הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שיפשופים באמות עד כדי דימום קל מדדליפט

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
אז אני חדש בתחום הדדליפט, ומשום מה בכל אימון אני מוצא את עצמי אחרי 3 סטים של דדליפט עם אמות אדומות משופשפות ומעט דם (אחרי כמה שעות זה נהיה מעין שטף דם גדול - לא נחמד בכלל)

ניסיתי להרחיב את האחיזה לקצת מעבר לפסים שמסומנים על המוט (יותר מרוחב כתפיים), גם ללא הועיל.

מה אני עושה לא נכון שגורם לזה?, אני חושב שאני משתפשף במכנסיים כשאני מרים את המוט מהרצפה (100KG).

כמו כן יש לי גם אחלה סימני גרירה על השוקיים (חח אני ממש יוצא כמו איזה פצוע מלחמה מהדדליפט הזה)...

גם לי זה קורה
ואני עושה סט אחד רק
הברכיים שלי (החיבור של הרגל) כולו אדום וגם למטה בעצם לאורך הכל אדום
לא דיממתי אבל ניהיה לי איזה סוג של פצע קטן בברך שאף פעם לא מספיק להתרפא כי אז עוד פעם יש לי דדליפט חחחחחחחח
מישהו יודע למה זה ?
אני יודע שזה קורה לי ביגלל שאני מצמיד את המוט שאני מרים

• פותח/ת השרשור
אני עובד ב AB עליון תחתון
לא חושב שאני מצמיד ידיים
ולא משתמש ברצועות

TommyCohen, אהבתי את ההסבר על מזה ברכיים 😃

יכול להיות שאני עומד רחב מידי?, אבל לא סביר אני עומד בפחות מרוחב כתפיים וידיים יותר מרוחב כתפיים

אני ינסה לעשות סרטון אם יתאשפר לי..

אני עובד ב AB עליון תחתון
לא חושב שאני מצמיד ידיים
ולא משתמש ברצועות

TommyCohen, אהבתי את ההסבר על מזה ברכיים 😃

יכול להיות שאני עומד רחב מידי?, אבל לא סביר אני עומד בפחות מרוחב כתפיים וידיים יותר מרוחב כתפיים

אני ינסה לעשות סרטון אם יתאשפר לי..

שאלה, מה הסיבה שאתה עושה את התוכנית הזאת? האם אתה מקפיד על זמנים בין הסטים?

• פותח/ת השרשור
נוחיות, זה AB על העקרון של SS פחות או יותר (תרגילים מורכבים כבדים, קצת תרגילי עזר אם צריך)...

כן אני נח את ה 3-4 דקות בערך.

יש מצב שאני מתחיל את התרגיל נמוך מידי?, כלומר אני מתחיל את התרגיל שהרגליים שלי במצב התחתון של הסקוואט (יענו שירדתי עד למטה עם הסקוואט), אם אני יתחיל את התרגיל עם פחות זווית ברגליים זה אומר שאני ימשוך יותר עם הגב לא?

משתפשפות לי בצדדים של הירכיים (יש לי רגליים עד כדי כך מפותחות?! חח ;) )

גם לי זה קורה
ואני עושה סט אחד רק
הברכיים שלי (החיבור של הרגל) כולו אדום וגם למטה בעצם לאורך הכל אדום
לא דיממתי אבל ניהיה לי איזה סוג של פצע קטן בברך שאף פעם לא מספיק להתרפא כי אז עוד פעם יש לי דדליפט חחחחחחחח
מישהו יודע למה זה ?
אני יודע שזה קורה לי ביגלל שאני מצמיד את המוט שאני מרים

זה בסדר...

הוא מתאר בעיה אחרת לגמרי

אם השוקיים משתפשפות זה אומר שהוא לא מתחיל טוב את התנועה. המוט לא צריך להכנס בשוק ושוק לא צריכה להפריע למוט לעבור. שינסה להתחיל עם התחת טיפה יותר גבוה ושוקיים יותר אנכיות.

• פותח/ת השרשור
אם השוקיים משתפשפות זה אומר שהוא לא מתחיל טוב את התנועה. המוט לא צריך להכנס בשוק ושוק לא צריכה להפריע למוט לעבור. שינסה להתחיל עם התחת טיפה יותר גבוה ושוקיים יותר אנכיות.

כן, לדעתי אני מתחיל עם התחת ממש נמוך, ואז המוט נמשך קצת אחורה לתוך השוקיים ואני משפשף את האמות בירכיים, ננסה אימון הבא פחות זווית ברגליים וגב קצת יותר מאונך לריצפה

• פותח/ת השרשור
עדכון, אז עשיתי היום שוב אימון (העלתי ב20 קילו - 120סה"כ וזה אימון שלישי שלי בחיים עם דדליפט חח)

קיצר העלתי את התחת והשפשופים דיי נעלמו, עדיין יש חיכוך קל אבל ממש לא כמו מקודם, כמו כן הרגשתי את הגב תחתון וזוקפי גב פי 20 מהפעמים הקודמים ואני מרגיש שאני ממש מרים עם הזוקפי גב.

עדיין יש לי קצת שפשופים על השוקיים, זה סימן טוב סה"כ לא?

השאלה היא כמה להרים את התחת?

ההסבר הכי טוב לסטאפ לדדליפט, תעשה אותו לפני כל חזרה
עדיין לא הבנתי איך האמות שלך משתפשפות 😳

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עדכון, אז עשיתי היום שוב אימון (העלתי ב20 קילו - 120סה"כ וזה אימון שלישי שלי בחיים עם דדליפט חח)

קיצר העלתי את התחת והשפשופים דיי נעלמו, עדיין יש חיכוך קל אבל ממש לא כמו מקודם, כמו כן הרגשתי את הגב תחתון וזוקפי גב פי 20 מהפעמים הקודמים ואני מרגיש שאני ממש מרים עם הזוקפי גב.

שיפשוף של השוקיים זה מה שאתה חייב שיקרה לך כדי שתדע שהמוט זז לך בקו ישר עם אמצע כף הרגל. אסור שהמוט יזוז לך מהשוק (הרחק מהגוף) לאורך כל הדרך שלו! זה בסדר ומתרגלים לזה מאד מהר מה גם שזה ממש מחזק לך את העצמות של השוקיים. (כמו הנזירי שאולין וכמו לוחמי מואי טאי שמגרדים את השוקיים שלהם עם במבוק במשך שנים כדי לחזק את העצמות)
אצלי זה כבר לא כואב בכלל - תמיד יש פס אדום חזק אחרי סט אבל זה ניהיה badge of honor 😃 ;susss

השוקיים צריכים להיות כמה שיותר אנכיות לרצפה כדי שהם לא יפריעו למוט לעבור. אתה מרגיש את הזוקפי גב כי אתה מעמיס עליהם יותר כשאתה מרים את התחת ונשען קדימה, השאלה כמה להרים זה תלוי בפרופורציות של הגוף שלך. יש אנשים עם רגליים ארוכות שיצטרכן להרים הרבה תחת וזה כבר יראה כמעט כמו stiff deadlift מה שגם יצור להם מנוף יותר חלש. בעיקרון על תרים את התחת יותר ממה שצריך כי זה סתם יחליש אותך מבחינה מכנית, ברגע שהשוקיים והכתפיים במיקום טוב זה מספיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית