סוף סוף אני אזרח

אה כן, הגענו לטענה הנפלאה שאם לא טוב לך תעוף מפה. או במילים אחרות, אני לא מוכן להודות בכך שזו כפיה.

יש לך הגדרה מעניינת לפרזיט. תמיד חשבתי שאני משלם כסף על הבטחון שלי. שמעת על מסים?
כמו שסקוט אמר, אין מה לעשות, אנחנו חיים במדינה עם הרבה אויבים סביבינו, ויש בה אוכלוסיה קטנה, ואם המדינה הייתה נותנת את הבחירה, אז בקושי היה לנו צבא. אתה אומר את זה בנימה מאוד שלילית, כאילו מאשים את המדינה בזה גם שאין בררה.
וזה באמת לא תירוץ, אם אתה לא רוצה אתה יכול לטוס לחו"ל, מה אתה עוד רוצה שנגיד לך? לא נוח לך, תבלה בכלא כמה שנים.

כמו שסקוט אמר, אין מה לעשות, אנחנו חיים במדינה עם הרבה אויבים סביבינו, ויש בה אוכלוסיה קטנה, ואם המדינה הייתה נותנת את הבחירה, אז בקושי היה לנו צבא. אתה אומר את זה בנימה מאוד שלילית, כאילו מאשים את המדינה בזה גם שאין בררה.
וזה באמת לא תירוץ, אם אתה לא רוצה אתה יכול לטוס לחו"ל, מה אתה עוד רוצה שנגיד לך? לא נוח לך, תבלה בכלא כמה שנים.

הוו כן! "All within the state, nothing outside the state, nothing against the state." נכון?

אני מכיר את כל התירוצים האלה שמאכילים פשיסטים כמוך. חבל שזה לא יותר מאשר תירוצים. אין שום בעיה לא מבחינה תקציבית, ולא מבחינת כוח אדם להקים צבא מקצועי. זה רק יהיה יותר יעיל לכולם, חוץ מהכמויות העצומות של אוכלי חינם שנמצאים כרגע בצבא.
קח, תקרא קצת http://jims-israel.org/pdf/PParmy.pdf

הלוואי וזה היה מחדש משהו כל הדיון הזה על השומן העיקש בצבא כמו הידיעה שאיקאה בנתניה נשרפה.

הוו כן! "All within the state, nothing outside the state, nothing against the state." נכון?

אני מכיר את כל התירוצים האלה שמאכילים פשיסטים כמוך. חבל שזה לא יותר מאשר תירוצים. אין שום בעיה לא מבחינה תקציבית, ולא מבחינת כוח אדם להקים צבא מקצועי. זה רק יהיה יותר יעיל לכולם, חוץ מהכמויות העצומות של אוכלי חינם שנמצאים כרגע בצבא.

👏

אם צה"ל יהיה צבא שכירים אז ברגע שמדינה אחרת תשלם לחיילים יותר הם יילכו מפה. ממש פותר את הבעיה:152on:

זה לא ממש אפשרי אתה יודע..אתה לא יכול פתאום ליתגייס לצבא אחר+אם יש לך אפשרות לא לעשות צבא בישראל, אתה גם לא תעשה אותו בחו"ל כניראה

אם צה"ל יהיה צבא שכירים אז ברגע שמדינה אחרת תשלם לחיילים יותר הם יילכו מפה. ממש פותר את הבעיה:152on:

152on.gif

איזה תירוצים נתתי לך? ואני אמרתי שהצבא מושלם? אני יודע שיש בעיות כמו כמעט בכל דבר, אני אמרתי שבמדינה הצבא הוא הגוף שמתפעל יחסית בסדר.
וגם לא יודע מאיפה הבאת את זה, אנחנו דיברנו על השתמטות.

כמו שסקוט אמר, אין מה לעשות, אנחנו חיים במדינה עם הרבה אויבים סביבינו, ויש בה אוכלוסיה קטנה, ואם המדינה הייתה נותנת את הבחירה היה לנו צבא שעולה הרבה פחות ויעיל הרבה יותר. נראה לי שצבא יעיל חשוב יותר במדינה קטנה ומלאת אויבים מאשר במדינה גדולה שלא צריכה להגן באופן מיוחד על הגבולות שלה.

כמו שסקוט אמר, אין מה לעשות, אנחנו חיים במדינה עם הרבה אויבים סביבינו, ויש בה אוכלוסיה קטנה, ואם המדינה הייתה נותנת את הבחירה היה לנו צבא שעולה הרבה פחות ויעיל הרבה יותר. נראה לי שצבא יעיל חשוב יותר במדינה קטנה ומלאת אויבים מאשר במדינה גדולה שלא צריכה להגן באופן מיוחד על הגבולות שלה.
גם נכון, אבל עדיין אם הייתה בחירה להתגייס, חצי לא היו מתגייסים, ועוד יש אוכלוסייה קטנה במדינת ישראל, לא כמו שכנינו שיכולים לשלוח פי כמה וכמה מהכמות שיש לנו. ככה שגם כמות זה גורם שצריך לקחת לתשומת לב.
שלא תבין אותי לא נכון גם אני מאמין שבאמת עדיף פחות אבל יעילים יותר, אבל במקרה שלנו זה בעיה.

איך כל פעם אותו דיון חוזר.
והיחידים שתומכים בחוק גיוס חובה, הם כאלו שלא עשו צבא.

תחכה שתשתחרר, רק אז אתה תבין שהיית עבד.
וככל שהזמן יעבור תסתכל על התקופה שלך בצבא כמה שהיא באמת, שגנבו לך 3 שנים מהחיים.

בסדר גנבו מהחיים 3 שנים אבל עדיין אני יודע שעשיתי את שלי וזה מה שחשוב.
הטכניון לא יברח לי לשום מקום וגם לא העבודה אחרי זה והחיים השגרתיים

זה לא אשמתך גם אני הייתי מורעל (יחסית) לפני הצבא.
והשירות שלי לא היה כזה נורא, רק בזבוז זמן.
אני כבר יחסית הרבה זמן מורעל, רק מחכה להתגייס לקרבי, רק שגילו לי צליאק,והבנתי לאחרונה שאני מתנדב.. ככה שאני כבר לא יודע איזה מין שירות יהיה לי..

בסדר גנבו מהחיים 3 שנים אבל עדיין אני יודע שעשיתי את שלי וזה מה שחשוב.
הטכניון לא יברח לי לשום מקום וגם לא העבודה אחרי זה והחיים השגרתיים

אחלה שיהיה לך בהצלחה, זה עדיין לא אומר שזה טוב.

אני כבר יחסית הרבה זמן מורעל, רק מחכה להתגייס לקרבי, רק שגילו לי צליאק,והבנתי לאחרונה שאני מתנדב.. ככה שאני כבר לא יודע איזה מין שירות יהיה לי..

כן זה בעיה שאתה צעיר וטיפש, זה יעבור (בתקווה) לך עם הגיל.

גם נכון, אבל עדיין אם הייתה בחירה להתגייס, חצי לא היו מתגייסים, ועוד יש אוכלוסייה קטנה במדינת ישראל, לא כמו שכנינו שיכולים לשלוח פי כמה וכמה מהכמות שיש לנו. ככה שגם כמות זה גורם שצריך לקחת לתשומת לב.
שלא תבין אותי לא נכון גם אני מאמין שבאמת עדיף פחות אבל יעילים יותר, אבל במקרה שלנו זה בעיה.

אבל אתה מראה רק חצי תמונה. אם חצי לא יתגייסו, לא תהיה משטרה שתפקידה לתפוס ולכלוא עריקים, או מנגנון קב"נים מפותח. זה אומר שחלק ענק מתקציב הבטחון כרגע יהיה פנוי לרכישות חדשות. עם הכסף הזה יוכלו להציע תפקידים עם שכר אטרקטיבי, לשפר תשתיות לחימה (מכונות לחימה יותר משוכללות דורשות גם פחות אנשים), לשפר הכשרה ולייעל את תהליכי ההכשרה והאימון (להשקיע חצי שנה-שנה בהכשרה בשביל לשחרר אדם בין חצי לשנתיים אחר כך זה דרך גרועה לארגון להתנהל). אני מציע לך להכנס ללינק שColdfire נתן לך לפני שאתה ממשיך לשטוח בו פרופוגנדה שחוקה ונטולת בסיס.

אז שהזונות שיושבים בכנסת יחליטו כבר! אם הם קובעים שכולם מתגייסים אז שיגייסו גם את אלה שלומדים בישיבות וחושבים שהם תורמים להגנת המדינה, בלי פטורים מיותרים.. ועוד יש המון דוגמאות לעבריינים שעושים בעיות,שיכניסו לכלא ל 3 שנים. אלה שנכים בצורה כלשהי שלא מאפשרת תיפקוד או שיש להם בעיה קריטית שמונעת מהם מלהתגייס יקבלו פטור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית