה בתור רואה חשבון? מה אופי העבודה, שכר, הבנתי שצריכים לעשות מבחנים אז אילו מבחנים ..

- עושה תואר ראשון
- עובד שנתיים סטאז' במשרד רואי חשבון (משכורת דיי זנותית)
- עובר מבחני מועצת רואי חשבון ונהיה רו"ח

ואז יוצא לשוק העבודה. יש הרבה כיוונים שונים שאפשר לקחת בתחום. בדרך כלל עושים גם MBA בשביל להתקדם. בגדול העבודה בשנים הראשונות היא לא משהו אבל ככל שאתה מתקדם זה משתפר.

דעתי היא שאתה צריך ללכת יותר על תחום שאתה אוהב מאשר על תחום שיכביכול יש בו תנאים ושכר ואופי עבודה כזה או אחר.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה להיות בסופו של דבר אנליסט או יועץ השקעות.
חשבתי ללמוד כלכלה עם מתמטיקה או חשבונאות כדי שיתן לי העדפה לאחד מהמקצועות האלה. נכון לעכשיו אני אכן מתכנן לעשות לאחר הלימודים MBA.

כאחד שהולך לסיים עכשיו תואר כפול.
אני יכול להגיד שזה החלטה מאוד לא חכמה, בייחוד אם אתה בן אדם שחשוב לו גם להיות מצטיין.
לא ממליץ לך לבחור תואר על פי מה שנשמע לך סקסי כמו כלכלה-מתמטיקה, לא בנושא שאתה יודע שתיהיה לך עבודה בו.

בנוגע לעניין, במילא אתה לא יודע מה יעניין אותך, בטח לא בתואר ראשון שהרוב בו הוא בסיס.

מה כזה טוב באוניברסיטת תל אביב שלא טוב באחרות שאתה כל כך מנוע מללמוד במקום אחר?
מה דעתך ללמוד כלכלה וניהול בטכניון?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מישהו כאן במקרה יודע קצת על המבחנים של הרשות לניירות ערך?
מה ההבדל בין יועץ השקעות למנהל תיקי השקעות?
האם כדאי לקחת קורס בשביל המבחנים האלו? [לאחר שעושים תואר ומקבלים הפטורים.
האם קשה למצוא מקום להתמחות בו?
לאחר מכן כיצד מתקדמים ונהיים אנליסטים?

כרגע אני חושב על ללכת ללמוד כלכלה וחשבונאות [לא להיות רו"ח], לאחר מכן לעשות את המבחנים, התמחות ואז MBA [כמובן זה תיכנון מאוד מאוד גס ל6-7 שנים הקרובות אז זה לא ממש רלוונטי, אבל זה האידיאל].

דעתכם?

נערך לאחרונה:
למה שלא תלך מהסוף להתחלה?
אני רוצה להיות X. אלך לדבר עם מישהו שהוא כבר X ורצוי עם כמה כאלה ואראה מה הדרך שהם עברו על מנת להגיע לזה. לאחר מכן אלך בדרך הכי מעניינת\קלה\קשה\מה שמדבר אליי שתביא אותי להיות X.

אתן דוגמא להמחשה:
ישנה חברה(אמיתית) בשם GHF שעוסקת במסחר. היא מגייסת אנשים במטרה להכשיר אותם להיות סוחרי מניות(אני מבין שזה לא בדיוק מה שאתה רוצה לעשות אבל זאת סתם דוגמא). הסינון לשם זימון לראיון הוא תואר ראשון במקצוע הנדסי, לא משנה אם למדת הנדסת מחשבים, הנדסת מכונות או כל הנדסה אחרת , לא משנה איפה למדת ונדמה לי שמתקבלים בוגרי תואר ראשון שאינם מהנדסים גם כן. מישהו שמעוניין לעסוק בזה כמקצוע והולך ומברר את זה יכול לאחר מכן לבנות לעצמו תוכנית שתאפשר לו להשיג את מטרתו בשלל דרכים. מעבר לכך, יש עוד הרבה פרטים שניתן לברר כמו אופי העבודה, כמות שעות, שכר וכן הלאה ואלו דברים שכדאי לדעת לפני שאתה חותם עם עצמך ללכת למסלול שיימשך כמה וכמה שנים ושקיימת סבירות שבאיזשהו שלב גם תחליט לשנות את ההחלטה שלך.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית