הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחזוקה בישביל אומנות לחימה

AMIR2000

משתמש פעיל
300
1
נק' מוניטין:
-32
300
1
אני אולי אלך לאומנות לחימה כלשהי וגם להתחרות בע''ה
רציתי לדעת מהחלקים העיקריים שצריכים להיתאמן עליהם ?
ואיזה תרגילים צריכים כדי לקבל כוח מתפרץ ?

האימונים שיתנו לך במכון שבו אתה לומד יהיו דיי טובים.
אם אתה רוצה תעשה SS עם 2 אימונים בשבוע או שכמה שתוכל להתאושש ממנו בנוסף.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שלא ענית לי על השאלות
רציתי לדעת על איזה חלקים צריך לעבוד למטרת הטלה/הפלה ?

אני לא מבין הרבה בעניין הזה, אבל לפי דעתי אין חלקים ספציפיים שצריך לעבוד עליהם צריך פשוט לעבוד על כל הגוף וזהו עניין ההפלה/הטלה נירכש באימונים וטכניקה

בתור קראטיסט אני יכול להגיד לך שזה תלוי לאיזו אומנות אתה הולך.
אם אתה הולך להתאבקות או ג'ודו, אלמנט הכוח הוא קרוב לוודאי הדבר העיקרי שאותו אתה צריך לשפר, מלבד טכניקה כמובן.
אם אתה הולך לקראטה, ג'יו ג'יטסו, MMA וכו', כוח מתפרץ ומהירות תנועה יהיו מאוד חשובים, וגם שם כמתאמן רמת כוח גבוהה תהווה בסיס איתן להתמודדות מול יריבים, בעיקר גדולים ממך.
עקרונית לא רצוי שתעלה במשקל גוף בצורה דרסטית ולכן תקפיד על תזונה, מותר לעלות בשריר וגם קצת בשומן אבל באופן מבוקר ואיטי, אחרת תוך חודשיים-שלושה המהירות שלך תרד ואיתה הביצועים על המזרן.

עקרונית מה שעזר לי היה פיתוח כוח כללי (SS וכרגע בלינארית) עם עבודה מבודדת על כוח בבטן ובאגן (כפיפות בטן עם משקל למעט חזרות, עבודה פליאומטרית עם כדורי כוח). סקוואטים ודדלפטים הם דברים מאוד חכמים לעשות בגלל שהם עובדים על השרירים המייצבים בצורה חזקה, ורוב התנועה ברוב אומנויות הלחימה באה מהמותן (כל אגרוף מתחיל בסיבוב מותן, אחרי אימון מול שק אגרוף אתה תרגיש בעיקר את האלכסונים).

זהו על רגל אחת, אם יש שאלות אז חופשי:P.

• פותח/ת השרשור
כן אני חושב ללכת לג'ודו
עשיתי עם חבר אימונים כוח (האבקות) והאמת אני מאוד מרוצה מאימוני כוח שאני עושה (SS)
אבל מצד שני אם אני הולך לג'ודו אני צריך ללמוד להפיל את היריב משלא עשיתי זאת מול החבר שעשיתי איתו האבקות בישביל אימון,רוב הפעמים הוא ניצח אותי
הינה נתונים שלו :
גובה : 1.65
משקל : 64
סגנון גוף : מסה עם שומן
הוא אף פעם לא היתאמן

נתונים שלי :
משקל 58
גובה: 1.69
סגנון גוף : שריר עם שומן
מתאמן 8 שבועות SS

תנו הערכה

איזה תרגילים יכולים להוות בישבילי כטובים בישביל ג'ודו ?

אני לא מבין מה אתה רוצה?
אתה מחפש לדעת אמנות לחימה כל שהיא דרך אימונים עם משקולות?

הדוגמא שהבאת היא לא רלוונטית,מהסיבה הפשוטה שאף אחד מכם לא יודע להפיל, אפילו לא קצת.
ההטלות שמשתמשים בהן בג'ודו הן עולם ומלואו, ויש מקום לאנשים מכול הגדלים, כך שבג'ודו וגם בהאבקות היתרון האמיתי הוא תמיד טכניקה. כוח וכוח מתפרץ הם רק תוספות אתלטיות שאומנם קשורות ישירות להצלחת המתמודד בהטלת היריב,אבל הן לא אלמנט מרכזי. כג'ודוקא, עלייך להשקיע בראש ובראשונה - בג'ודו.
איזה שרירים כדאי לפתח בכדי להפיק את התועלת המירבית מאימוני הכוח לטובת הטלות ג'ודו?
כל השרירים, והסיבה היא כזאת. כשאתה מגיע להטיל יריב, את עושה את הפעולות הבאות - אתה דוח את פלג גופו העליון כלפי מטה, מוציא את האגן שלו משיווי משקל ע"י שרירי אגן ובטן חזקים וכניסה של האגן שלך באגן שלי, וכמובן את רגליו עם הרגל שלך. כשמולך יריב חזק ממך, הוא מביא לידי ביטוי את כוחו ע"י טכניקת התנגדות לאותה ההטלה.מכאן ניתן להבין שני דברים:
1.בג'ודו (בפרט, ובכל אומנויות הלחימה בכלל) הגוף הינו יחידה אחת ולא מפורק לפלגי גוף שונים, תזוזת הרגליים תלויה בתזוזת האגן, וזאת תלויה בתנועת הגב וכתפיים וכן הלאה. מכאן נובע, כי יש לפתח כוח מירבי כללי של כל חלקי הגוף (ע"י תרגילים מורכבים ותוכניות קלאסיות כגון SS והלינארית).
ד.הדרך בה מייושם כוח הוא טכניקה. אלופים אמיתיים הם בעלי יכולות אתלטיות מעולות, וטכניקה מושלמת.אם אתה חלש ובעל טכניקה מעולה, או חזק ובעל טכניקה גרועה - קרוב לוודאי שתהיה באותה הרמה בשני המקרים ובעל יכולת דומה להטיל. בגלל ששניכם יחסית לא חזקים למשקל גופכם, ואין לכם טכניקה בכלל, הרי שהסיכויים שלכם להפיל ביעילות אחד את השני הם לא גבוהים.

לסיכום, חביבי, תפסיק להתעסק בשטויות, תפתח את גופך וצבור מסה בצורה מבוקרת תוך מתן דגש על כוח ולא על גודל השריר. ג'ודו הוא עולם ומלואו כמו כל אומנות לחימה וכמו כל דבר בחיים, בכדי להיות טוב בו יש להשקיע אמון ולתת הרבה הרבה הרבה זיעה. לפני שאתה נכנס ברצינות לאומנות זו, חשוב אם אתה מוכן להשקיע את המאמץ. אם כן, בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
כן אימוני כוח נתנו לי המון כוח כללי בגוף ומאוד מרוצה מזה
אם לא הייתי עושה את אימונים הכוח האלה ובכלל לא מתאמן בחדר כושר סביר היה להניח שהוא היה פשוט מפיל אותי בחזקה על הרצפה,אז אני אמשיך לעשות SS לפיתוח כללי
סקוואט הביא אותי לעולם חדש שבוא אי אפשר להפיל אותי בהאבקות
דדליפט משאיר אותי יציב
אני אמשיך לעשות SS במקביל לג'ודו ואוסיף עוד קלוריות (3500)

תודה רבה.

לא יודע כמה חזק אתה, אבל אם אתה מרים משקלים יחסית מכובדים יכול להיות שתצטרך לרדת לתדירות של פעמיים בשבוע כדי להתאושש במקביל לג'ודו.

תלך ללמוד בצורה מסודרת.
58 קילו זה מעט. אתה צריך לפתח את הטכניקה. אבל לא במצב שאתה יכול להתבסס בעיקר על "RAW POWER"

• פותח/ת השרשור
59* קילו עם אחוז שומן גבוה
עם משקל גוף גובה יהיה קשה להפיל,עד כמה זה חשוב בג'ודו ? וכל אומנות לחימה אחרת

כוח וסיבולת.

דדליפט סקוואט לחיצות משיכות למיהן התרגילים המורכבים ייתנו לך תכוח המתפרץ ותכוח הפיזי שאתה זקוק לו.

כל השאר זה סיבולת וטכניקה וכמובן התמדה.

תשובה

הכל תלוי בסוג האומנות שאתה מתכנן ללמוד
יש אמנויות שעדיף לך להתמקד בזריזות, מהירות, גמישות וקואורדינציה - זה קיצון אחד של הסקאלה
יש אמנויות שכוח וסיבולת שריר מהווים בהן מרכיב עיקרי - הקיצון השני

היאבקות למשל - כוח וסיבולת שריר מאוד דומיננטיות.
קונג פו ושאר אמנויות המזרח - דגש על תנועתיות, זריזות, קואורדינציה(לרוב)
MMA - איזון באמצע הסקאלה, תלוי גם בקטגוריית המשקל שלך.

דעתי הצנועה היא שתיוועץ במאמן שלך, אם כי לא תמיד הם בקיאים ברמה גבוהה באימוני כושר.
יש המון מדריכים באינטרנט שעוסקים בנושאים של כושר לאמנויות לחימה
יש אתר שנקרא best mma torrents (תריץ גוגל), יש שם מדריכים שעוסקים בכושר ללחימה.
אני מאוד ממליץ לחפש מדריכים של אנשים כמו ג'ונתן צ'יימברג
http://www.adrenalineperformancecenter.com

בכל אופן, הכי חשוב לדעת לאזן בין אימוני הלחימה שלך לאימוני הכושר שלך ולדעת איך לשלב בניהם.
תזונה מן הסתם גם היא מרכיב הכרחי...
כמובן הכל בהדרגה ובחוכמה, תוך כדי מודעות למגבלותיך בתור מי שאינו מקצוען! למשל אם ראית לוחמים שמתאמנים בהנפות אולימפיות כדי לשפר כוח מתפרץ זה לא אומר שאתה יכול גם להתאמן ככה, כי זה מצריך הדרכה ופיקוח צמוד של מאמן משקולות ברמה גבוהה.
אל תמהר לשום מקום!
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית