הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף סוף אני אזרח

למה אני צריך להודות על זה ש"קיבלתי אזרחות"? מי קובע אם אני אקבל אותה או לא? אלוהים?

למדינה אתה צריך להודות על זה שאתה נחשב אזרח פה
הרבה אנשים היו רוצים להיות בעלי אזרחות פה
תסתכל על התאילנדים והסודנים,היום מתים להיות אזרחים פה

אנשים פה לוקחים את האזרחות כמובן מאליו,אם היו שוללים לכם אותם אז היתי רוצה לראות איך היתם מדברים

ואני תמיד חשבתי שהמדינה צריכה להגיד תודה שיש אנשים שמוכנים להיות אזרחים בה כדי לשלם מסים לאוכלי חינם שמנהלים אותה. Silly me.

למדינה אתה צריך להודות על זה שאתה נחשב אזרח פה
הרבה אנשים היו רוצים להיות בעלי אזרחות פה
תסתכל על התאילנדים והסודנים,היום מתים להיות אזרחים פה

אנשים פה לוקחים את האזרחות כמובן מאליו,אם היו שוללים לכם אותם אז היתי רוצה לראות איך היתם מדברים

עזוב אותך, למה ללכת סחור סחור. בוא נעשה אותך מלך, אתה תקבע לנו מי יהיה אזרח ומי לא, במה נעבוד ומה לא, מי יאכל ומי לא וכאות תודה אנחנו נקריב בשבילך את החיים שלנו.

אז הצבא לא מתנהל כמו שצריך, יש פה הרבה אוכלי חינם, עדיין זה לא נותן סיבה להשתמטות, לא משנה מה תעשה העיקר תתרום.

נכון, העיקר תתרום. הכל בשביל המדינה!
לא, ממש לא התכוונתי לכך, התכוונתי שזה כרגע החוק, תאהב אותו או לא, זה החובה שלך כלפי המדינה לתרום, כמה שהתרומה שלך יעילה או לא. וכרגע אני מדבר שזה המצב, לא דעתי.
דעתי לגבי המשתמטים שונה, במה הם שונים מכל אלה שעשו שירות חובה? למה שהם ישתמטו? כי לא בא להם? רוצים ללמוד במקום? אין מה לעשות זה החוק.

עד כמה שידוע לי משתמטים לא עברו על שום חוק. הצבא שחרר אותם.

אני לא מדבר על אנשים נכים, בעלי בעיות נפשיות וכו.. אני מדבר על האנשים שאומרים אם תביאו לי נשק אני ירה בעצמי (וכן זה כבר קרה), או אלה שממציאים תירוצים שיש להם בעיות בככה או ככה. על אלה אני מדבר.

הסיבה לשחרור שלהם לא משנה. צה"ל הוא הגוף שהחליט לא לגייס אותם (ובצדק), ולכן הם לא עברו על שום חוק.

הסיבה לשחרור שלהם לא משנה. צה"ל הוא הגוף שהחליט לא לגייס אותם (ובצדק), ולכן הם לא עברו על שום חוק.
זה כן משנה אם אין לך סיבה כמו נכות, חולי נפש, הורים גרושים וכו.. כל דבר שבאמת לא מאפשר לך באמת לשרת.אבל אם אתה בריא לחולוטין, אין לך שום בעיות, ופשוט אתה לא רוצה להתגייס כי אתה לא רוצה, או רוצה ללמוד, למה מה אתה שונה מאחרים שאולי גם הם לא רוצים אבל הם עושים זאת מפני שזאת חובתם?
ואני יודע שהם לא עברו על שום חוק, מפני שצה"ל שאיפשר להם לא להתגייס.

למה אני שונה? כי הצלחתי לשכנע את צה"ל לא לגייס אותי. ואם לא עברתי על שום חוק אין לך על מה להתלונן.

לא מדבר כרגע מבחינה חוקית, אני מודע לך שלא עברו על החוק. זה פשוט מעצבן שיש אנשים שקורעים את התחת, או מסכנים את החיים שלהם, או אפילו עושים דברים קטנים שעדיין מועילים בצורה כלשהי לא משנה כמה, כי עדיין מישהו צריך לעשות את הדברים הקטנים האלה (ולא אני לא מדבר באמת על האוכלי חינם, או אלה שמדליקים ממטרות וחוזרים), בעוד שאחרים טסים לחו"ל, הולכים ללמוד במקום, או כל דבר אחר, בעוד שהם יכולים גם הם לתרום בצורה כלשהי (ועוד הפעם לא מדבר על האנשים שבאמת לא יכולים/יש להם בעיות).
אז שאלתי אליך, מה הם שונים מכל אלה שכן תורמים?

מה זה משנה אם הצבא אכן קיבל את הבעיות השאנשים ממציאים לו ושחרר אותם?
אני מתכון שזה מעצבן שאנשים בוחרים לצאת מהצבא כי לא נוח להם לתת מעצמם 3 שנים ואז עוד רוצים ללכת ללמוד,לעבוד טוב ולחיות טוב

פשוט בושה כמה כפויי טובה אנשים יכולים להיות

אבל בכל מקום אנשים יהנו לפעמים בזמן שאתה אוכל חרא, זה לא רק בצבא.
זה שאתה קורע ת'תחת בצבא זה בעיה והחלטה שלך, אבל אל תגיד אחרי זה למה אחרים לא עושים את זה גם.

נכתב ע"י MVC:
לא מדבר כרגע מבחינה חוקית, אני מודע לך שלא עברו על החוק. זה פשוט מעצבן שיש אנשים שקורעים את התחת, או מסכנים את החיים שלהם, או אפילו עושים דברים קטנים שעדיין מועילים בצורה כלשהי לא משנה כמה, כי עדיין מישהו צריך לעשות את הדברים הקטנים האלה (ולא אני לא מדבר באמת על האוכלי חינם, או אלה שמדליקים ממטרות וחוזרים), בעוד שאחרים טסים לחו"ל, הולכים ללמוד במקום, או כל דבר אחר, בעוד שהם יכולים גם הם לתרום בצורה כלשהי (ועוד הפעם לא מדבר על האנשים שבאמת לא יכולים/יש להם בעיות).
אז שאלתי אליך, מה הם שונים מכל אלה שכן תורמים?
והתשובה שלי תהיה שהם שונים או בכך שהם רצו להתגייס או בכך שהם לא הצליחו לשכנע את צה"ל לשחרר אותם.

כתוצאה מכך נוצרים פערים בחברה, ואנשים שמתגייסים שונאים אנשים שלא. הפתרון היחיד ההגיוני לבעיה הזאת הוא לא לשלול מהם אזרחות כמו שכמה פשיסטים כאן רוצים, אלא לעשות צבא מקצועי.

והתשובה שלי תהיה שהם שונים או בכך שהם רצו להתגייס או בכך שהם לא הצליחו לשכנע את צה"ל לשחרר אותם.

כתוצאה מכך נוצרים פערים בחברה, ואנשים שמתגייסים שונאים אנשים שלא. הפתרון היחיד ההגיוני לבעיה הזאת הוא לא לשלול מהם אזרחות כמו שכמה פשיסטים כאן רוצים, אלא לעשות צבא מקצועי.
זאתי התשובה שלך? אלו שרצו להתגייס או אלו שלו הצליחו את צה"ל לשחרר אותם?
אני גם מסכים איתך שעדיף לעשות צבא מקצועי, עוד אחרי שנתת לי את הכתבה הזאת, אבל זה המצב, כרגע הוא לא ככה, אז למה ללכת ראש בקיר ולהגיד "הצבא לא מקצועי, ויש ככה וככה, לכן אני לא רוצה להתגייס" אנחנו מדינה שחיים באיום תמידי, ואנו חייבים חיילים כדי לשמור על המדינה, נכון שהצבא לא מתנהל בצורה מקצועית יש הרבה בעיות, וכדי לשנות זאת יקח זמן לא ברגע. אז הפתרון זה לשים זין ולא להתגייס?
וכן יש לי בעיה עם משתמטים, בעוד שחיילים מסכנים את החיים שלהם, כדי שהאזרחים יחיו את החיים הנפלאים שלהם, הם לא טורחים אפילו לתת גם תרומה קטנה למדינה, ועושים מה שבראש שלהם חוץ מזה.

אחלה,אני בעד צבא מקצועי. בנתיים המציאות היא אחרת, וחייב להתגייס כי זה החוק. אני מודע לעניין שאפשר להשתמט ע"י הצהרת דתיות, התנהגות לא שפויה וכו'. אבל זה יכול לפגוע בי בעתיד ואני לא מאחד מאלה שיעשה את זה.
יש לך דרך אחרת לגרום לאלה שלא מתגייסים(כי לא נוח להם) להתגייס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית