הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על פולי עליון אחיזה צרה

• פותח/ת השרשור s0d
  • פורסם בתאריך

s0d

משתמש מתחיל
64
0
נק' מוניטין:
-117
64
0
זה עובד על אותו שריר כמו חתירה אחיזה צרה אבל שהמוט לא בא מלמעלה? (בא ממולי)

ענה לך האדם ששמו הוא גם התשובה לשאלה 😃

פולי עליון למתח זה כמו הסמית' משין לסקוואט?

אם אתה מחזיק צר בסופיניצה (שהכפות ידיים מופנות אליך) אתה יכול לפתח יותר כוח
הבייספס מעורב יותר, והלטיסימוס דורסי (רחב גבי) נמתח יותר ככה שהוא גם יכול לפתח יותר כוח

אם אתה יכול תעבור לעבוד במתח חופשי או וריאציות קלות יותר שלו (קפיצה/גומיה/סולם)
אם לא תעבוד עם מה שיש (פולי)

כמובן שהכל תלוי בתוכנית שלך ושאר התרגילים/סטים/חזרות שלך

*כמה שכיף לענות לבחור לעיניין ולא להסתלבט עליו

הבייספס מעורב יותר, והלטיסימוס דורסי (רחב גבי) נמתח יותר ככה שהוא גם יכול לפתח יותר כוח

הוא בכלל שאל להבדל בין חתירה לפולי ולא השווה בין סוגים שונים של מתח, כך שטכנית, התשובה שלך לא רלוונטית למה שהוא שאל. אבל תבורך, אתה עושה עבודת קודש.

הוא בכלל שאל להבדל בין חתירה לפולי ולא השווה בין סוגים שונים של מתח, כך שטכנית, התשובה שלך לא רלוונטית למה שהוא שאל. אבל תבורך, אתה עושה עבודת קודש.

תודה נשמה 😘

• פותח/ת השרשור
שאלתי על ההבדל בין חתירה אחיזה צרה מאוד שבאה למעלה (מהפולי העליון) מול אחת שבאה ממולי (לא יודע איך לקרוא למכשיר הזה)

טרפז ורומבואידס בחתירה שממולך יהיו יותר דומיננטיים

תעשה דדליפט + מתח/בנטאובר יותר טוב

רגע, בצורת הסופינציה לעומת הפרונציה - הרחב גבי "עובד" פחות קשה? לכן מה מומלץ להעמיס יותר משקל לעבוד בסופינציה או בפרונציה עם פחות משקל?

רגע, בצורת הסופינציה לעומת הפרונציה - הרחב גבי "עובד" פחות קשה? לכן מה מומלץ להעמיס יותר משקל לעבוד בסופינציה או בפרונציה עם פחות משקל?

יותר מומלץ לעבוד איפה שאתה יכול להפיק יותר כוח(אם זו המטרה) - סופינציה.

יותר מומלץ לעבוד איפה שאתה יכול להפיק יותר כוח(אם זו המטרה) - סופינציה.

כלומר נניח לגירוי גדול יותר של השריר הלטימוס דורסי - להרים יותר משקל - במקרה של המתח בסופינציה - אפילו שבמקרה הזה חלקו של השריר הסינריגסט ומשקל עבודה גדול יותר .

בתוכנית שלי המתח מחליף את החתירה - ואני עושה אותו בפרונציה - אתה אומר לי לבצע אותו בסופנציה ולהרים משקלים גדולים יותר?

---------- התגובה התווספה ב 09:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:07 ----------

יש לך שם את השמות של כל השרירים המעורבים, לא?

חיים, אפשר לקבל התייחסות נוספת לעניין - זה די חשוב לי הנושא?

מתח בסופינציה (אחיזה צרה) עם יותר משקל או מתח בפרונציה אחיזה רחבה עם פחות משקל - לצורך עבודה על הרחב גבי?

כן.

כמובן שאם אתה עושה בסופינציה אז התנועה בפרונציה לא תתחזק(אפילו שזה אותה תנועה - אצלי שאני עושה תקופה סופינציה ולא "נוגע" בפרונציה, אז אני נחלש בפרונציה).
יש אנשים שמצליחים להריםפ יותר בפרונציה(כי הם רגילים לעבוד ככה) , אם זה המקרה אתה יכול להמשיך פרונציה.
אבל זה לא באמת כזה סיפור גדול.

כן.

כמובן שאם אתה עושה בסופינציה אז התנועה בפרונציה לא תתחזק(אפילו שזה אותה תנועה - אצלי שאני עושה תקופה סופינציה ולא "נוגע" בפרונציה, אז אני נחלש בפרונציה).
יש אנשים שמצליחים להריםפ יותר בפרונציה(כי הם רגילים לעבוד ככה) , אם זה המקרה אתה יכול להמשיך פרונציה.
אבל זה לא באמת כזה סיפור גדול.

אני אומר לך זה סיפור גדול בהחלט. ההבדל הוא ממש גדול במשקלים. אני צריך לבדוק מחדש. כדי לוודא שאני לא מדבר שטויות - אבל בפרונציה נניח אני עושה עם 40 קילו עליי ל5 חזרות. אז בסופינציה זה יכול ליהיות 50-55 לחמש חזרות, אולי יותר. (צריך לבדוק)

מו , ע"פ מה אתה אומר שהלטיסימוס יוכל לפתח יותר כוח? הרי במתח בפרונציה הלטיסימוס כמעט באורכו המלא(מתוח לגמרי) וסופינציה אתה מותח אותו עוד קצת בעזרת הרוטציה הלטרלית של הזרוע.
מי אמר שמתיחה עוד יותר גדולה תאפשר לו לפתח יותר כוח? הרי החפיפה בסרקומרים פחותה כשהשריר במתיחה מקסימלית.

---------- התגובה התווספה ב 12:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:49 ----------

מצאתי איזה השוואה של pull downs באחיזות שונות- תעיף מבט
http://journals.lww.com/nsca-jscr/A...e_Electromyographical_Investigation_of.8.aspx

This study aimed at investigating the effects of different hand positions on the electromyographic (EMG) activity of shoulder muscles during the performance of the lat pulldown exercise. Ten healthy men performed 3 repetitions of the lat pull-down exercise using their experimentally determined 10RM (repetition maximum) weight. Four different common variations of the lat pull-down were used: close grip (CG), supinated grip (SG), wide grip anterior (WGA), and wide grip posterior (WGP). Normalized root mean square of the EMG (NrmsEMG) activity for the right posterior deltoid (PD), latissimus dorsi (LD), pectoralis major (PM), teres major (TM), and long head of the triceps (TLH) were recorded using surface electrodes and normalized using maximum voluntary contractions. Repeated measures analysis of variance for each muscle detected statistical differences (p < 0.05) in myoelectric activity among hand positions during both the concentric and eccentric phases of the exercise. During the concentric phase, NrmsEMG results for the LD included WGA > WGP, SG, CG. For the TLH: WGA > WGP, SG, CG and WGP > CG, SG. For the PD: CG, WGA, SG > WGP. For the PM: CG, WGA, SG > WGP. During the eccentric phase, the LD produced the following patterns: WGA > WGP, SG, CG and WGP > CG. The TLH pattern showed WGA > SG and CG. For the PD: CG > WGA, WGP. The results indicate that changes in handgrip position affect the activities of specific muscles during the lat pull-down movement. Also, performance of the lat pulldown exercise using the WGA hand position produces greater muscle activity in the LD than any other hand position during both the concentric or eccentric phases of the movement.

(C) 2002 National Strength and Conditioning Association

הם ביצעו את העבודה עם אותו העומס (במקרה זה משקל הגוף שלהם).

לפי התוצאות מתח באחיזה רחבה בפרונציה מגרה הכי הרבה את הרחב-גבי.

אבל השאלה פה גם הייתה אחרת האם כאשר העומס גדול יותר בתרגיל הCHINUP (מתח אחיזה צרה סופינציה) לעומת מתח האחיזה רחבה פרונציה עומס יותר קטן? אז מה עדיף - או שהגירוי לרחב גבי זהה?

מו , ע"פ מה אתה אומר שהלטיסימוס יוכל לפתח יותר כוח? הרי במתח בפרונציה הלטיסימוס כמעט באורכו המלא(מתוח לגמרי) וסופינציה אתה מותח אותו עוד קצת בעזרת הרוטציה הלטרלית של הזרוע.
מי אמר שמתיחה עוד יותר גדולה תאפשר לו לפתח יותר כוח? הרי החפיפה בסרקומרים פחותה כשהשריר במתיחה מקסימלית.

---------- התגובה התווספה ב 12:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:49 ----------

מצאתי איזה השוואה של pull downs באחיזות שונות- תעיף מבט
http://journals.lww.com/nsca-jscr/A...e_Electromyographical_Investigation_of.8.aspx

This study aimed at investigating the effects of different hand positions on the electromyographic (EMG) activity of shoulder muscles during the performance of the lat pulldown exercise. Ten healthy men performed 3 repetitions of the lat pull-down exercise using their experimentally determined 10RM (repetition maximum) weight. Four different common variations of the lat pull-down were used: close grip (CG), supinated grip (SG), wide grip anterior (WGA), and wide grip posterior (WGP). Normalized root mean square of the EMG (NrmsEMG) activity for the right posterior deltoid (PD), latissimus dorsi (LD), pectoralis major (PM), teres major (TM), and long head of the triceps (TLH) were recorded using surface electrodes and normalized using maximum voluntary contractions. Repeated measures analysis of variance for each muscle detected statistical differences (p < 0.05) in myoelectric activity among hand positions during both the concentric and eccentric phases of the exercise. During the concentric phase, NrmsEMG results for the LD included WGA > WGP, SG, CG. For the TLH: WGA > WGP, SG, CG and WGP > CG, SG. For the PD: CG, WGA, SG > WGP. For the PM: CG, WGA, SG > WGP. During the eccentric phase, the LD produced the following patterns: WGA > WGP, SG, CG and WGP > CG. The TLH pattern showed WGA > SG and CG. For the PD: CG > WGA, WGP. The results indicate that changes in handgrip position affect the activities of specific muscles during the lat pull-down movement. Also, performance of the lat pulldown exercise using the WGA hand position produces greater muscle activity in the LD than any other hand position during both the concentric or eccentric phases of the movement.

(C) 2002 National Strength and Conditioning Association

אתה מתעלם מפרט קטן, הבייספס יותר דומיננטי בסופיניצה מאשר בפרונציה
אתה מתייחס רק ללטיסימוס, במתח עובדים הרבה שרירים ככה שבסופיניצה האפשרות לפתח יותר כוח היא לא רק בגלל הלטיסימוס דורסי המוארך

מצאתי את המחקר המלא:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC449729/

בסופו נקבע שאין הבדל בפעילותו של הלטיסימוס בין מתח באחיזה רחבה (pullups) בפרונציה לבין מתח באחיזה צרה (chinups) בסופינציה.

כלומר לפני עצתו של bietarist, עליי לבצע את התרגיל שאני ארים בו יותר משקל.

אשמח לקבל התייחסות נוספות למחקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית