אחר חדש כאן

Jonashacht

משתמש פעיל
394
1
נק' מוניטין:
328
394
1
אהלן.

בלי להלאות אתכם יותר מידי, בן 19 מהמרכז, חוזר יומיות בצבא.
המטרה העיקרית שלי כרגע היא להראות כמו גבר ולא כמו ילדה קטנה.

קראתי המון לפני שנרשמתי ואני מאוד מתעניין בנושא, ואני מקווה שאני אלמד עוד יותר אחרי הצטרפותי לקהילה (המאוד איכותית לפי ההתרשמות עד עכשיו!).

היסטוריית האימונים המפוארת שלי כוללת:
- חצי שנה (גיל 17.5-18) של אימוני משקולות אידיוטים לגמרי בשילוב עם תזונה לוקה בחסר.
- 3 וחצי חודשים SS עם אכילה כפייתית שהביאה אותי לעלייה של 11 ק"ג בינתיים. (היו לי כמה גורמים מעכבים במהלך התכנית- שבוע וחצי בלת"מ בצבא + כאבים עקב טכניקה לקוייה והתקדמות מהירה מידי בתחילת התוכנית [ITBS לדעתי] שחלפו בעזרת מתיחות איזוריות ומנוחה.)

נתונים נוכחיים/לפני התחלת SS:
גובה: 1.82
משקל גוף: 82 ק"ג (התחלתי 71 ק"ג)
הערכת א"ש לא מבוססת בכלל: 12-13 (10)

משקלים לחמישיות:
סקוואט: 92.5 ק"ג (התחלתי 40)
בנץ': 72.5 ק"ג (50)
דדליפט: 110 ק"ג (60)
פרס: 45 ק"ג (30)
בנט אובר: 65 ק"ג (40)

מתחילת התכנית אני ניזון מכל הבא ליד + הרבה חלב ועד עכשיו מבסוט לגמרי מהתוצאות!

סופ"ש נעים לכולם!!

עם כל הכבוד להתמדה שלך בתכנית ולרצינות שלך, ל-3 וחצי חודשים של SS עליה של 11 ק"ג זה לא משהו מיוחד. זה בערך קילו לשבוע. כמו כן ההתקדמות שלך במשקלי העבודה היא די איטית. למה הפסקת להתקדם בקפיצות של 5 קילו בסקוואט?

• פותח/ת השרשור
עם כל הכבוד להתמדה שלך בתכנית ולרצינות שלך, ל-3 וחצי חודשים של SS עליה של 11 ק"ג זה לא משהו מיוחד. זה בערך קילו לשבוע. כמו כן ההתקדמות שלך במשקלי העבודה היא די איטית. למה הפסקת להתקדם בקפיצות של 5 קילו בסקוואט?

אמנם אני בתכנית כבר 3 וחצי חודשים, אך בפועל זה הרבה פחות:

מהשבוע השני הקפיצות היו של 5 (שבוע ראשון הייתי משותק בגלל הדומס של האימון הראשון) עד שהגעתי ל70 ק"ג בשבוע 4 בערך, והתחילו הכאבים ברגל.

אני מניח שזה בגלל שהייתי פזיז ולא התחלתי ממוט ריק (לא אימנתי את הרגליים מעולם עד תחילת התכנית), וגם הטכניקה הייתה לקויה...

אז התחלתי לחפור באינטרנט והגעתי לכך שיש לי ITBS. אחרי מנוחה של שבוע מלווה במתיחות לרצועה, התחלתי מ 40 ק"ג והעלתי במשקלים לאט לאט.. כמובן שהפציעה הלא חביבה הזו פגעה בהתקדמות של שאל התכנית.

חוץ מזה היו עוד הפסקות לא נעימות (אבט"ש, עקירת שן בינה, ועוד..)

אני מודע לכך שההתקדמות הייתה יכולה להיות הרבה יותר מהירה אך גם מהקצב הזה אני מרוצה.. לא ממהר לשום מקום 😃

ותודה על התגובות המהירות, הופתעתי לטובה!!!

אה, כמובן.

להבא תשתדל לדייק בפרטים שלך. משום מה יש נטייה לרוב האנשים כאן לשכוח שהיו להם פציעות והפסקות באימונים, אבט"שים, עקירות שן בינה וכ'ו והם נזכרים בדברים כאלה ובעובדה שלא באמת יצא להם להתאמן X זמן רק אחרי שהם קיבלו ביקורת שלילית. אולי בכדי להצדיק את מה שיצא להם דפוק.

דבר שני, מ-DOMS נפטרים ע"י המשך אימונים רגיל. הפסקה של שבוע מאימונים רק תגרום שוב ל-DOMS באימון הראשון שתבצע אחרי שבוע. אל תפספס אימונים אלא אם מדובר בפציעה או במחלה.

כמו כן מומלץ מאוד להעלות סרטונים לביקורת שתדע איפה אתה עומד מבחינת טכניקה והאם בכלל הסקוואט שלך מלא.

• פותח/ת השרשור
אה, כמובן.

להבא תשתדל לדייק בפרטים שלך. משום מה יש נטייה לרוב האנשים כאן לשכוח שהיו להם פציעות והפסקות באימונים, אבט"שים, עקירות שן בינה וכ'ו והם נזכרים בדברים כאלה ובעובדה שלא באמת יצא להם להתאמן X זמן רק אחרי שהם קיבלו ביקורת שלילית. אולי בכדי להצדיק את מה שיצא להם דפוק.
אולי לא הדגשתי את זה מספיק בהודעה הראשונה, אבל צודק. קיבלתי ת'הערה.

דבר שני, מ-DOMS נפטרים ע"י המשך אימונים רגיל. הפסקה של שבוע מאימונים רק תגרום שוב ל-DOMS באימון הראשון שתבצע אחרי שבוע. אל תפספס אימונים אלא אם מדובר בפציעה או במחלה.
נכון מאוד, אני מקפיד על זה תמיד, אבל כאלה DOMS לא פגשתי בחיים. מדרגות לא באו בחשבון בימים שאחרי האימון. היום אני לא מוותר על אימון בגלל DOMS.

כמו כן מומלץ מאוד להעלות סרטונים לביקורת שתדע איפה אתה עומד מבחינת טכניקה והאם בכלל הסקוואט שלך מלא.
מבחינת הטכניקה אני פחות דואג. השוותי סרטונים שלי (שנמחקו אחרי פרמוט אחרת הם היו כאן) עם אין ספור סרטונים מכל מקור מהימן אפשרי, קראתי את רוב המאמרים בפורטל ואני לקראת סיום קריאת הספר. אני יורד עמוק בוודאות.
אבל בכל זאת אני מסכים שכדאי ליתר ביטחון שאני אעלה סרטונים - בקרוב.

תודה!

מבחינת הטכניקה אתה צריך לדאוג הכי. יש כאן אנשים שמפרסמים ומקבלים ביקורות ועובדים על הטכניקה איתנו במשך חודשים. גם אני נעזרתי המון בביקורות ובהדרכה ועדיין יש הרבה דברים בסיסיים שאני צריך לשפר. אתה לא יכול לבקר את עצמך ולנתח את הטכניקה שלך באופן אובייקטיבי ומדוייק כפי שזה יכול להיעשות על ידי חברי הפורום.

אתה מוזמן גם לפתוח לוג שבו תוכל גם להיעזר בנו בהתקדמות שלך.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית